Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tak na szybko policzyłeś koszty , czy z ... ucha sobie wziąłeś te liczby ?

Opublikowano
3 minuty temu, hobbysta82 napisał:

Jeżeli przy 100 sztukach opas wynosi 6 zł dziennie, to przy 5000 sztuk można zejśc do 2-3 złotych. Ferma na 5000 sztuk to koszt ok. 15 milionów złotych. Dla instytucji finansowych to nie są duże koszty.

Ja juz to liczylem.przerazila mnie ta ilosc cyferkow.brzydze sie bogactwem.na co bym mogl ponarzekac?

Opublikowano

Ja zejde do zlotowki.juz sie szkole jak klepac kose.trawa z miedzy rowow i nieuzytkow.kolko do taczki zelazne bo mniej sie zuzywa bruczarke na zlomie sie ogarnie.toporek do wycinania kuku jest worki do kiszonki somsiad udostepni po moczniku.jak wykazywac dochodowosc to na maxa

Opublikowano
2 godziny temu, kanalia36 napisał:

ogarek czytaj  posty z lat wczesniejszych   cena podskoczy jak bedzie mniej hodowców   bujda na resorach Biernacki prędzej zwolni 90% załagi zakładu  niż da godną cene to bracie kraj POLSKA tu prawa rynku nie obowiazuja i ja uświadamiam własnie  o tym. Tu zmowa cenowa i złodziejstwo to jest prawo rynku wołowinny 

Jarku kochany mysle ze moje pisanie dużo zmieni na tym forum może i jest 5 % hodowców ale tych najmłodszych najbardziej zinformatyzowanych  i ich trzeba uswiadamiać żeby się w rogaty syf nie pchali,  dla tych starych co komputera obsługiwac nie umią nie ma ratunku oni chować bedą dla gnoju lub bo lubią oni muszą wyginąć bądz ze starości bądz z głodu.

kanalia ma racje cena nie podskoczy mam 2 w rodzinie młodych  rolnikow co tez sa przeciwko hodowli ale maja mlodych zdrowych emerytow i oni cos musza robic zey nie zbzikowali i howaja po 30szt bykow i patrza kiedy sasiad sie wykonczy finansowao

Opublikowano
6 godzin temu, Elvis1090 napisał:

bo mi się opłaca wiec nie przesadzajcie i przestańcie wkoncu płakać

Skoro ci się tak opłaca to czemu już teraz nie zrezygnujesz z etatu i nie zaczniesz sam rozwijać gospodarstwa tylko żerujesz na dobrym sercu teścia który musi się wszystkim zajmować pod nieobecność wielkiego pana gospodarza?

5 godzin temu, Cybulek17 napisał:

I nie życzę sobie udostępniania moich danych osobowych w sieci , nie podpisywałem Ci rodo.

Sam umieściłeś swoje dane osobowe na facebooku więc nie masz prawa do żadnego rodo. 

Opublikowano

Dokładnie , na fb i to w grupie zamkniętej.  Rodo zatwierdziłem na fb . Czy to fb ? Chyba nie . Czy pan "T "ma moją zgodę na udostępnianie mojego wizerunku w  postaci  zdjęcia i danych osobowych ? Nie 

• Like 1
Opublikowano

grupa zamknięta :D i to jeszcze ponad 8000 osób w tej grupie, średnio 4 nowe osoby dziennie przyjęte przez ostatni miesiąc :D. Jeśli wymagasz od innych uszanowania własnej prywatności to najpierw sam zacznij ją szanować.

Opublikowano
4 godziny temu, hobbysta82 napisał:

Zetorki12. Studia i specjalizacje robiłem zagranicą. 16 lat zajmuje się bydłem mięsnym. Dla mnie takie fermy to był chleb powszedni. 

Jasne... A mi się kojarzy te twoje pisanie  z wiedzą zdobyta z filmików z yt.... Zresztą był tu taki znawca hodowli nie jaki ozzborn itp. coś mi się widzi że to następne wcielenie madrali... 😁😁😁

Opublikowano
26 minut temu, Partyzant85 napisał:

grupa zamknięta :D i to jeszcze ponad 8000 osób w tej grupie, średnio 4 nowe osoby dziennie przyjęte przez ostatni miesiąc :D. Jeśli wymagasz od innych uszanowania własnej prywatności to najpierw sam zacznij ją szanować.

Idąc tokiem Twojego myślenie,  jak ktoś w Ciebie przyp*****li na zatłoczonej drodze to będzie twoja wina bo mogłeś tam nie jechać. 

Opublikowano
2 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Dokładnie , na fb i to w grupie zamkniętej.  Rodo zatwierdziłem na fb . Czy to fb ? Chyba nie . Czy pan "T "ma moją zgodę na udostępnianie mojego wizerunku w  postaci  zdjęcia i danych osobowych ? Nie 

Błądzisz i tyle.....

Opublikowano
10 godzin temu, kanalia36 napisał:

Cybulek17 widzę na FB ze Ty młody cielak jesteś taki śliczny  milusi Haefik. Jak Ty możesz coś o opłacalności powiedzieć jak idąc tym tropem to ledwo wypadłeś z pod ogona  jeszcze dobrze się siarą nie odpoiłeś w branży rolnej. Kolego ty jesteś fikający i radosnym zyciem bobasem. Zobaczymy  jak bedziesz meczał jak twoją obore nawiedzą bydlece zarazy takie jak np. handlarz 

🤣😂😁🤣😂KANALIA, rozjebał..ś mnie teraz, milusi haefik😁😁😁 Chłopczyk się zdenerwował, że go rozszyfrowaliśmy, dziecko robi 3 lata przy bydle z tatusiem i mega znawca. Cebula, siedzę w tym 35 lat, więc co Ty możesz wiedzieć o bydle...

Opublikowano

Cybulek jest młody pełny zapału  i to mu się chwali, ma ideały, plany i marzenia   też taki byłem, teraz lada moment stuknie mi 36 lat  i widzę jak marnuje życie mając dwa tytuły magistra  propozycje pisania doktoratu uwierzyłem  w rolnictwo, i się dziadostwem zająłem. A teraz  choroba w rodzinie i nic zmienić puki co nie mogę. Cybulek dobra rada  zajmni  się  czymś normalnym w życiu. Zawód rolnika to zawód dla wariatów 

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

mając dwa tytuły magistra  propozycje pisania doktoratu uwierzyłem  w rolnictwo, i się dziadostwem zająłe

Tyranek teraz to już doj**ałeś na maxa

Chyba z ortografii miałeś pisać doktorat

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, TomiAgroKujawy napisał:

🤣😂😁🤣😂KANALIA, rozjebał..ś mnie teraz, milusi haefik😁😁😁 Chłopczyk się zdenerwował, że go rozszyfrowaliśmy, dziecko robi 3 lata przy bydle z tatusiem i mega znawca. Cebula, siedzę w tym 35 lat, więc co Ty możesz wiedzieć o bydle...

Co takiego "rozszyfrowaliście" ? Masz problemy z czytaniem nazwiska ?

26 minut temu, soltys48 napisał:

a tak w ogóle @Cybulek17 od kiedy gospodarzysz??

Czy tak jak guru AF u taty?

Częściowo,  na młodego rolnika. 

Opublikowano (edytowane)

Znając  wielkiego guru jak pisałeś, ludzi wybitni odpowiadają na to co chcą odpowiedzieć, wiec pewnie chlopak Ci nie napisze.

5 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Tylko , że ja nie pije ☹

17 to wiek? To wiem czemu nie pijesz juz😂

Edytowane przez przemek28_28
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v