Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

A mi niedawno znajomy rolnik mówił że dostał od nich smsa że kończą skup i dziękują za współprace

pieta zakonczył współprace z walenskim i jutro chce po byki R przyjechac po 7 netto i jałówki R 7,5 netoo minus 5%

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Bliżej 11 spokojnie ....

Przed chwilą załadowane 

BYK SM 866 po 7.1

Byk MM CH/LM 869 PO 7.1

JAŁÓWKA SM 617 po 7.4

JAŁÓWKA MM z LM po 7.4

JAŁÓWKA MM z LM po 7.4

Wagi brutto ceny netto 

nadal Golina

Opublikowano
1 godzinę temu, ZUCH1234 napisał:

Wczoraj poszły dwie krowy hf 658 i 689 po 5.30 zabierał krowinski

Brutto ?

1 godzinę temu, lukas9559 napisał:

byki do 7,3 brutto, warto trzymać do sierpnia czy opylać póki cena średnia?

To w sierpniu będzie lepiej ?

Opublikowano

Panowie, nie sądzicie że coś tu nie gra? Skoro ceny w sklepach wołowiny są bardzo wysokie, przynajmniej w ostatnim czasie poszly do góry a skup na łeb na szyję na dół. Chyba ktoś chce rolnika oskubac na kasie. Ubojnie robią zapasy aż wpadnie dobry kontrahent zaagranicy a wtedy posprzedaja za dobrą cenę. 

Opublikowano
8 godzin temu, staszek131415 napisał:

Hm siwego LM w życiu nie widziałem.

Krowa była zacielana nasieniem LM 100 % czerwonym krowa jest maści siwej mieszaniecem poszedł pewnie po krowie ale bardzo ładny. 

Opublikowano
Sokol2 napisał:

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

A mi niedawno znajomy rolnik mówił że dostał od nich smsa że kończą skup i dziękują za współprace

pieta zakonczył współprace z walenskim i jutro chce po byki R przyjechac po 7 netto i jałówki R 7,5 netoo minus 5%

niestety nie pomogę Sebastian odszedł a ja współpracowalem tylko z Sebastianem nie pomogę a z mackeen beef nie dzwonił panowie szanowani nie przypadkiem Waleński ?

• Haha 1
Opublikowano

Trochę taka firma krzak , Sebastiana wyrwiesz i po firmie 😏

Opublikowano (edytowane)
Dnia 31.05.2019 o 12:04, kanalia36 napisał:

Proszę Pana bo konto dopiero założyłem  ale forum czytam od około roku zeby się zorientować w cenach w Polsce. A co do nicu  to czytał Pan linki jakie podałem  To artykuły prasowe nie moje.

A pod jakim linkiem ktoś występuje przepraszam ale nick rojda 1994 to nazwisko i data urodzenia. a po za tym istnieje takie coś jak FB, instagram, twitter tak trudno po zdjęciach znajomych dowiedzieć się kto jest kto???? , po za tym  jest duzo oszukanych i resztę po zdjęciu ci każdy potwierdzi, powiązania rodzinne.

Zresztą obecnie zaczynaja się po prokuraturach przesłuchania i nagle zdjecia. Kuźnickiego, i Waleńskich znikły.

Panie ursus niech sobie Pan wejdzie na konto FB Łukasza Rojdy w znajomych ma pan Krzysztof Waleński i Emilia Waleńska szwagier i siostra zawartośc wykasowana 

ps. ma Pan jego płomieną mowe na strajku Agrouni w sprawie oszukiwanych rolników szkoda ze ze ta mowe swojej siostrze nie wygłosił.

To jest mega obłuda

Edytowane przez Rojda1994
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v