Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Kentar napisał:

Ile wykupne bylo? :D

Zależy ile kilo brakowało na byku 😊

Opublikowano
4 minuty temu, Kentar napisał:

Przy dzisiejszych cenach to chocby 120kg brakowalo to i tak powinien miec bez problemu tyle w kieszeni zeby za to zaplacic wiec chyba mocno naciagana historia.

Ale to musi być razy ileś tam , bo tak  co to za kara by była 😏 

Opublikowano

Brzmi smiesznie, chcialbym to zobaczyc. Aczkolwiek jesli byla to prawda, to mnie to cieszy. Jesli ktos mysli, ze handlarze sie smieja, ze ktos inny kradnie po 100+ kg i jest fajnie to jest w bledzie. Takie osoby niszcza rynek. Ucza ludzi nierealnych cen ktore moga zaplacic jak ukradna 100kg i potem od innego handlarza wymagaja jeszcze wyzszej ceny, bo tamten tka dobrze placi.

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Kentar napisał:

Nie 3zl, nie 1% tylko 0.1%.

Za te nasze złote piją wódkę lulki palą, wypłaty co miesiąc. Konferencje, debaty, hotele, samochody służbowe... A ja już czuję jak do obory wchodzę że idzie ku dobremu... 🤣😂🤣😂

Opublikowano
8 godzin temu, Kentar napisał:

Brzmi smiesznie, chcialbym to zobaczyc. Aczkolwiek jesli byla to prawda, to mnie to cieszy. Jesli ktos mysli, ze handlarze sie smieja, ze ktos inny kradnie po 100+ kg i jest fajnie to jest w bledzie. Takie osoby niszcza rynek. Ucza ludzi nierealnych cen ktore moga zaplacic jak ukradna 100kg i potem od innego handlarza wymagaja jeszcze wyzszej ceny, bo tamten tka dobrze placi.

W każdej branży są czarne owce które psują reputacje reszcie ,A im będzie mniej takiej patologii tym lepiej dla obu stron

Opublikowano

Niestety handlarze właściciele ubojni wszyscy oszukują bo takie mamy zasrane prawo w naszym kraju. U mnie za kradzież bo takie oszustwo to kradzież to kilku wisiało przywiązanych za jedną noge w studni głową w dól człowiek wtedy szczery do bólu.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, BENNY82 napisał:

Niestety handlarze właściciele ubojni wszyscy oszukują bo takie mamy zasrane prawo w naszym kraju. U mnie za kradzież bo takie oszustwo to kradzież to kilku wisiało przywiązanych za jedną noge w studni głową w dól człowiek wtedy szczery do bólu.

U mnie też takie przypadki się słyszało,jak handlarz z węglem zamiast tony naważył swoją wagą780kg.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Ale telefonyradom się nie ukrywa. Wstawia normalnie zdjęcia dalej. A jak byś pracował w firmie i ona by upadła i nie dała kasy ludziom to Ty też byłbyś złodziejem? Nie rozumiem waszego podejścia

Jarku nie udawaj idioty!!!!!

31 maja tu na forum  pisałem ze mojego kolegę z pod Krotoszyna przekręciła firma HERMES włascicielami tego jest Emilia i Krzysztof Waleńscy z Magdalenek prywatnie rodzina z naszym bohaterem Sebastianem Waleńskim od Pięty- Waleńskiego. 

Pisałem ze prawdziwym organizatorem  tego procederu jest niejaki Przemysław Kuźnicki z Magdalenek złodziej skazany 4 wyrokami karnymi za oszustwo. Pisałem ze teraz Kuźnicki kręci się na placu u Waleńskiego i pięty wiec zaraz oni też okradną rolników bo to tak działa.

To TelefonyRadom publicznie temu zaprzeczył, powiedział ze  Waleński z Magdalenek i Kzyżaków ( wsie odalone od siebie 5 km) to nie rodzina, Ze Waleński - pięta się rozwijajaą ze firma idzie w górę a ja i inni aby ich oczerniają( zła konkurencja). 

Potem ktoś w lipcu również napisał ze Pięta mu wisi kasę TelefonyRadom dalej ściemniał ze firma jest wypłacalna.

