Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, kanalia36 napisał:

To działanie handlarzy bardziej w tej branży. Mnie śmieszy na tym forum pytanie czy handlarz jest wypłacalny. Handlarz w piatek jest wypłacalny a w poniedziałek już nie. Dlatego tylko jak sprzedajecie to gotówka, albo przedpłata nawet od handlarza tzw. zaufanego, dawanie na tzw przelew cokolwiek to czysty hazard.  Sady w Polsce nie działają a prokuratura takie sprawy umarza. Więc jak ktoś wam nie zapłaci  nigdy nic nie odzyskacie a oszust i tak bezkarny pozostanie. Kto raz chociaż egzekwował dług przez Sąd ten to wie. 

Zgadzam się ,byliśmy w sądzie za niezapłaconą fakturę pięć lat czekaliśmy żeby dostać 75  procent z niej sprawiedliwość .a co do pięty na początku maja sprzedaliśmy do nich pierwszy raz i miałem złe przeczucie na fakturze żadnych danych telefonu ,po interwencji do specjalisty pieniądze wpłynęły w środę(.na szczęście ).

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Panowie sołtys i jarekbazzylo ja jestem tu nowy ale dlaczego śmiecicie forum ?????  tu poważne sprawy teraz są omawiane. Panowie Waleński - Pieta  mieli samochody po 20 sztuk w przeliczeniu na pieniążki jeden transport  wart 100 tys zł jeżeli nie płacili ludziom  przynajmniej 2 miesiące to na jednym samochodzie  zebrali przez ten czas ok 5 milionów złotych teraz sobie Państwo pomnóżcie przez ilość samochodów i macie mega sumę. To wychodzi ze mamy potężną aferę, masę rolników niezapłaconych a dwa durnie się publicznie kłócą zamiast się ignorować.

Proszę Państwa ja tylko mówię ze to bankructwo najprawdopodobniej jest zaplanowane 

Jesteś nowy i nie wiesz kto tu bronił tych złodziei. Już tydzień temu radziłem uważać na nich, bo planowali zrobić przekręt roku. Ich były naganiacz @TelefonyRadom nagle zamilkł a do końca przekonywał, że złodzieje placą.

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

Panie Kaziku to lepiej sprzedać za mniej ale gotówka. A Ci co nie chcą płacić gotówką to albo oszuści albo handlarze tzw. dziady  zapłacą jak im ubojnia zapłaci a jak nie zapłaci to  rozkłada ręce i nie płaci rolnikom macie tutaj kolegę handlarza dziada  Dariusza Węcławiaka. Ktoś mu nie zapłacił  i masa rolników jest na skraju bankructwa przez niego.

Jak handlarza nie stać na zapłacenie gotówką i poczekanie 2 tygodnie za pieniędzmi z ubojni  to dziad nie pośrednik

Ktoś mi kiedyś powiedział dobitnie  każdego handlarza  który mówi o płaceniu przelewem traktuj jak złodzieja. 

A nie lepiej od razu sprzedac na ubojnie bez pośredników???

Opublikowano

Byków jest mnóstwo i na pewno mniej nie będzie , A Europa  byków nie chce - więc na wzrost cen w ciągu nadchodzących miesięcy niestety nie możemy liczyć .

Wzrost cen będzie najwcześniej za dwa lata  , gdy górka w hodowli bydła przejdzie ( a i to nie jest pewne )

Sprzedałem swoje byki przed Wielkanocą i wziąłem  o 500 -600 zł za sztukę więcej od cen obecnych .

Opublikowano

Nie wiem skąd macie to info ale Waleński-Pięta firma dalej bedzie dzialac i skupowac bydlo. Z firmy odszedł sam Walenski. Takie Ja mam info potwierdzone z odp źródła. Wiec glupot na forum nie piszcie ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Jesteś nowy i nie wiesz kto tu bronił tych złodziei. Już tydzień temu radziłem uważać na nich, bo planowali zrobić przekręt roku. Ich były naganiacz @TelefonyRadom nagle zamilkł a do końca przekonywał, że złodzieje placą.

Panie Tomaszu mi chodziło o kulturę języka nie o kto kogo bronił.

A to ze waleński - pieta  padną to  pewne od roku było po ich placu chodził Przemysław Kuźnicki z Magdalenek który ma 4 wyroki karne za oszustwa i co najmniej  30 kolejnych postępowań karnych. 

Proszę przeczytać  linki jakie wkleiłem o nim.

