Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy albo takie dziwne ceny psuja rynek . U mnie o cenach za hf nikt nie chce słyszeć o 6 zł za to przeglądałem ceny cielaków na olx  to znowu powyżej tysiaka za chabety  to jakieś jaja chyba

Opublikowano (edytowane)

Na żywo podobno maks ale to maks najlepsze sztuki 7.5 brutto.. i bydła do oporu..😂 podobno 😂 

Słyszałem nie widziałem.

Edytowane przez damian007
Opublikowano
3 minuty temu, AdamRo napisał:

Stabilizacja.

Stabilizacja.

Stabilizacja.

Czyli czas się przyzwyczajać do takich stawek?

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, damian007 napisał:

Na żywo podobno maks ale to maks najlepsze sztuki 7.5 brutto.. i bydła do oporu..😂 podobno 😂 

Słyszałem nie widziałem.

Błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli ; )

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, ab23 napisał:

Berthold a tobie te byki nie przerosly bo ciagle wypytujesz o ceny 

Mam dużo na sprzedaż i mam wielu kolegów którzy mają dużo na sprzedaż i ciągle wypytuja... Przyjaciół nawet... Poza tym żyje tym tematem i znowu zacząłem jeździć po cielaki - dlatego znowu drożeją 😉A poza tym na dwieście zapytań o cenę na A F gówno się dowiesz więc pytam minimum 400 razy 😋

Edytowane przez Berthold
Opublikowano

Potwierdzam, stabilizacja. U mnie tez sie nic nie rusza. Sadze, ze sporo wynika z tego ze tylko dwa zaklady ktore znam (a niewiadomo ile tych ktore nie znam) sa na urlopie. 2 zaklady stoja- trzeba oddac do innego. Takze zakladom na chwile konkurencja spadla wiec nie musze sie szarpac nawet na 10gr bo towar przywioza Ci ktorzy oddawali gdzie indziej. :)

• Like 2
Opublikowano
21 minut temu, AdamRo napisał:

Nie pisze o sklepie bo to inna bajka.

Po przeczytaniu cen kolegi kanalia , który to zapodawał cenę za hfa około 4,5 za kg po prostu podawałem realne ceny na ten jakże ciężki okres.

Wiem ze inna bajka bo ubojnie sie dogadały i obniżyły ceny skupu a swój towar do sklepów sprzedawały w normalnych cenach. Kto zarobił ubojnie- zmowa cenowa, ciężka do udowodnienia póki ktoś nie doniesie na innych żeby uniknąć kary.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Mięso zdrożało o złotówkę a u rolnika byk o dwa złote. Cud ?

NIe znasz takich cudów??

29 minut temu, Berthold napisał:

A jak z cenami teraz skoro górka znowu podobno? 

Górka to dopiero nadchodzi

Przed chwilą, AdamRo napisał:

Cały czas marzę o zmowie cenowej rolników. Przecież wystarczy wstrzymać się ze sprzedażą trzy miesiące i większość ubojni bankrutuje bezpowrotnie.

jest to niemożliwe

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, AdamRo napisał:

Cały czas marzę o zmowie cenowej rolników. Przecież wystarczy wstrzymać się ze sprzedażą trzy miesiące i większość ubojni bankrutuje bezpowrotnie.

I to pomoże ? Kto wtedy da dobrą cenę ?

Opublikowano
8 minut temu, AdamRo napisał:

Błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli ; )

Cóż mi po tytule jak pusto w szkatule. 

