Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Accord da
Opublikowano

A ginie po 100 litrow na zbiorniku lub twierdza ze mleko musieli zutylizowac nie przedstawiajac dokumentow?

Opublikowano

czasami parę litrów brakuje ale sporadycznie ,tylko że to wina urządzeń pomiarowych

Opublikowano

Ursus bo te spółdzielnie działają jak Hortex w Środzie Wielkopolskiej. 60 % udziału mają 4 osoby a 40% ponad 250. Zakład od 25 lat nie zapłacił dywidendy bo sie niby rozwija. Natomiast tych 4 udziałowców są w zarządzie z pensją 30-40 tys na miesiąc.   wiec im dywidenda zbędna do tego jako zarząd sprzedają tereny po przy zakładowe innym firmą ( dziwnym trafem należące do ich rodzin)  a te deweleperą i zakładą zagranicznym. I Hortex ma od groma właścicieli ale rządzą 4 osoby a reszta może sobie tylko pokrzyczeć przed zakładem. Pewnie u Ciebie jest tak samo

Opublikowano

utylizacji nigdy ,nawet jakby wyszła niska klasa to mam prawo do reklamacji i ponownej próby

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Na dzisiaj 120 najmniejsze 200+ i na stycznia planuje zakup do 20szt. cielaka 100kg

I co, myslisz, ze kupisz kolejne 20 i Ci Kanalia bedzie dokladal?

Opublikowano
HF86 napisał:

A ginie po 100 litrow na zbiorniku lub twierdza ze mleko musieli zutylizowac nie przedstawiajac dokumentow?

Opublikowano

A mi wystawiano faktury za pol ktowy lub mniej i gdzie mam isc.agencja nie powie handlarz zgubil papiery ciesz sie ze 1000 z groszem dostales i nie zgob wizytowki bo jak nie ja to kto

Opublikowano

no różnie to jest . Ja z bydłem problemów nie mam w moim zakładzie ,tylko ceny niskie

Ale wszędzie trzeba uważać ,był kierowca który też próbował kombinować z mlekiem

Opublikowano

Cena to jedno ale jak wbc wychodzi prawidlowy to i 50 gr na cenie na minus daje wielki plus

Opublikowano

Kupię i w Marcu, Maju Lipcu ....a potem sprzedam Biernackiemu .A co!

17 minut temu, Kentar napisał:

I co, myslisz, ze kupisz kolejne 20 i Ci Kanalia bedzie dokladal?

Opublikowano
13 minut temu, kali2107 napisał:

Ale sołtys apetytu narobił

Nie zryc po nocach kto za cielakami bedzie biegal

Opublikowano
HF86 napisał:

Cena to jedno ale jak wbc wychodzi prawidlowy to i 50 gr na cenie na minus daje wielki plus

problem taki że oni biorą tylko na żywo 😏i nie rozliczają z rolnikiem wbc

Opublikowano

Ja tylko kończę z hodowlą a nie z rolnictwem😆nie na lepszej terapi antystresowej jak łorka😄czepiasz pługi i masz wywalone😆

Opublikowano
6 godzin temu, Cybulek17 napisał:

To kiedy zmiana nazwy grupy na " flustraci na etacie " ? 

Sebastianie Cybula, teraz tutaj chwalisz się swoimi wynikami?😁😁🤣 Na fb jadą po Tobie jak po starej kur..e, to na af się przerzuciłeś???

Screenshot_20191223-074652_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
14 minut temu, mareknh napisał:

Ile przecietnie ucinaja za byka 30+?

Na niekturych ubojniach tylko 20 gr na innych i zlotowke a hitry handlarz to i w cenie krowy bedzie kombinowal

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Na niekturych ubojniach tylko 20 gr na innych i zlotowke a hitry handlarz to i w cenie krowy bedzie kombinowal

Bo oficjalnie w cenniku jest jako krowa w wiekszosci zakladow byk 30+. Jak masz milego handlarza to ogarnie, ze pojdzie normalnie jak mlody. Chyba, ze duzo po 30+.

Opublikowano

Cybulek17 widzę na FB ze Ty młody cielak jesteś taki śliczny  milusi Haefik. Jak Ty możesz coś o opłacalności powiedzieć jak idąc tym tropem to ledwo wypadłeś z pod ogona  jeszcze dobrze się siarą nie odpoiłeś w branży rolnej. Kolego ty jesteś fikający i radosnym zyciem bobasem. Zobaczymy  jak bedziesz meczał jak twoją obore nawiedzą bydlece zarazy takie jak np. handlarz 

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Cybulek17 widzę na FB ze Ty młody cielak jesteś taki śliczny  milusi Haefik. Jak Ty możesz coś o opłacalności powiedzieć jak idąc tym tropem to ledwo wypadłeś z pod ogona  jeszcze dobrze się siarą nie odpoiłeś w branży rolnej. Kolego ty jesteś fikający i radosnym zyciem bobasem. Zobaczymy  jak bedziesz meczał jak twoją obore nawiedzą bydlece zarazy takie jak np. handlarz 

kanalia przestań drążyć temat bo to nudne... opłaca się chłopakowi niech trzyma jak najwięcej, tobie się nie opłaca to zlikwiduj i będzie po temacie!

• Thanks 2
Opublikowano
1 minutę temu, Elvis1090 napisał:

kanalia przestań drążyć temat bo to nudne... opłaca się chłopakowi niech trzyma jak najwięcej, tobie się nie opłaca to zlikwiduj i będzie po temacie!

Elvis nie po temacie trzeba takich młodych u świadamiać aby zycia nie marnowali na rogate dziadostwo,  nawet jak zlikwiduje bede na tym temacie  uświadamiał. Ktoś to musi robić za dużo tu entuzjastów hodowli i tzw. niby opłacalności 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v