Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Złapał może ktoś jakiegoś pocztowca czempiona od wczoraj?

Spawarka też nadal aktualna jakby ktoś chciał sprzedać :D

Opublikowano
5 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Hmmm powiedział bym że taki pazerny na kase jak każdy:) 

Ja bym raczej powiedział że " Pazerny na kasę jak stonka na łęcine..." 🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Złapał może ktoś jakiegoś pocztowca czempiona od wczoraj?

Spawarka też nadal aktualna jakby ktoś chciał sprzedać :D

Ile Ci podesłać? Bo zima idzie a pszenicy cholery wp***dolić potrafią 😊

Opublikowano

Sprzedałem z musu bo nie dostałem dopłat ,zaliczek ani suszowego największe z małych ...dwa byki odpowiednio 610kg19 mc  i 594kg 19mc jałowka  591 kg 20 mc  wszystko hf cena przez telefon ugadana na 7 zł bruuto ale warunek był że miały mieć 600 kg na czysto jednak waga pokazała co innego ... poszły po 6.9 brutyo do Manelskiego . Realnie za bydło które waży 800 kg płacił na środę max 7.5 brutto za tak zwane NCB a te bardziej miesne max 8 ...Aż żal było mi je sprzedawać  takie młode .. Waga zgodna kasa do tygodnia .

2 godziny temu, PanPancio napisał:

Zagłębie handlarzy. Jak są liche to puść je na wbc przez jakiegoś z którym handlowałes i zobaczysz co są warte

Brdak

Kulwiccy

Czarnecki

Małkowski

Manelski 

Jeszcze Zarzycki :D 

Opublikowano

Kurła co jest, w google wpisuję cena miedzi w Ostrołęce a tu wywala AF cena bydła?

kurła o co chodzi? Jakie bydło ja miedzi szukam?

A i jak by kto chciał to mam dwie lodówki na handel, uszkodzone ale nie obszabrowane.

Opublikowano

A do Rawy ktoś coś sprzedawał ?  Jak tam Płacą bo sa ich ogłoszenia w sklepie 

Opublikowano
20 minut temu, Partyzant85 napisał:

Czempiony masz ?

Jak potrzebne to mogę załatwić też czempiony 😊

2 minuty temu, damianzbr napisał:

A i jak by kto chciał to mam dwie lodówki na handel, uszkodzone ale nie obszabrowane.

Lodówki to tylko @JarekBazydlo weźmie 😊

Opublikowano
8 minut temu, zkordalski napisał:

A do Rawy ktoś coś sprzedawał ?  Jak tam Płacą bo sa ich ogłoszenia w sklepie 

Sąsiad się w nich lubuje, bo mu dobre ceny dają. Aż za dobre. Resztę dopowiedz sobie sam.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, damianzbr napisał:

Kurła co jest, w google wpisuję cena miedzi w Ostrołęce a tu wywala AF cena bydła?

kurła o co chodzi? Jakie bydło ja miedzi szukam?

Jutro rano tak po 13 będę po te lodówki xD

Opublikowano

Dziś miałem handlarza z Makowa Mazowieckiego, płacił dobrze 7,5 zł netto za mieszanca 830kg na mojej wadze. Ten sam byk na jego wadze ważył 750kg. Gdy zwróciłem mu uwagę że był ważony i brakuje mu 80 kg to zaczął korygować wagę. Pierw ważył 750, potem 770kg potem 800kg a na mojej wadze nie chciał ważyć. Na tym się rozstaliśmy.

• Haha 4
  • Confused 3
Opublikowano

A kto się śmieje z Jarka. Weź trochę dystansu do sytuacji i siebie samego, mniej na poważnie bierz to może dłużej będziesz żył.

Po za tym śmiech to zdrowie.

