Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

Aktis napisał:

@Thomas2135 Tak do Węgrzynowa. Ojciec był jak przyjechali je zabrać. Nie podał im maila. Nie wiem czy go o maila pytali.

To dzwon bo może jakaś sztuka na utylizacje poszła bo tam często i gęsto się to zdarza.

ilość sztuk się zgadza na fakturze. Więc chyba raczej nie aż tak źle. Bym wkleił tu rozliczenie, ale z tej apki nie umiem :(

Opublikowano

Ze tak powiem,prawdopodobnie do końca roku nie ma szans na podwyżki konkretne za byka

Opublikowano
1 godzinę temu, jasiuhonda napisał:

Sprzedane 9 sztuk hf po 6zl netto waga ogólna

Jaka waga średnia i odbiorca?

Opublikowano

Witam. Mam nadzieję że podpowiecie mi trochę w moim problemie. Zakupiłem ostatnio sporą partię cieląt. Z przyczyn losowych i niezależnych ode mnie muszę te cielaki wszystkie sprzedać. Cielaki zostały już na mnie przerejestrowanie. Jak długo musi być cielak w siedzibie stada, po jakim czasie można go sprzedać żeby nie zostać posądzony o handel? 

Opublikowano

Ale pomimo wszystko chciałbym wiedzieć jak długo muszą być na stanie. Jest to dość spora partia bo 50 sztuk. 30 dni wystarczy? Czy 60 dni?

Kiedyś słyszałem o facecie co zbyt szybko przemieszczał cielaki to zapłacił karę

Opublikowano
Dnia 8.09.2019 o 20:16, bobienko napisał:

Będę płatnym zabójcą😆za Kaczyńskiego kto da milion to odjebię.

Ziemię uprawę wieczorami a w dzień do roboty 

a co ci Kaczyński miedzę wyorał ? Nie pisz takich głupot bo jeszcze będę musiał ciebie utrzymywać jak zostaniesz skazany na przymusowe wakacje !A zapytam tak z ciekawości ile chcesz za kitę rudego? Bo w tej intencji to bym coś wygrzebał😁😁

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Chudy1217 napisał:

Ale pomimo wszystko chciałbym wiedzieć jak długo muszą być na stanie. Jest to dość spora partia bo 50 sztuk. 30 dni wystarczy? Czy 60 dni?

Kiedyś słyszałem o facecie co zbyt szybko przemieszczał cielaki to zapłacił karę

Po 7 dniach mozesz smialo zrobic przemieszczenie. Ja kilka razy tak robilem i zadnej kary mi nie dali.

Jak sie boisz to idz do agencji i zapytaj.

Edytowane przez artek27
Opublikowano
6 godzin temu, marijusz napisał:

a co ci Kaczyński miedzę wyorał ? Nie pisz takich głupot bo jeszcze będę musiał ciebie utrzymywać jak zostaniesz skazany na przymusowe wakacje !A zapytam tak z ciekawości ile chcesz za kitę rudego? Bo w tej intencji to bym coś wygrzebał😁😁

Na rudych promocja😆

Opublikowano

PiS po jedno zło . potrzebujemy kogoś z nowym pomysłem na Polskę i rolnictwo.a tu nawet Kołodziejczyk zwinął żagle.I będziemy zasuwac za miskę ryżu .byk dalej w o kl poniżej 12 zl

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, HF86 napisał:

PiS po jedno zło . potrzebujemy kogoś z nowym pomysłem na Polskę i rolnictwo.a tu nawet Kołodziejczyk zwinął żagle.I będziemy zasuwac za miskę ryżu .byk dalej w o kl poniżej 12 zl

HF 86 masz racje dlatego najlepszym prezydentem będę ja!!!!!!:D Pomysły mam))))) lubie handlarzy i ubojnie  wiec wiezienia były by pełne)))))))) a Kaczyńskie, i rude  kazdy by pracował przy wywalaniu gnoju widłami u rolników tyle lat ile jest w polityce)))) Jurny Stefan ( Niesiołowski) 28 lat był w parlamencie tyle lat nam słóżył  więc widły gratis mu dam))).

p.s a Kołodziejczyk to pojeb a nie polityk. Agro Unia nie bedzie partią po miesiącu zmienia zdanie i będzie partia prawda. Po kolejnym miesiącu mówi ze w Polsce zgoda jest potrzebna bardziej niż prawda i zmienia nazwa. po 2 tygodniach kłóci się  i jest po zgodzie.

Jego miejsce jest w politycze czy w szpitalu psychiatrycznym??? zresztą z mordy widać debila a nie polityka

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Spoko z takim programem to masz mój krzyżyk.obejmiesz od razu stanowiska prezydenta premiera ministra sprawiedliwości i władze nad Toruniem😂 daj mi tylko z dwóch młodszych polityków do gnoju bo Jarek z maciarem mogą przy moim.gnoju niewydolac 

Opublikowano

Drodzy forumowicze  z dniem dzisiejszym postanowiłem kandydować na naczelnika państwa proszę o głos oto mój program wyborczy

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

HF 86 masz racje dlatego najlepszym prezydentem będę ja!!!!!!:D Pomysły mam))))) lubie handlarzy i ubojnie  wiec wiezienia były by pełne)))))))) a Kaczyńskie, i rude  kazdy by pracował przy wywalaniu gnoju widłami u rolników tyle lat ile jest w polityce)))) Jurny Stefan ( Niesiołowski) 28 lat był w parlamencie tyle lat nam słóżył  więc widły gratis mu dam))).

p.s a Kołodziejczyk to pojeb a nie polityk. Agro Unia nie bedzie partią po miesiącu zmienia zdanie i będzie partia prawda. Po kolejnym miesiącu mówi ze w Polsce zgoda jest potrzebna bardziej niż prawda i zmienia nazwa. po 2 tygodniach kłóci się  i jest po zgodzie.

Jego miejsce jest w politycze czy w szpitalu psychiatrycznym??? zresztą z mordy widać debila a nie polityka

Boję się tylko czy nie zakazał byś hodowli bydła dla samego gnoju😊

Ale mimo wszytko masz mój głos

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v