Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przemek przy takiej kasie to jest jeszcze córka, syn, tesciowa i kochanka dla prokuratora  a kasa jest i tak jedna

Opublikowano
36 minut temu, AdamRo napisał:

Proste.

I raczej więcej nie będzie.

Ja wiem ze proste. Nie jestem idiotą. Mam wyższe wykształcenie, pracuje w handlu(budowlanka)i wiem jak to wyglada. Mam tez do tego małe gospodarstwo. Poprostu zapominacie o jednej ważnej zasadzie ze jeżeli zagłodzisz konia to kon nie bedzie pracował. I tu tak samo, handlarz, ubojnia wszyscy żerują na rolniku tylko ostatnio przesadzacie i za chwile nie bedzie czego kupować i czego ubijać i co wtedy stanie sie z wami? Pomyślcie o tym zanim próbujecie napluć rolnikowi w twarz płacąc 5-5.50 za byka.

• Like 5
Opublikowano

Taka cena od miesiąca sprzedaje średni hodowca  8-12 sztuk co miesiąc lub dwa. wiem bo chciał kupić w tym roku odemnie słomę ale się nie dogadaliśmy

Opublikowano (edytowane)

http://www.wir.org.pl/notowania/zwierzece/

tylko zamieńcie tabelkę byki ras czysto mięsnych z hf  bo się pomylili. najlepsi agenci nawet 4 zł proponują

U nas handlarze z cielakami już od 2 miesięcy  się nie pokazują, słome ludzie posiekali wiec szykują się do likwidacji hodowli

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jakby mi zaproponował to by już siedział w gnoju u byków w kojcu albo kompiel w wapnie by brał

Opublikowano
6 godzin temu, Berthold napisał:

Panowie ( i Panie 😎) wielka prośba... Jakieś opinie o firmie Bykpol z Żakowa? Mają przyjechać byki wycenić. Ktoś współpracował z nimi...??? 

Handlują także cielakami. Firma z moich okolic, waga ogólna podstawa i cen też super nie mają.

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, Kret1992 napisał:

Malo kiedy ma taki towarek. Przewaznie ma byczki i jalowki hf ladnej budowy..

Ja kupuje od niego wlasnie byczki hf-y ladnej budowy a jak ma to przywozi mi jalowki sm bo hf to nie chce..

Jałówki płodne czy z bliźniąt? Ile ceni byczka hf i jaka waga? Jałóweczki simki sam bym chętnie kupił ma większe partie? 

Opublikowano

Kanalia ty to Tyran tylko pod inną nazwą bo tak samo klepiesz jak tamten

Opublikowano
5 godzin temu, damian007 napisał:

Jałówki płodne czy z bliźniąt? Ile ceni byczka hf i jaka waga? Jałóweczki simki sam bym chętnie kupił ma większe partie? 

Plodne.

Byczki hf 650-800zl waga 50-70kg i on za taka cene ladne te hf-y przywozi.jaloweczki sm rzadko mu sie zdazaja ostatnio do mnie dzwonil ze bedzie mial 4 jaloweczki dwie hf i dwie simki i wlasnie przywiozl mi te dwie simki a te dwie hf pogonil do nastepnego chlopa. U niego jest cos takiego ze dzwoni rolnik ze ma np cielaki 2byczki i 2 jalowki i on jedzie kupuje a pozniej sprzrdaje nastepnemu rolnikowi ktory potrzebuje danego cielaka.

Wczoraj do mnie dzwonil ze bedzie mial jalowke ladna mieczanca i czy bym chcial. Tylko ze trzeba poczekac bo ma dopiero tydzien. On praktycznie ma swoich odbiorcow. Caly czas cos ma z cielakow.

Opublikowano
6 minut temu, nikolas29 napisał:

Byk do 7 netto. Jałowka tak samo. Lodzkie

Kto tyle płaci , EPD??

Opublikowano
23 minuty temu, Berthold napisał:

Hahahaha ha ha taki jesteś śmieszny że boki zrywać... 

Sprzedamy ten obornik kupimy flaszkę spotkamy się w kupie i w każdym tv będzie o nas głośno że chłopy w tym kraju przepili cały zysk z bydła. Potem zagramy w inscenizacji Dzieci z Bulerbyn a dalej kariera za miliony murowana 😝 tak sobie zatańczymy😁 na sali wielkiej i błyszczacej..! 

Opublikowano
37 minut temu, damian007 napisał:

Sprzedamy ten obornik kupimy flaszkę spotkamy się w kupie i w każdym tv będzie o nas głośno że chłopy w tym kraju przepili cały zysk z bydła. Potem zagramy w inscenizacji Dzieci z Bulerbyn a dalej kariera za miliony murowana 😝 tak sobie zatańczymy😁 na sali wielkiej i błyszczacej..! 

Jedną flaszke ?? Jak my wszyscy będziemy to pić 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v