Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Kret1992 napisał:

5 godzin temu, damian007 napisał:

Jałówki płodne czy z bliźniąt? Ile ceni byczka hf i jaka waga? Jałóweczki simki sam bym chętnie kupił ma większe partie? 

Plodne.

Byczki hf 650-800zl waga 50-70kg i on za taka cene ladne te hf-y przywozi.jaloweczki sm rzadko mu sie zdazaja ostatnio do mnie dzwonil ze bedzie mial 4 jaloweczki dwie hf i dwie simki i wlasnie przywiozl mi te dwie simki a te dwie hf pogonil do nastepnego chlopa. U niego jest cos takiego ze dzwoni rolnik ze ma np cielaki 2byczki i 2 jalowki i on jedzie kupuje a pozniej sprzrdaje nastepnemu rolnikowi ktory potrzebuje danego cielaka.

Wczoraj do mnie dzwonil ze bedzie mial jalowke ladna mieczanca i czy bym chcial. Tylko ze trzeba poczekac bo ma dopiero tydzien. On praktycznie ma swoich odbiorcow. Caly czas cos ma z cielakow.

Kolego chcesz ładne cielaki od rolnika pisz na PW też jestem z powiatu mińskiego.

Opublikowano

Podzwoniłem i ceny wąchają się od 5.50 do 6 za hf mieszańce 0.30 drożej najczęś ciej  do dogadania na miejscu ,dwa tygodnie temu 0.20 tańsze były ,ludzie czekają ze sprzedażą bo odbiór od ręki 

Opublikowano

To zle to widze. Wiekszosc zakladow placi po +- 14 dniach, czasem sie spoziaja 2-3 dni to nawet przyjmujac, ze gosc nie ma swojej kasy tylko placi dopiero jak zaklad mu zaplaci to juz dawno powinno byc zaplacone. Miejscowosc Kielce tez zle wrozy.

Opublikowano

49 minut temu, bartek1992 napisał:

Czy ktoś miał do czynienia z Paweł dąbek skup bydła rzeźnego Kielce ? gościu zalega z kasą mi i kilku innym 

Poczytaj sobie nasze forum z roku 2018 i forumowicza bluecows1  i wszystko będziesz wiedzieć o tym Panu

dodatkowo wlejam link reklamujacy

https://panoramafirm.pl/świętokrzyskie,kielecki,piekoszów,klonowa,20/blue_belgian_group_anna_dabek-aebnoj_sxx.htm

Opublikowano

Kazik wystarczy w googla wklepać Paweł Dąbek skup bydła zaraz wyskakuje  nasze forum, panorama firm, goWork giełdy długów nieraz.

Niedawno był Paweł Laskowski skup bydła

wcześniej Dariusz Więckowski

Hermes Sp.zo. o

Krzysztof Waleński, Emilia Waleńska, Przemysław Kuźnicki

miesiąc temu Waleński -Pięta

tego jest od groma.

Bartek1992 witamy w Polsce w krainie Prawa i Sprawiedliwości. o pieniądzach zapomni. 

Opublikowano

Bartek bierz fakturę i na policję wydział przestępczości gospodarczej,ja tak kiedyś że słynnego koopi odzyskałem 

Opublikowano

HF86 toś w czopku urodzony))))  mój kolega o którym wielokrotnie pisałem (Hermes , Krzysztof Waleński i Emilia Waleńska) własnie czeka za rozprawa sądową ..... w Październiku po... 13 miesiącach od transakcji i 12 miesiącach od wniesienia sprawy) . Prokurator po 10 miesiącach dochodzenia postanowił przesłuchać Państwa Waleńskich.

Bartek zgłoś sprawę na prokuraturę wiosną następnego roku ktoś się ją napewno zajmie)))) I weź kredyt w Banku albo zlikwiduj lokate  bo gwarantuje ci ze nic nie odzyskasz.

Opublikowano
3 godziny temu, bartek1992 napisał:

Czy ktoś miał do czynienia z Paweł dąbek skup bydła rzeźnego Kielce ? gościu zalega z kasą mi i kilku innym 

Najważniejsze że miał wyższe ceny niż inni.

Kolego pisz do mnie na priw.

• Haha 1
Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem ze swoim odbiorcą to cena byków poszła do góry.Dostał dziś cennik to mówił ze byki 25groszy do góry................NA WBC.Dalej tematu nie drążyłem...

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v