Pan Kuźnicki współpracuje również z rodziną Pana Sebastiana Waleńskiego

Krzysztofem Waleńskim z Magdalenek wieś pod Pępowem

firmy Hermes Sp. zoo z Krotoszyna

Hermes Zakłady Mięsne Sp. zoo z Krotoszyna

pphu Waleński z Magdalenek 

Firmy te od wielu miesięcy nie płacą rolnikom za bydło 

Sprawy Karne przeciwko ich firmą toczą się W Kaliszu, Krotoszynie, Gostyniu  a nawet w Środzie Wielkopolskiej

W KRS Krzysztof Waleński jest wałascicielem firm  a jego żona Emilia prezesem.( Hermesa)

A dlaczego czują się bezkarni ????

Pani Emilia Waleńska to rodzona siostra Pan Łukasza Rojdy kandydata na burmistrza Miejskiej Górki!!!!!!!!!!

Pan łukasz rojda jest przewodniczącym Rady Powiatowej Rawickiej Izby Rolniczej

Jest to też aktywny członek AgroUnii jedzie i protestuje w obronie rolników a w tym samym czasie jego siostra i szwagier wraz z Kuźnickim nie płacą za bydło rolnika. 

Opublikowano

Panie Tomaszu mi chodziło o kulturę języka nie o kto kogo bronił.

A to ze waleński - pieta  padną to  pewne od roku było po ich placu chodził Przemysław Kuźnicki z Magdalenek który ma 4 wyroki karne za oszustwa i co najmniej  30 kolejnych postępowań karnych. 

Proszę przeczytać  linki jakie wkleiłem o nim.

Pan Kuźnicki współpracuje również z rodziną Pana Sebastiana Waleńskiego

Krzysztofem Waleńskim z Magdalenek wieś pod Pępowem

firmy Hermes Sp. zoo z Krotoszyna

Hermes Zakłady Mięsne Sp. zoo z Krotoszyna

pphu Waleński z Magdalenek 

Firmy te od wielu miesięcy nie płacą rolnikom za bydło 

Sprawy Karne przeciwko ich firmą toczą się W Kaliszu, Krotoszynie, Gostyniu  a nawet w Środzie Wielkopolskiej

W KRS Krzysztof Waleński jest wałascicielem firm  a jego żona Emilia prezesem.( Hermesa)

A dlaczego czują się bezkarni ????

Pani Emilia Waleńska to rodzona siostra Pan Łukasza Rojdy kandydata na burmistrza Miejskiej Górki!!!!!!!!!!

Pan łukasz rojda jest przewodniczącym Rady Powiatowej Rawickiej Izby Rolniczej

Jest to też aktywny członek AgroUnii jedzie i protestuje w obronie rolników a w tym samym czasie jego siostra i szwagier wraz z Kuźnickim nie płacą za bydło rolnika. 

Z tego co tu napisałeś jest tylko jedno nazwisko Waleński. 

Opublikowano

czyli ten cały telefon z Radomia to też oszust ?

Opublikowano
Przed chwilą, potrekk napisał:

czyli ten cały telefon z Radomia to też oszust ?

11 minut temu, przemo2014 napisał:

Nie wiem skąd macie to info ale Waleński-Pięta firma dalej bedzie dzialac i skupowac bydlo. Z firmy odszedł sam Walenski. Takie Ja mam info potwierdzone z odp źródła. Wiec glupot na forum nie piszcie ;)

Odpowiedz sobie sam.

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Panowie sołtys i jarekbazzylo ja jestem tu nowy ale dlaczego śmiecicie forum ?????  tu poważne sprawy teraz są omawiane. Panowie Waleński - Pieta  mieli samochody po 20 sztuk w przeliczeniu na pieniążki jeden transport  wart 100 tys zł jeżeli nie płacili ludziom  przynajmniej 2 miesiące to na jednym samochodzie  zebrali przez ten czas ok 5 milionów złotych teraz sobie Państwo pomnóżcie przez ilość samochodów i macie mega sumę. To wychodzi ze mamy potężną aferę, masę rolników niezapłaconych a dwa durnie się publicznie kłócą zamiast się ignorować.

