Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, DANDYS napisał:

Panowie spotkał sie ktoś w IRZ z takim czymś  " K0371 Zdarzenie typu Kupno dla zwierzęcia o numerze PL00********** nie może wystąpić po zdarzeniu o typie Urodzenie ze zgłoszenia o numerze dokumentu 0299-00000023203/19. " 

Brzmi jakby ktoś najpierw zrobił urodzenie cielakowi, a potem zrobił, że go kupił :) jedna osoba.

Opublikowano

Krowa z przemieszczeniem trawieńca, całkiem spora, tyle, że z pustym brzuchem. Handlarz zaproponował 3.8 twierdząc, że 5zł płaci za takie 800kg. Na przykładzie chudszej rw powiedział, że w sumie to są mniej więcej takie same i może dać 4 zł. Jak pojechał to jeszcze zadzwonił, że jak dam obie to da po 4.60. Krowa po operacji, był moment, że żałowałem, ale w końcu ruszyła normalnie z żarciem. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, soltys48 napisał:

Cielak?

tak

2 godziny temu, Paulina1985 napisał:

Brzmi jakby ktoś najpierw zrobił urodzenie cielakowi, a potem zrobił, że go kupił :) jedna osoba.

dokladnie , ja w zgłoszeniach mam do swojego gospodarstwa przemieszczenie, a w zdarzeniach widze ze  Pan zgłosił ze go kupił .🙄

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano (edytowane)

W tym tygodniu sprzedana 1 szt. przyzwoity HF cena 6,50 zł + vat. Woj. łódzkie. Odbiorca firma Szczygliński z Płocka.

Edytowane przez mg007
Opublikowano (edytowane)

Mam w rodzinie hodowce ślimaków,i znajomego to powiem szczerze że  wiedzy trzeba mieć dużo żeby to zyski przynosiło.A i wkład na początek  tez nie jest mały.Z tego co wiem znajomy to bardzo dobrze  przedzie , ale jeszcze zajmuje się budową maszyn do uprawy pasowej. 

Edytowane przez Baks00
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v