Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie kolego ja nie handluje z tym panem co Ty 

11 minut temu, Gringo1 napisał:

To że ciebie jebją to nie znaczy że każdego

Opublikowano
8 godzin temu, sylwekbarca2 napisał:

podobno z nimi handkuje się dwa razy, pierwszy i ostatni...

nie wiem  skąd zdobyli numer telefonu bo ja nie miałem z nimi żadnego kontaktu , szukają rolników na dłuższą  współprace  czyżby  byków  nie długo zaczęło brakować  a już przewidują dołek  jałówki  za półtorej roku 

Opublikowano

http://www.mckeen-beef.com.pl/k-pl/ubojnia/

ktoś się może o nich wypowiedzieć? dziś dzwonił do mnie przedstawiciel i proponował między 11,90-11,30 (U-R klasa), ważenie u mnie i na zakładzie a nawet możliwość obecności przy uboju o ile mam książeczkę z SANEPIDu

9 godzin temu, sylwekbarca2 napisał:

podobno z nimi handkuje się dwa razy, pierwszy i ostatni...

TO Ci sami?

Dnia 3.06.2019 o 22:41, mefjurolnik napisał:

Jutro jedzie krowa do mckeen beef. 11,7netto za O klase. Wielkopolska. Napisze jak wyszła. 

i Jak?

Opublikowano
24 minuty temu, Bartek933 napisał:

http://www.mckeen-beef.com.pl/k-pl/ubojnia/

ktoś się może o nich wypowiedzieć? dziś dzwonił do mnie przedstawiciel i proponował między 11,90-11,30 (U-R klasa), ważenie u mnie i na zakładzie a nawet możliwość obecności przy uboju o ile mam książeczkę z SANEPIDu

TO Ci sami?

i Jak?

Ja z nimi kiedyś handlowałem. Czasem wyszło dobrze a czasem szkoda gadać.mieszane odczucia mam co do nich. I do tego ta cena u nich śmieszna

Opublikowano
20 minut temu, Michu13 napisał:

słyszeliście kiedyś żeby byk miał 70% wybicia? Sąsiad próbuje mi wmówić wychodzi na to że moja ubojnia robi mnie w chu...

Moze sąsiad napierdalal go sterydami tak jak strongmeni:)

Opublikowano

do mnie tez dzwonili z mckeenbeef bo mam oglo na olx ze sprzedam na ubój ale oni chcieli wbc a ja tylko na zywą sprzedaje 80% przedpłaty chciał zrobic

Opublikowano

Wbc 70% tak pod warunkiem że piedmont lub coś w podobnie karmiony do końca granulatem i mlekiem a tak serio to widziałem takie wbc na rozliczeniu ale to ubojnie gdzie wagę żywą na palę piszą umnie też cyrki były ale według wagi na podwórku było ok i całkiem normalnie

Opublikowano
15 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Wtedy byli bańki czyli 100zł = milion na stare.

Kupowałeś Poldka 60 baniek nowy, to na dzisiejsze 6tyś.

Głupoty piszesz inflacja zrobiła swoje za 10 tuczników ie kupiłeś poloeza ludzie narzekają na cenę zboża  nawozów a nie na ceny ziemi i płacą krocie co nie ma żadnego ekonomiczngo znaczenia

1 godzinę temu, ab23 napisał:

nie wiem  skąd zdobyli numer telefonu bo ja nie miałem z nimi żadnego kontaktu , szukają rolników na dłuższą  współprace  czyżby  byków  nie długo zaczęło brakować  a już przewidują dołek  jałówki  za półtorej roku 

A niby dlaczego?

Opublikowano
52 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Od wybicia jest sołtys. 

A Ty od cen

1 godzinę temu, Michu13 napisał:

słyszeliście kiedyś żeby byk miał 70% wybicia? Sąsiad próbuje mi wmówić wychodzi na to że moja ubojnia robi mnie w chu...

Waga żywca  na ubojni z kapelusza i tak wychodzi

Niedawno było wrzucane zdjęcie z rozliczeniem i takie wartości były 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Ale tej najważniejsze z warmi i tak nikt nie widział

To słabo patrzysz bo bys wiedzial... Przynajmniej nie bałem sie potwierdzic swoich słow faktura. Ale i tak sa niedowiarki i gula rośnie niektórym ale to motywuje:)

• Haha 1
Opublikowano

spinacie sie tutaj o ceny, wibicia, faktury i co to daje ? cena byków to dno i brak opłacalnosci

Opublikowano
24 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

To słabo patrzysz bo bys wiedzial... Przynajmniej nie bałem sie potwierdzic swoich słow faktura. Ale i tak sa niedowiarki i gula rośnie niektórym ale to motywuje:)

Ciekawe po jakim czasie to było 😊

Opublikowano
4 godziny temu, ab23 napisał:

tam do nich dużo pośredników wozi, słabo tam podobno wychodzą i może przez to....

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Michu13 napisał:

Chyba ten sąsiad to procenty doliczył z tego trunku co wypił zanim ci te bajki opowiadał  :D Wino Patyk chyba kiedyś miało 18 % więc w te 52 % jestem skłonny uwierzyć :D

@JarekBazydlo  - tak bez spiny - to znajdz motywację w innych kwestiach życia - w polepszaniu swojego bytu i swojej rodziny np a nie w  błyszczeniu przed obcymi ludzmi w internecie. Mimo pierwszego wrażenia wyglądasz nawet na spoko gościa tylko że czasami jeszcze pobłądzisz. Pozdro.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v