Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Pisząc na forum miałem na myśli cenę proponowaną cenę przez zakłady i tak w moim rejonie za R klasę jeden proponuje 11 zł a drugi 11,60 

Na żywą płacą 7 zł max

Edytowane przez andrzej612b
  • Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Berthold napisał:

A oni na żywo kupują? Jaki bród odejmują jak z płatnościami. Ile za r klasę 

Cena netto. 11.8 za O klasę czyli 12 za Rke pewnie. Brud 7% najczęściej. Płatności lepiej niż biernacki :D

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, sylwekbarca2 napisał:

znajomy wczoraj do Kowalczyka taki towar sprzedał po 7.6+vat,

Który K. ? Ten koło Częstochowy czy z łódzkiego??

Opublikowano
4 minuty temu, AdamRo napisał:

I zaczyna się licytacja kto wziął więcej bo ceny lekko się poprawiły.

nie tyle licytacja co po prostu ktoś jak ma towar dobry i do tego ilość to nie odda komuś kto płaci 7+vat albo nawet mniej. Od tego chyba jest to forum żeby informować co poszło i w jakiej cenie,

Opublikowano
1 minutę temu, sylwekbarca2 napisał:

nie tyle licytacja co po prostu ktoś jak ma towar dobry i do tego ilość to nie odda komuś kto płaci 7+vat albo nawet mniej. Od tego chyba jest to forum żeby informować co poszło i w jakiej cenie,

Oj... O siodemke z przodu dalej ciężko więc się nie wyglupiajcie Panowie... 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

ceny idą powoli do góry i na dziś 7,5 brutto jest realne za dobrego byka  ...taką mam informacje , ale nie byłe świadkiem naocznym ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v