Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Kentar napisał:

A ktory drugi zaklad jest ich?

12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Nawet nie wiedziałem że mają drugi zakład. Wiem że ściągają bydło z Litwy i przy zakupie od razu namawiają żeby oddać duże sztuki do nich.

Eco beef i milex meat są powiązane przez wspólną spółkę matke która jest właścicielem obu Agraimpex 😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Za tą sztukę dostałem 1320 zł poubojowe jako urazowa dobita w gospodarstwie i wiosna na ubojnie cyrk na kółkach

IMG_20191116_105209.jpg

Edytowane przez Gość
Skasowanie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Za tą sztukę dostałem 1320 zł poubojowe jako urazowa dobita w gospodarstwie i wiosna na ubojnie cyrk na kółkach

IMG_20191116_105209.jpg

Patrz żeby Ci tam animalsi nie wjechali .. Takich rzeczy się nie wrzuca publicznie .. Wiesz że Ci mogą to pod paragraf podpiąć ?!!! Usuń to jak najszybciej !!!

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

trzeba było się samemu z nim rozprawić . chociaż miałbyś Ci jeść cały rok a tak wydasz a dwa razy w biedronce i po kasie

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, AdamRo napisał:

Jakie paragrafy ? Za co ?

No właśnie za co ??? Za nic tak naprawdę .. Za to że jakiś Animals sobie wymyśli że na tym zdjeciu ktoś się znęca nad chorym zwierzęciem trzymając go na gołym betonie i  błocie !? 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Oco Ogólnie chodzi sztuka pourazowa bez antybiotyków i innych kwiatków z decyzją weterynarza że niepodlegających transportowi zywcem.nikt takiego przypadku nie przerabiał?

Opublikowano

Poszło kilka szt srednia  840kg woj podkarpackie po 7.4 brutto, troche narzekali gdyż jeden na wbc złapał 520kg  i obniżka z tegoż powodu na ich niekorzyść, chodz w okolicy juz po 7,60 sm  

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, DzikiSimental25 napisał:

Gdzie do tej pory sprzedawałeś ? Mogę dać namiar do jednego kupującego bo nie wiem ile teraz płaci

"Słaby"  - ostatnio  kiedyś oddałem 2 sztuki do zakładów w Kole ale nie polecam słaba wydajność

Opublikowano
Przed chwilą, ab23 napisał:

Kontuzja to nie choroba

Mi tego nie mów . Powiedz to tym co życie bydlaka cenią wyżej niz człowieka .. 

Opublikowano

Uciekła z obory i się pośliznęła i rozjechała się w miednicy . może jest jakiś magik co da rady zagipsować sztukę i przekonać ją żeby się nie ruszała do zrośnięcia.patologia to cena za nią i animalsi to jadąc. Niech podrzuca bochenek chleba

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

milex meat

Odradzam. Waga cud i do 10% strączki.

17 minut temu, tomaszmab napisał:

Powiedz to tym co życie bydlaka cenią wyżej niz człowieka

Oni mają głęboko w d**ie zwierzęta. Martwią się tylko o własną kieszeń.

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

IMG_20191116_105209.jpg

Ja jednego podobnego sprzedałem Murawskiemu  za 500 zł pech  chciał że za miesiąć następny coś sobie zrobił w kopyto pisałem na af radziliście żeby sprzedać ,zabić dla siebie tak się wkużyłem że powiedziałem nie nie będę komuś kabzy nabijał moją krzywdą lepiejniech zdechnie ,byk miał kopyto wyczyszczone ,naprawdę było już z nim żle ale opłaciło się walczyć teraz stoi je  rośnie .

Opublikowano
35 minut temu, HF86 napisał:

Uciekła z obory i się pośliznęła i rozjechała się w miednicy . może jest jakiś magik co da rady zagipsować sztukę i przekonać ją żeby się nie ruszała do zrośnięcia.patologia to cena za nią i animalsi to jadąc. Niech podrzuca bochenek chleba

Ty miał taki przypadek z bykiem ok 600 co się rozjechał na betonie po zerwaniu z łańcucha próbował wstawać ale nie mógł poderwać zadu przewiozłem turem na pasach na głęboką ściółkę po odpoczynku wstał ale już nie chodził normalnie  także trzeba prubow

Opublikowano
3 godziny temu, DANDYS napisał:

Panowie spotkał sie ktoś w IRZ z takim czymś  " K0371 Zdarzenie typu Kupno dla zwierzęcia o numerze PL00********** nie może wystąpić po zdarzeniu o typie Urodzenie ze zgłoszenia o numerze dokumentu 0299-00000023203/19. " 

Cielak?

Opublikowano
Dnia 23.10.2019 o 09:42, Piteriiv napisał:

w slaskim byczki w zeszłym tygodniu do 7,80 brutto, a krowki 6zl i brakuje towaru zwłaszcza byków - bo jak pytam o cene to bardzo chętnie i na już odbiór. znajomy co pracuje na uboju mówi że magazyny pustką świecą ze wołowinki do kiełbasy nie może on nawet kupić bo wszystko prosto z lini schodzi na transport - także cena musi iść , tyle wytrzymaliśmy to teraz nie można im darować.

kto tyle płaci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v