Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Panie kanali sam się wjebałeś 😊Krawiec Doruchów hf 7 zł 

hehehe to sprzedaj tym co dają najwięcej)))))) ciekawe czy zapłate dostaniesz. 

Opublikowano
kanalia36 napisał:

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Panie kanali sam się wjebałeś 😊Krawiec Doruchów hf 7 zł 

Napiszesz coś kiedyś optymistycznego???

• Like 1
Opublikowano

Ale fakt że słyszeli o 7 zł 😊

Przed chwilą, kanalia36 napisał:

Opublikowano

Walński - Pieta to dziś i 8 zł za HF ci zaproponuje)))))))))

coś optymistycznego dla jarka)))))

wnerwia mnie ordynarne kłamstwo paru ludzi bo 99% wchodzi tu aby dowiedzieć się o realnych cenach nie urojonych

Opublikowano

soltys48 napisał:

A co mam się nie cieszyć 

Czy za krowy to była cena kosmos? Możliwe ale za jalowki już nie........

A lat mam ciut ciecej...

Rocznik Czarnobyla 

A sprzedales krowy czy jalowki? bo z tego co pisałeś to krowy i dostałeś ponad 6zl netto w przeliczeniu wagi do ceny.

Opublikowano

A teraz prosze wlaczyc myslenie. Skoro wiekszosc handlarzy placi 6zl netto za HFa a sa czarodzieje, co placa 7,5netto za hfa bo juz widze i takie potezne ceny to czemu Ci co skupuja po 6 netto nie odpsrzedadza tym handlarzom co daja po 7,50 netto?:) Jestem w stanie kupic caly kanion HFow w cenie 6 netto i dostarczyc pod zaklad handlarza ktory placi po 7,5 netto i chce zeby mi zaplacil aby te 7 netto za kg zywej. 0,50gr netto z kazdego kg leci do jego kieszeni, zadnych kosztow, dostarczam pod jego zaklad. Czysty zysk.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Jarek, Soltysa o te krowy nie masz się  co czepiac bo cena za taki rowar jak najbardziej realna. Mięso z takich krów zakład sprzeda jak za jałówki. Tusze takich sztuk prezentują się lepiej niż niejednej Rkowej jałowicy 

Edytowane przez zbitom793
Opublikowano
1 minutę temu, zbitom793 napisał:

Jarek Soltysa o te krowy nie masz się  co czepiac bo cena za taki rowar jak najbardziej realna. Mieso z takich krów zakład sprzeda jak za jałówki. Tusze takich sztuk prezentują się lepiej niż niejednej Rkowej jałowicy 

jarek to czepia sie sołtysa za wszystko...... sam się dziwie ze zona jarka jeszcze takie figle toleruje)))))

Opublikowano

2 minuty temu, zbitom793 napisał:

Jarek, Soltysa o te krowy nie masz się  co czepiac bo cena za taki rowar jak najbardziej realna. Mięso z takich krów zakład sprzeda jak za jałówki. Tusze takich sztuk prezentują się lepiej niż niejednej Rkowej jałowicy 

Nie zakład a pośrednik....

Opublikowano (edytowane)

Zależy jaki towar.jak chude hf to jeden pies 

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
11 minut temu, Michał13 napisał:

Witam mam pytanie do tych który sprzedają bydło na WBC na ile procent wybijają się byki HF ?;)

jak trzymane? do jakiej ubojni mają jechać?

hf z luzu bił mi sie do 56,xxx%

Opublikowano
6 minut temu, mlodyhef napisał:

Zależy od ubojni... miałem hfa co wybił się na 55% a miałem także MMa co dał 50%.... 

Dziś oddzwonieni trzej handlarze, ceny do 6,50 brutto za hfa i 11,60netto za klasę O. 

Co byłoby lepsze?

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

jak trzymane? do jakiej ubojni mają jechać?

hf z luzu bił mi sie do 56,xxx%

Byki trzymane na luzie a ubojnia to OSI kumpel sprzedał tylko że z uwięzi całkiem przyzwoite  byki HF wyszły 48,8 % 50,35% i 51,59 a krowa 50 %rowne;)

Opublikowano
21 minut temu, Michał13 napisał:

Witam mam pytanie do tych który sprzedają bydło na WBC na ile procent wybijają się byki HF ?;)

kolego licz samemu nie słuchaj kłamców forumowych o 7 zł .

6,50 zł brutto to 6 zł netto 11,60 za O klase to dla HF przyjmi standard 53% wybicia to 6,14 netto czyli jeden wuj jak AdamRo pisze bo jak wybije ci sie 52% to dostaniesz własnie 6 zł.

Opublikowano
1 minutę temu, Michał13 napisał:

Byki trzymane na luzie a ubojnia to OSI kumpel sprzedał tylko że z uwięzi całkiem przyzwoite  byki HF wyszły 48,8 % 50,35% i 51,59 a krowa 50 %rowne;)

w osi słabo się biją

1 minutę temu, zbitom793 napisał:

Ale posrednik do zakladu sprzeda. I wszyscy będą zadowoleni

dokładnie, ja najbardziej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v