Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy  przecież forma upadłości Biernackiego jest już przygotowana , kwestia kiedy Wojtek stwierdzi ze wydyma rolników.

Brat Biernackiego  Tomasz Dino Biernacki kupił ubojnie w Krotoszynie, wiec co to za problem Wojtek Biernacki ogłasza upadłość wchodzi syndyk nastepnie zakład dzierżawi Tomasz Dino Biernacki  go od syndyka. Wojtka robi kierownikiem ubojni na etacie i  na pensji i ludziska wydymani na setki milonów bez żadnej kary

Opublikowano

Biernacki podobno bije dziennie ok 800 sztuk bydła  kazda sztuka w przyblizeniu warta 5000 zł matematyka prosta bije towaru za 4 milony towaru dziennie. Biernacki faktury podobno wystawia duzym nawet na 90 dni. Prawo jest jasne należy zgłosić upadłość w ciągu  120 dni od drugiej przeterminowanej faktury czyli  ma 200 dni spokoju. 

Reasumując 4 milony * 200 dni to 800 milonów. Na tyle może wydymać rolników i nie ponieś odpowiedzialności prawnej.

Teraz zadajcie sobie pytanie  kto z was nie wydymał by całe nasze forum gdyby prawie miliard wpadło do kieszeni bez karnej odpowiedzialności??????

Opublikowano

Troszkę zawyżyłeś te obliczenia, Fakt bije do 900szt ale baaardzo dużo to zdychy które są warte czapkę śliwek

Co nie zmienia faktu ,że są to pieniądze ogromne.Biernat na tą chwilę nie zalega z płatnościami ani pracownikom ani instytucją państwowym, ślizga się jedynie na garbie chłopków i wyzyskiwaczy

Opublikowano

sołtys ja nie mówie ze on jutro ogłosi upadłość ale plan już ma jak to zrobić i kwestia czasu kiedy to zrobi.

Opublikowano
3 minuty temu, Yoda napisał:

Tak

To super sprawa. Osobiście uważam że będziesz miał duże zainteresowanie, jak ktoś raz spróbuje dobrego mięsa to będzie wracał co tydzień. Sam kupuje wołowinę i wieprzowinę od lokalnego " rzeźnika". 

Brawo dla ciebie

Opublikowano

Yoda a jakie warunki trzeba spełniać na ten RHD???? bo świńki moje czekaja )))))

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Względem kogo?

Jeszcze we wzreśniu dawał nawet ponad 1,- wiecej za O niż jego konkurencja chociażby w łódzkim

Oto mi właśnie chodzi, Zbyszko też dobrze "płacił"... Jak będzie przedpłata i kasa się będzie zgadzać sprzedam nawet samemu czortowi na biesiade w piekle... Takie czasy

Opublikowano
kanalia36 napisał:

Yoda a jakie warunki trzeba spełniać na ten RHD???? bo świńki moje czekaja )))))

Wszystko jest w ustawie o rolniczym handlu detalicznym. Masz dobre mięso czy zwykla fermowa świnia na pelnoporcjowce w 5 miesięcy tuczona?

Opublikowano
36 minut temu, kanalia36 napisał:

Koledzy  przecież forma upadłości Biernackiego jest już przygotowana , kwestia kiedy Wojtek stwierdzi ze wydyma rolników.

Brat Biernackiego  Tomasz Dino Biernacki kupił ubojnie w Krotoszynie, wiec co to za problem Wojtek Biernacki ogłasza upadłość wchodzi syndyk nastepnie zakład dzierżawi Tomasz Dino Biernacki  go od syndyka. Wojtka robi kierownikiem ubojni na etacie i  na pensji i ludziska wydymani na setki milonów bez żadnej kary

Jak czesto pier**lisz glupoty tak to proste jest, ze Biernacki predzej czy pozniej wywinie bankruta. Kwestia kto jest gotow ryzykowac bankruta razem z nim dla 60-100zl od sztuki.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Yoda napisał:

Wszystko jest w ustawie o rolniczym handlu detalicznym. Masz dobre mięso czy zwykla fermowa świnia na pelnoporcjowce w 5 miesięcy tuczona?

Yoda ja wiem co jest w ustawie ale pytam sie o praktykę. U mnie wet 2 lata temu takie wymogi mi podał ze 200 tys na dzień dobry by mnie to kosztowało.

A świnie może nie mam ekologiczną ale nie fermową. Jak ktos raz odemnie kupił to ciągle chce gorzej ze ceny to mi proponują lokalnej ubojni  wiec mi się to nie opłaca tym bardziej ze kazdy " życzy sobie " 130-140 kg a ja takich nie trzymam , nie mówiąc ze przytrzymaj mi 2 tygodnie bo dopiero rzeźnik ma czas więc ja mam z tym wiecej kłopotu niz zysku i nie sprzedaje nikomu na zabicie

8 minut temu, AdamRo napisał:

kanalia36

Ty nie boisz się że ktoś łepa ciebie odszczeli ? Straszne rzeczy piszesz ;)

Adaś nie bardzo  mimo mojego dość jeszcze młodego wieku dość dużo przeżyłem i nie robią na mnie wrażenia pogróżki 

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

ilu było takich co ryzykowali w ZBYSZKO?

teraz też ich nima

Co ty ? Są , wożą z powrotem i wciąż mają nadzieję że odzyskają.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
kanalia36 napisał:

9 minut temu, Yoda napisał:

Yoda ja wiem co jest w ustawie ale pytam sie o praktykę. U mnie wet 2 lata temu takie wymogi mi podał ze 200 tys na dzień dobry by mnie to kosztowało.

A świnie może nie mam ekologiczną ale nie fermową. Jak ktos raz odemnie kupił to ciągle chce gorzej ze ceny to mi proponują lokalnej ubojni  wiec mi się to nie opłaca tym bardziej ze kazdy " życzy sobie " 130-140 kg a ja takich nie trzymam , nie mówiąc ze przytrzymaj mi 2 tygodnie bo dopiero rzeźnik ma czas więc ja mam z tym wiecej kłopotu niz zysku i nie sprzedaje nikomu na zabicie

8 minut temu, AdamRo napisał:

kanalia36

Ty nie boisz się że ktoś łepa ciebie odszczeli ? Straszne rzeczy piszesz ;)

Adaś nie bardzo  mimo mojego dość jeszcze młodego wieku dość dużo przeżyłem i nie robią na mnie wrażenia pogróżki 

W praktyce możesz rozebrac w domowej kuchni tylko masz limit2300kg rocznie, a ubić musi rzeźnia.

Opublikowano
Przed chwilą, Yoda napisał:

W praktyce możesz rozebrac w domowej kuchni tylko masz limit2300kg rocznie, a ubić musi rzeźnia.

i tu jest pies pogrzbany  zadna lokalna ubojnia mi nie ubiję skoro bede konkurencją, a wymogi aby samemu ubijać to są nie do zakceptowania

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v