Wiec kuźwa Jarku jak TelefonyRadom wiedział ze firma jest trefna ze oszusci się po placu kręcą ze ludzie za kasą czekają a on dalej naganiał im rolników to telefony radom jest złodziejem takim samym jak Pięta czy nie???? ja myśle ze dostawał od tego dole.

Opublikowano

Kanalia muszę się z Tobą zgodzić ,jakby nie było brał kase z tego złodziejskiego procederu 

To też winien naciągania ludzi 

A jeśli się podejmuje współpracę to wypadało by z kimś rzetelnym 

Opublikowano
19 godzin temu, Ursus932 napisał:

To ile tych krów masz ,tylko 3 ?

Jest sens trzymać ją aż do marca😏

Niech ma i jedną ! Co w tym złego ?!

12 godzin temu, leszek1000 napisał:

Dostaliście też oświadczenie od rzeźni. 3 zł zabierają na promocję wołowiny. 

od kilograma 😂???

Opublikowano
4 minuty temu, tomaszmab napisał:

Niech ma i jedną ! Co w tym złego ?!

Mi nic do tego ,może mieć jedną czy trzy . tylko pytałem ile ma😏

Opublikowano

Mam dużo ale kilka wciągnięte jest w ekologie i trzeba trzymać nie miesiąc ale za to dopłata 2,5tyś do łąki,mam tak kilka ha w tej ekologi a reszta normalnie.

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Kanalia muszę się z Tobą zgodzić ,jakby nie było brał kase z tego złodziejskiego procederu 

To też winien naciągania ludzi 

A jeśli się podejmuje współpracę to wypadało by z kimś rzetelnym 

Daj mi rzetelnego uczciwego handlarza :) 

Opublikowano
10 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Daj mi rzetelnego uczciwego handlarza :) 

To po ch*j zostawać jakimś pier**lonym naganiaczem 😏 

13 minut temu, sacrable napisał:

Z kim handlujesz bydło?

Zależy co i kiedy , ale zazwyczaj zm raków 

Opublikowano
19 godzin temu, kanalia36 napisał:

ostrzegałem już w maju  to biznes rodzinny wieloletni, nie martw się jeszcze nie raz onim uszłyszysz

Tu muszę przyznać Ci rację 

Jednak przed Tobą był tu inny, @Thomas2135 byl jako jeden z pierwszych co o tym napisał 

18 godzin temu, johnsnow napisał:

Adrian z Brzózy niedaleko kozienic  robił robote jako naganiacz. Był user i nima TELEFONYRADOM usera.

Jest jest

15 godzin temu, Ursus932 napisał:

@soltys48 chyba nie jest taki oszust 😊

Sołtys za bydło płaci gotówką 

14 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Ale telefonyradom się nie ukrywa. Wstawia normalnie zdjęcia dalej. A jak byś pracował w firmie i ona by upadła i nie dała kasy ludziom to Ty też byłbyś złodziejem? Nie rozumiem waszego podejścia

Nie rób z siebie idooty

Opublikowano

Tu nie chodzi o zwykłe nagananie ale o wiedzę o złodziejstwie a TelefonyRadom ja miał.

Waleński Pięta nie płaciła terminowo już w lutym tego roku a w czerwcu kiedy był rozwód waleńskiego i pięty była bankrutem. I waleński chciał ja zamykać bo bał się zarzutów karnych a Pięta i cichy wspólnik Kuźnicki chcieli dalej jebać rolników ile się uda jak widać 3 miesiące się dało. 

Kasa firmy była jak prywatny portwel Pięty chciał na kieckę dla żony to sobie wyciągał z konta, wakacje, wyciągał z konta a faktury nie zapłacone rosły, ale tego telefony radom nie powie. dlatego firma padła.

p.s te 2 milony to razy 3 proszę wziąść.

Opublikowano

Tyranku od czasu do czasu w swoim bełkocie napiszesz z sensem.

Zawsze Ci pisałem że od czasu do czasu mas, przebłyski

Co do cen to wuja biernacki  za przy dużej dostawie- nie było określone jak duża, wczoraj był w stanie dać nawet 12.5 netto za O!!!!! Ale....

Vatowiec część kasy po 14dniach reszta po 30

Ryczałt po 14 całość 

Niema możliwości przedłat w tej chwili🤔

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v