Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Banda zakompleksionych smarkaczy z soltysikem na czele robi stałe pierdolamento w tym temacie i nic więcej... Pierdu, pierdu i nic więcej..... 

Opublikowano
2 godziny temu, bartek18394 napisał:

Ale jak by był wybieg to by więcej weszło bo jak by sie nie mieścił byk w oborze to by sobie na wybieg wyszedl A do obory tylko by chodził jeść 

A jeszcze trzeba dół wykopać więc ile może kosztować wykopanie dołu i cement rozlać 

A w czasie deszczu czy śniegu też by stał na wybiegu ,bo obora pełna ?

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Banda zakompleksionych smarkaczy z soltysikem na czele robi stałe pierdolamento w tym temacie i nic więcej... Pierdu, pierdu i nic więcej..... 

Hmmm, dla mnie ogarek to koniec, niedopałek a w twoim przypadku niedorobiony kmiot i za tego smarkacza chętnie wyjaśniłbym ci pare razy co to znaczy lamusie

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, ogarek napisał:

A Ty k**wa kto ???

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, przemek28_28 napisał:

bedzi taki ura bura jak kumpel wy***ie mu dwie jedynki

Nie wiem, czy to ty, czy inny Przemek, bo tu byłem wtedy nowy i jeszcze nie kojarzyłem nicków. Ale po stylu pisania mi  kogoś przypominasz. Także lepiej sam pilnuj swoich jedynek.

Edytowane przez marcinxxxx
Opublikowano
50 minut temu, danielek24 napisał:

300 tyś zwrotu to przyjmując zame zakupy 23proc.i zerowej sprzedazy wychodzi półtorej bańki...

Wybacz ale na 10 lat to 150 tys rocznie. to suma 30 sztuk byków/300 świni  na rok niektórzy tu tyle na raz sprzedają. Do tego dodaj wszystkie dotacje z ARIMR dopłaty, młody rolnik, modernizacja vat od tej sumy też jest liczony.

No i jak 90% rolników mam kredyt( na modernizacje)o  wartośc vatu mniejszy.

Kto jest vatowcem to wie jakimi sumami obraca ( bo ma faktury) tylko zysku z tego gówno ma. Hodowla to jak mi ktoś trafnie zacytował mielenie pieniędzy, albo przerobienie złotówek na obornik.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dsbh napisał:

Śnieg latem na pewno nie. Zimą przy mrozie tak.

jakoś nie zauważyłem tego 🤔 kilka lat temu kiedy były pierwszy sztuki w szopce z wybiegiem na zewnątrz to nawet w nocy przy -15/-20 stopniach i sypiącym śniegu leżały sobie na zewnątrz chociaż że w szopce miały sucho i czysto bo co chwile tam ścieliłem

Nawet jak deszcz leje to mokre są tylko z wierzchu a skórę mają suchą

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
5 minut temu, przemek28_28 napisał:

Hmmm, dla mnie ogarek to koniec, niedopałek a w twoim przypadku niedorobiony kmiot i za tego smarkacza chętnie wyjaśniłbym ci pare razy co to znaczy lamusie

Pampersa byś musiał najpierw sobie zakupić reku jeden bo byś się zesral zanim wystartował karduplu jeden 

Opublikowano
5 minut temu, marcinxxxx napisał:

Nie wiem, czy to ty, czy inny Przemek, bo tu byłem wtedy nowy i jeszcze nie kojarzyłem nicków. Ale po stylu pisania mi  kogoś przypominasz. Także lepiej sam pilnuj swoich jedynek.

Gdzie i kiedy?

Przed chwilą, ogarek napisał:

Pampersa byś musiał najpierw sobie zakupić reku jeden bo byś się zesral zanim wystartował karduplu jeden 

Hahaha dobre dobre. Mama podpowiedziała czy jak?

Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Kolejny tuman. Z Bobienko sie nie trzymałem, wogole wpadam na forum rzadko, a pytałem gdzie i kiedy chcesz moje jedynki sprawdzic😂

Jeśli uraziłem, przepraszam. Sprawdziłbym to ale danielhaker  usunął.

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, kanalia36 napisał:

Wybacz ale na 10 lat to 150 tys rocznie. to suma 30 sztuk byków/300 świni  na rok niektórzy tu tyle na raz sprzedają. Do tego dodaj wszystkie dotacje z ARIMR dopłaty, młody rolnik, modernizacja vat od tej sumy też jest liczony.

No i jak 90% rolników mam kredyt( na modernizacje)o  wartośc vatu mniejszy.

Kto jest vatowcem to wie jakimi sumami obraca ( bo ma faktury) tylko zysku z tego gówno ma. Hodowla to jak mi ktoś trafnie zacytował mielenie pieniędzy, albo przerobienie złotówek na obornik.

Nie no spoko tak mi sie policzylo,ja nie z takich co zazdroszczą.z resztą sam jestem 10 lat na vacie więc... ale u mnie już końcówka hodowli,czas na plan B

Kurde fame mma 

Opublikowano (edytowane)

I tak to w nocy jedna osoba posprząta,mam nadzieje, dla niektórych dobra.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, danielek24 napisał:

Nie no spoko tak mi sie policzylo,ja nie z takich co zazdroszczą.z resztą sam jestem 10 lat na vacie więc... ale u mnie już końcówka hodowli,czas na plan B

Kurde fame mma 

nie ma czego zazdrościć z perspektywy tych 10 lat to utopione pieniądze.  Jakbym wiedział to co dziś to zaczołbym od planu B a ziemie oddał jakiemuś napaleńcowi i brał dopłaty za friko a tak całe dopłaty w ziemie (nawozy, paliwo opryski) i jeszcze nie starczaja na uprawę roslinną  A dostałem dotacje z ARIMR to teraz oddaje bankowi w odsetkach. I cały czas robisz robisz i gówno z tego masz.

Opublikowano (edytowane)

Czyli potwierdzasz że zostałeś wydymany?... Hehe

Ten system na tym polega zebys myślał że zyskales a jesteś dojony bo dybiesz na zwroty i tyle  

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v