Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

Rolnik7343 napisał: Patrząc to areał to ja bym mógł 3 krotnie zwiększyć To czemu nie weźmiesz i nie robisz, zrób swoje gospodarstwo gdzieś obok i tyle, zamiast coś robić to siedzisz i lamentujesz na forum, od gadania nic nie przybędzie, jak dobrze pamiętam w moim wieku jesteś

Opublikowano
28 minut temu, DANDYS napisał:

No przecież napisałeś że możesz 3 razy dobrać ziemi

powiedziałem że powiększyć stado na tym co jest ;) a w tej chwili jest ponad 50ha i jakieś niecałe 40 szt.

3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Patrząc to areał to ja bym mógł 3 krotnie zwiększyć

@DANDYS miało być "patrząc na areał"

Opublikowano
28 minut temu, Daaniel766 napisał:

dostałem po 4,70 za krowy 780 kg ...

W jakiej kondycji ?

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Wiesz ile on przerzuca?  Ten zarobek jest bez ryzyka....

Da sobie rade ;)

Opublikowano
3 godziny temu, Camel_2159 napisał:

Jak się nie mylę to rozliczenie z sokołowa tak? Masakra z tym wybiciem, ostatnio sprzedałem takiego kurdupla ledwo 500 kg i brzuch duży i wybił się 55% ale nie w Sokołowie tam to 50 by nie miał. Jaka miałeś cenę za O z umową?

Sokołów ,a to przez dużego pośrednika . Gdzie takie wybicia ?

3 godziny temu, soltys48 napisał:

Wiesz ile on przerzuca?  Ten zarobek jest bez ryzyka....

Masz racie bardzo dużo przerzucają ,na tym rozliczeniu było 270szt.

Opublikowano

Ja tam nie narzekam.jak chujowe to w Sokołowie 52 %Wychodzi a dobre ponad 60

Opublikowano
51 minut temu, bobienko napisał:

I znowu pytanie na jakiej podstawie liczysz wbc?

Opublikowano

Dzisiaj musiałem ,, pobiegać   '' jechał handlarz z kieleckiego na suwalszczyznie kupił 14 sztuk bydła po 2 tys takie 200-  320 kg i za szybko wjechał na tory i przewróciły mu sie 2 sztuki a ze mieszkam przy d 50 to zajechał z prosbą czy mu pomoge podniesć a  że było ciasno to 2 sztuki sprowadził na powórko i ta jedna nedza ze 250- 300 kg była tak spłoszona ze sie na mie rzuciła [ uciakłem ] . podniosły sie i pojechał dalej  12 byczków i 2 jałoszki mysle ze 5 tys przytuli na tym a i ja flaszke zarobiłem .

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

I znowu pytanie na jakiej podstawie liczysz wbc?

I znowu będzie 10 stron jak to obliczać wybicie😆

Opublikowano
6 godzin temu, Azor07 napisał:

Sam oceń ,myślę że jak by dobrze zjadły to i na żywo by wyszło lepiej . Jeden byłem pewny że załapie dobrą R a tu O+ ,tego co nie byłem pewny R to załapał ale sporo go ubyło i na jednym cenę obniżyli bo przekroczył 450kg

byki.PNG

Ciekawe czy to chociaż Twoje byki na tym rozliczeniu

• Haha 3
Opublikowano

@jarecki - i on 5 tysi zarobi a niech nawet 3 mu zostanie a ty za głupie pół litra warte 25 zł marnujesz czas i ryzykujesz uraz?

Opublikowano
1 minutę temu, pit17 napisał:

Ciekawe czy to chociaż Twoje byki na tym rozliczeniu

Z przodu jest numer kolczyka i wagi na ubojni troche mniejsze jak w domu to pewnie moje 😀

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Azor07 napisał:

Z przodu jest numer kolczyka i wagi na ubojni troche mniejsze jak w domu to pewnie moje 😀

Jak masz swoją wagę to ok. Z numer kolczyka to różnie bywa 

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, debrzyna napisał:

Czyli jak komuś pomagać to za gruba kasę.Ot i filozofia życia XXI w 

Debrzyna bo takie czasy nastały. Mnie kuzyn liczy za wszystkie usługi normalnie, ale jak ja jemu mam pomagać to liczyc by chciał za paliwo. A mam wujasa to ja jemu, on mi na telefon, nikt nigdy nikogo za nic nie liczył, wszystkie ,,faktury” robimy na przelew😂

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

Ze zdjęć, które kiedyś w temat wklejałeś to widać było, że to konkretny towar. Likwidujesz nadal zwierzyniec czy jednak zostajesz w tym "biznesie"?

Opublikowano
19 minut temu, debrzyna napisał:

Czyli jak komuś pomagać to za gruba kasę.Ot i filozofia życia XXI w 

Trzeba odróżnić pomoc od usługiwania komuś za niewymierną korzyść z tym związaną przy wymiernej korzyści drugiej strony, która wyniknie z "pomocy".

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Partyzant85 napisał:

@jarecki - i on 5 tysi zarobi a niech nawet 3 mu zostanie a ty za głupie pół litra warte 25 zł marnujesz czas i ryzykujesz uraz?

kasy nie chciałem ale dawał na siłe  to wziołem [ 20 zł ], też nie za bardzo było odmówić to nie bydlaka wina a miał jeszcze 4 godziny drogi ,niestety ale co i raz ktoś przychodzi o pomoc , ostatnio  gosc tak chamował ze mu koło w seacie urwało to nawet c 360 miał co targać a postój na pasie ruchu d 50 =wypadek z tirem  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, donweter1989 napisał:

Ze zdjęć, które kiedyś w temat wklejałeś to widać było, że to konkretny towar. Likwidujesz nadal zwierzyniec czy jednak zostajesz w tym "biznesie"?

Likwiduje,szkoda tego ale co zrobić.Tak liczyłem to ta cała afera kosztowała mnie prawie 60 tyś.Nie ma gwarancji że taki cyrk znowu się nie powtórzy  Za 2-3 lata.więc pier**lę nie robię😄

Edytowane przez bobienko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v