Opublikowano
1 minutę temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Dziś miałem handlarza z Makowa Mazowieckiego, płacił dobrze 7,5 zł netto za mieszanca 830kg na mojej wadze. Ten sam byk na jego wadze ważył 750kg. Gdy zwróciłem mu uwagę że był ważony i brakuje mu 80 kg to zaczął korygować wagę. Pierw ważył 750, potem 770kg potem 800kg a na mojej wadze nie chciał ważyć. Na tym się rozstaliśmy.

I tak się biorą magiczne ceny za byki , 

Opublikowano
4 minuty temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

80kg na byku... 10 bykow- 800kg... co 10 byk 800kilogramowy gratis.

XXI wiek a DZIESIĘCINA dalej aktywna. 🤣

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Toć Jarek zmądrzał. Wie, że byka w nieskończoność trzymał nie będzie. Złom przetrzyma i 3 lata, byka nie bardzo.  

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Dziś miałem handlarza z Makowa Mazowieckiego, płacił dobrze 7,5 zł netto za mieszanca 830kg na mojej wadze. Ten sam byk na jego wadze ważył 750kg. Gdy zwróciłem mu uwagę że był ważony i brakuje mu 80 kg to zaczął korygować wagę. Pierw ważył 750, potem 770kg potem 800kg a na mojej wadze nie chciał ważyć. Na tym się rozstaliś

A nazwa tej firmy ?

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

@AdamRo handlarz Kielecki Krowiński , coś ? Bo mi pod zdjęciem byka gość poleca tego kupca 😊

Opublikowano
41 minut temu, zkordalski napisał:

Sprzedałem z musu bo nie dostałem dopłat ,zaliczek ani suszowego największe z małych ...dwa byki odpowiednio 610kg19 mc  i 594kg 19mc jałowka  591 kg 20 mc  wszystko hf cena przez telefon ugadana na 7 zł bruuto ale warunek był że miały mieć 600 kg na czysto jednak waga pokazała co innego ... poszły po 6.9 brutyo do Manelskiego . Realnie za bydło które waży 800 kg płacił na środę max 7.5 brutto za tak zwane NCB a te bardziej miesne max 8 ...Aż żal było mi je sprzedawać  takie młode .. Waga zgodna kasa do tygodnia .

Jeszcze Zarzycki :D 

Czarnecki duży problem z płatnościami. Kulwickiego nawet nie chce widzieć bo o nim to już chyba wszyscy słyszeli. Malkowski ceny o 1 zł niższe bynajmniej u nas. Od kumpla brał brdak ale cena naprawdę mizerna . Zostaje Manelski. Zarzycki..... 

Opublikowano (edytowane)

I jak to się skończyło z tą policją?

Co powiedział im: ,,panie policjancie ten oto pan oszust mówił że byk waży 750 kg, gdy ja wiem że on waży 820 kg,,

na co pan oszust ,,wcale że nie, nie prawda, nic takiego nie mówiłem chciałem zapłacić za 820 kg tylko szanowny pan rolnik źle zrozumiał, proszę mu dać 500 zł na ostudzenie, za bezpodstawne wezwanie patrolu bo strasznie nerwowy,,

i kto kłamie a kto nie? Jak to udowodnić?

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
Przed chwilą, hobbysta82 napisał:

Udała Ci się wczorajsza sprzedaż?

Zajrzyj do mojej galerii 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, damianzbr napisał:

I jak to się skończyło z tą policją?

Co powiedział im: ,,panie policjancie ten oto pan oszust mówił że byk waży 750 kg, gdy n waży 820 kg,,

na co pan oszust ,,wcale że nie, nie prawda, nic takiego nie mówiłem chciałem zapłacić za 820 kg,,

i kto kłamie a kto nie? Jak to udowodnić?

Była już chyba taka sytuacja kiedyś gdzieś o tym czytałem. Policja nic na to nie poradziła. Oni mają swoje sposoby na swoich wagach i chociaż byś chciał to handlarz oszuka i rolnika i policję..

Edytowane przez rolnik115
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v