Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, Partyzant85 napisał:

Trafią jako cielęcina na zachód Europy bo tam jest to bardziej popularne. Zresztą w kuchni staropolskiej też kiedyś było.

Watpie ze tam trafi nadmiar cielat... Wiec nie wiadomo co bd dalej z wolowina w pl. I czy za 2lata nie bd tak samo... Rzad namawial na przechodzenie ze swin na opasy a teraz w tv cisza.... Powinni cos zrobic w tej sytuacji ale nic nie zrobia

Opublikowano
Przed chwilą, lem1991 napisał:

Jeszcze nie ... i cały czas  koszę bez osłon. ;)

Oszalałeś ? No niech się Bartek tylko dowie ... Pewno kask Ci przyśle . :P

Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Bo trzeba robic z głowa. A nie była cena to na łapucapu. W mojej wsi kiedyś było moze z 20 opasow w tej chwili jest około 250.

Świnie kiedyś w każdym gospodarstwie teraz u mnie zostało tylko 10, bo wszyscy na opasy.

bo PIS wyjebal zdrowe swinki a ludzie wstawili bydlo durna partia a rolnicy ich popierajo

• Like 1
Opublikowano

A kogo mają poprzeć ? Mnie też denerwują , ale głos dostali .

Opublikowano

@soltys48  - to wykiwałeś system :D ja w samorządowych też oddałem nieważny głos w wyborach na wójta bo jeden gorszy od drugiego :D

Opublikowano

Uważam że pójście na wybory to obowiązek każdego 

A żeby kogoś poprzeć/oddać na niego swój głos trzeba się zgadzać z jego przekonaniami/programem. 

Że wszystkich kandydatów w tych wyborach żaden w mojej ocenie nie zasłużył na moje poparcie więc głos był nieważny 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Uważam że pójście na wybory to obowiązek każdego 

A żeby kogoś poprzeć/oddać na niego swój głos trzeba się zgadzać z jego przekonaniami/programem. 

Że wszystkich kandydatów w tych wyborach żaden w mojej ocenie nie zasłużył na moje poparcie więc głos był nieważny 

E tam pierdzielisz . Pójść do roboty i nic nie robić .

Wstydziłeś się innych żeby nie iść , ale na złość wszystkim pusty głos oddałeś .    Prawdę mów ! :P

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Taaaa . Ja wczoraj stonkę jeździłem pryskać , ale na przekór stonce opryskiwacza nie włączałem . :P

No ale w polu byłem ? Byłem ! :P

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
44 minuty temu, soltys48 napisał:

@zetorki12 wstyd to kraść i bez majtek chodzić...

A na wybory chodzę każde 

Jak jest co w majtkach to i nie wstyd chodźcie bez😊

Opublikowano
7 minut temu, przemek28_28 napisał:

Wszyscy pier**licie ze wstyd kraść a każdy jakby miał dobra okazje to ukradłby😂 taka mentalność Polaka.

Słyszycie handlarze to do was skierowane

• Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Wszyscy pier**licie ze wstyd kraść a każdy jakby miał dobra okazje to ukradłby😂 taka mentalność Polaka.

Nie mierz wszystkich swoją miarą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v