Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Dożynki 2025
Opublikowano

E tam to czerwony pasek TVP info kto bedzie zawracał sobie głowę szczegółami;)

Opublikowano

Ursus tak jak u Biernackiego.

a potem prokuratura pyta się czy wiedział Pan/i o trudnej sytuacji ubojni.

Tak wiedziałem bo pare razy nie w terminie zapłacili ale zawsze zapłacili. Po takim zeznaniu prokurator umarza sprawę bo niema przestepstwa oszustwa i po zabawie.

Opublikowano
2 minuty temu, AdamRo napisał:

Ale 20 gr za kg dawali wincyj panie.

Dokładnie nawet mówią że płacił najlepiej 😏

1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Ursus tak jak u Biernackiego.

a potem prokuratura pyta się czy wiedział Pan/i o trudnej sytuacji ubojni.

Tak wiedziałem bo pare razy nie w terminie zapłacili ale zawsze zapłacili. Po takim zeznaniu prokurator umarza sprawę bo niema przestepstwa oszustwa i po zabawie.

Dlatego najlepiej samemu być przezornym i jak firma coś zaczyna kombinować z płatnościami to się dobrze zastanowić nad ponowną sprzedażą

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Dziwi mnie trochdm że ludzie tak zaufali tej firmie i mówią że miała ugruntowaną pozycje ,jak tam przeciąganie terminu płatności było dużo wcześniej i raczej nagminne

Są dwie strony medalu. Jedna to hasło tylko frajer nie sprzedaje na WBC do Zbyszka.  Druga strona to sam wiesz jakie są u nas ceny, a Zbyszko dawał nawet 1,5 więcej, a nie 20 groszy wincyj. U nas też ludzie chcą żyć godnie, a nie czuć się jak dziady przy wielkopolskich bauerach. 

Opublikowano

To teraz można by powiedzieć że frajerzy Ci co sprzedali do Zbyszko i nie dostali kasy

A to niby 1,5 zł więcej to na wbc czy żywo ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Dziwi mnie trochdm że ludzie tak zaufali tej firmie i mówią że miała ugruntowaną pozycje ,jak tam przeciąganie terminu płatności było dużo wcześniej i raczej nagminne

Nie Tylko osoby prywatne były tak pazerne🤣

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Nie Tylko osoby prywatne były tak pazerne🤣

Wiem że handlarzyny też 😏

Opublikowano
15 minut temu, Ursus932 napisał:

To teraz można by powiedzieć że frajerzy Ci co sprzedali do Zbyszko i nie dostali kasy

A to niby 1,5 zł więcej to na wbc czy żywo ?

Jakoś nie miałbym odwagi powiedzieć ludziom, że są frajerami. Dla nich 10-20 tysięcy to są duże pieniądze. Dwa tygodnie temu jeszcze ludzie mieli nadzieje, że dostaną chociaż część kasy. Na żywą, u nas lokalne ubojnie płacą do 6,5 brutto.  Dlatego prosiłem was o opinie ZM Raków.

Opublikowano
34 minuty temu, hobbysta82 napisał:

Jakoś nie miałbym odwagi powiedzieć ludziom, że są frajerami. Dla nich 10-20 tysięcy to są duże pieniądze. Dwa tygodnie temu jeszcze ludzie mieli nadzieje, że dostaną chociaż część kasy. Na żywą, u nas lokalne ubojnie płacą do 6,5 brutto.  Dlatego prosiłem was o opinie ZM Raków.

To teraz widzisz jak to jest ,raków nie wychyla się z cenami ale nie słyszałem żeby komuś zapłacił choćby jeden dzień po terminie 

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

To teraz widzisz jak to jest ,raków nie wychyla się z cenami ale nie słyszałem żeby komuś zapłacił choćby jeden dzień po terminie 

To fakt pieniądze po 7 dniach były. Cena 7,11 brutto za mieszańca na AF szału nie robi. 

Opublikowano
33 minuty temu, hobbysta82 napisał:

To fakt pieniądze po 7 dniach były. Cena 7,11 brutto za mieszańca na AF szału nie robi. 

Zawsze mogłeś oddać do Zbyszko 😊 fakture byś miał wysoką kwote 😏

Opublikowano
3 godziny temu, hobbysta82 napisał:

Są dwie strony medalu. Jedna to hasło tylko frajer nie sprzedaje na WBC do Zbyszka.  Druga strona to sam wiesz jakie są u nas ceny, a Zbyszko dawał nawet 1,5 więcej, a nie 20 groszy wincyj. U nas też ludzie chcą żyć godnie, a nie czuć się jak dziady przy wielkopolskich bauerach. 

Wielkopolscy bauerzy to nie maja setek hektarów tylko potrafią sie dobrze rządzić i są pracowici a nie licza ze ktoś co da.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v