Proszę Państwa ja tylko mówię ze to bankructwo najprawdopodobniej jest zaplanowane 

Jakie bankructwo??? Działali,dzialają i bedą dzialac...nie wiem kto wymyslil bankructwo... tam tylko odszedł jeden wspolwlasciciel a firma dalej prosperuje. Wiec glupot na forum nie piszcie

Opublikowano

Panie Jarku bo jest Waleńskich jest 2  Sebastian i Krzysztof to rodzina kazdy ma swoje firmy ( Krzysztof aż 3)  wszystkie skupuja bydło i wszystkie maja problemy z płaceniem. Zresztą popatrz sobie na mapę wszystko to rejon gminy Pepowo

Opublikowano

Panie Jarku bo jest Waleńskich jest 2  Sebastian i Krzysztof to rodzina kazdy ma swoje firmy ( Krzysztof aż 3)  wszystkie skupuja bydło i wszystkie maja problemy z płaceniem. Zresztą popatrz sobie na mapę wszystko to rejon gminy Pepowo

Z tego co wiem Sebastian nie ma problemu z płaceniem.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Oj widze zabolalo:) A juz pokazywałem ze z tym tatusiem sie osmieszacie:) Juz go tak nie bron jak handlujesz z nim bo tez go dobrze w h..ja robisz:) Pozdrawiam Ciebie i twojego przydupasa:) 

Co mnie miało zaboleć? Twoja głupota?

22 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

A nie lepiej od razu sprzedac na ubojnie bez pośredników???

Co Ty nie powiesz.....

Opublikowano (edytowane)

z tego co ja wiem jednemu rolnikowi z pod Jarocina ostatnio 60 tys w 4 ratach spłacał. 

Firma Waleński Pieta puki co była wypłacalna ale płaciła z opóźnieniem a jak ktoś płaci z opóźnieniem  zazwyczaj przestaje płacić wcale macie Dariusza W. 

Zresztą to tak działa najpierw płaci sie dobrze i terminowo, potem z opóźnieniem  a potem udaje się nie wypłacalnośc

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Coś z cen

W zeszły czwartek u Biernackich, waga żywa z domu ,mięcho u nich

Jałówki 
Żywa    mięso    klasa    cena
670-375,2 R+2 13.7
692-394.5 R 3 13.7
695-382.1 R+3 13.7
719-417.2 U +2 13.9
756-415.8 O2 +2 12.9
761-410.9 O3 +3 13
816-465.1 R+3 13.7
BYK
863-509.2 U1 +3 13.1
KROWA
751-383 O1 +2 10.8

BYK fuksem bo powyżej 510kg wbc cena krowy!!!!!!

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Coś z cen

Jałówki 
670-375,2 R+2 13.7
692-394.5 R 3 13.7
695-382.1 R+3 13.7
719-417.2 U +2 13.9
756-415.8 O2 +2 12.9
761-410.9 O3 +3 13
816-465.1 R+3 13.7
BYK
863-509.2 U1 +3 13.1
KROWA
751-383 O1 +2 10.8

Kilka miesiecy temu tak pisałeś na Biernackiego a teraz z nim handlujesz????

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, przemo2014 napisał:

Potwierdzone info ;) kasa zawsze na czas!

Kolego nie pisz gupot ze kasa na czas  rolnik  pod jarocina dostał kasę jak zainterweniował w redakcji Wieści Rolnicze z Jarocina w której się waleński Pięta promował. 

W każdym razie czy firma działa czy nie to radze tylko handlować za gotówkę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

Coś z cen

Jałówki 
670-375,2 R+2 13.7
692-394.5 R 3 13.7
695-382.1 R+3 13.7
719-417.2 U +2 13.9
756-415.8 O2 +2 12.9
761-410.9 O3 +3 13
816-465.1 R+3 13.7
BYK
863-509.2 U1 +3 13.1
KROWA
751-383 O1 +2 10.8

krowa w takiej wadze cena ok 11,8 powinna być

Opublikowano
15 minut temu, kanalia36 napisał:

Kolego nie pisz gupot ze kasa na czas  rolnik  pod jarocina dostał kasę jak zainterweniował w redakcji Wieści Rolnicze z Jarocina w której się waleński Pięta promował. 

W każdym razie czy firma działa czy nie to radze tylko handlować za gotówkę.

Ty piszesz wogóle o kimś innym. Tam jest kilku skupujacych pod jedna nazwa.

Opublikowano
15 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Kilka miesiecy temu tak pisałeś na Biernackiego a teraz z nim handlujesz????

Psioczyłem i będę psioczył bo to dziady.....ale przynajmniej wybicie uczciwe

A co do interesów z użytkownikami to robię je z wieloma i nikt nie narzeka co więcej nikt nigdy nie stwierdził, że to oszukałem ,ze wszystkimi co robilem jakikolwiek intetes mam dalej kontakt

1 minutę temu, kw22 napisał:

krowa w takiej wadze cena ok 11,8 powinna być

Powinna ale nie jest

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Psioczyłem i będę psioczył bo to dziady.....ale przynajmniej wybicie uczciwe

To najpierw piszesz zeby do zlodzieja nie oddawac a teraz sam oddajesz???? Zmienny jestes jak kobieta tylko zaraz sie nie obraź za to kobiete...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v