Podobno wszystko co słyszymy to czyjaś opinia wszystko co widzimy to nasz punkt widzenia.😊

Jak mam sprzedać poniżej kosztów to temu co dołoży flaszkę i wacika sztuk jeden :)

Opublikowano (edytowane)

Tak kolego mądrze prawicie. Ale liczących się graczy na skupie jest kilku, kilkunastu do tego dochodzą luksusowe eskort na prywatnych spotkaniach  kolumbijskie specjały, jachty francuski szampan i inne... Dogadać się zawsze można A rolników 1, 5 miliona, chłopy żony się boją a z używek to co najwyżej monopol więc jak tu żyć. Jak strajkowac pytam 🤣🤣🤣

Edytowane przez Berthold
Opublikowano
4 minuty temu, AdamRo napisał:

Adam żartujesz ...prawda

Opublikowano

Dla MYSLACYCH handlarzy obecna sytuacja wcale nie jest jakas super. Moze paru sie cieszy bo sie dorobi kupujac tanio bo ludzie sprzedawali w panice przed obnizkami. Ale jakis % ludzi na pewno to pierdolenie i skonczy z tym raz na zawsze. Chociaz to i tak maly procent aktualnie bedzie, wszedzie wszyscy narzekali, ze ostatni rzut opasow i to rzucaja- przyjezdzam- cyk stoi rzadek nowych cielaczkow. No ale jak sytuacja bedzie sie powtarzala, utrzymywala to i najtwardsi to pierdolna. A nie ma co sie oszukiwac- nie bedzie rolnika z towarem to i handlarz ma przejebane.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Berthold napisał:

a z używek to co najwyżej monopol więc jak tu żyć. Jak strajkowac pytam 🤣🤣🤣

Są ludzie który najtańszy monopol starczy i przeważnie strajkują co dzień ... Pod sklepem

Opublikowano
3 minuty temu, Kentar napisał:

Dla MYSLACYCH handlarzy obecna sytuacja wcale nie jest jakas super. Moze paru sie cieszy bo sie dorobi kupujac tanio bo ludzie sprzedawali w panice przed obnizkami. Ale jakis % ludzi na pewno to pierdolenie i skonczy z tym raz na zawsze. Chociaz to i tak maly procent aktualnie bedzie, wszedzie wszyscy narzekali, ze ostatni rzut opasow i to rzucaja- przyjezdzam- cyk stoi rzadek nowych cielaczkow. No ale jak sytuacja bedzie sie powtarzala, utrzymywala to i najtwardsi to pierdolna. A nie ma co sie oszukiwac- nie bedzie rolnika z towarem to i handlarz ma przejebane.

Widzisz w moich stronach nawet najlepszy odbiorca od lat z nami współpracujący nie miał sentymentów żeby doić na maxa a co więcej gra w ch*ja z kasa i to od dłuższego czasu.

Poważnie zastanawiam sie żeby podać jego dane publicznie i przestrzec przed sprzedażą do niego , na tą chwilę daję mu czas max do końca miesiąca jak nie wypłaci kasy za starą dostawę to najpierw oddam sprawę do sądu a potem zrobię mu reklamę ogólnokrajową

• Like 3
Opublikowano

Niestety, tu wychodzi typowa polska metalnosc i troche slaba glowa do interesu. Lepiej zarobic 10x po 200 niz 3x po 400.- ale te zasade widze wiekszosc pier**li i wszystko na raz, na sztuke. W ogole podczas tych calych cyrkow z cena zauwazylem pewna tendencje, ze sporo handlarzy olalo rolników od ktorych bralo "cale zycie" i pojechali łoić na maxa obcych ktorzy byli w panice i za kazda cene jaka im sie powie im sprzedawali. Ja tam zawsze w 1 kolejnosci lece do stalego klienta nie do nowego. Moze wielu nowych przez to nie zyskam ale starzy klienci ze mna nie zgina a ja z nimi. :) Nawet mialem paru takich ktorzy chcieli byki sprzedac w najgorszym momencie jak byk byl w okolicy 11zl ale widzialem, ze cena non stop rosnie wiec kazalem trzymac i dopiero teraz je odebralem prawie zlotowke drozej. A nie ma sie oszukiwac- czy ja czy kazdy inny handlarz i tak swoja marze ma i czy byk bedzie po 10zl czy po 14 to swoje musi wziąć.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, AdamRo napisał:

A 3 miesiące rachunki, paliwo nawozy za co zapłacimy? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v