Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, robi57362 napisał:

soltys likwidujesz/zmniejszasz chodowle ze odsadki sprzedajesz w ten podły momet?

Lepszy mały handelek niż duży szpadelek? 😁

Opublikowano
17 minut temu, farmer1111 napisał:

Mam byczka sm mieszańca 19  miesięcy waga +-700

jak my wszyscy !!

Dziś część moich pojechała w ostatnią podróż 12,4 zł O klasa

Jutro coś napisze jak bardzo jestem zadowolony z wybicia

Opublikowano
4 minuty temu, robi57362 napisał:

a to dobrze bo myślałem że i ty przestales wierzyć w poprawę

Bydło trzymał będę nawet jak będzie po 2,-/kg

kwestia tylko ile tego będzie

Opublikowano

a tak na marginesie to po ile sprzedajecie gnój ? Bo ja ostatnio dla gościa powiedziałem 200 zł za rozrzutnik Przyjechał załadowałem mu 3 łyżki ładowarką (typu fadroma ) chciałem jeszcze czwartą mu dołóżyc ale on juz nie chciał bo i tak prawie równy z siatką był 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, farmer1111 napisał:

Mam byczka sm mieszańca 19  miesięcy waga +-700 jak teraz cena wygląda okolice krasnego

mi za sm 950kg mieszaniec wyszło 6,5 tys brutto, zakład debica, 26 msc trochę dłużej przetrzymany przez tą afera ale chyba nic na nim nie zarobiłem podliczając koszty.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
8 minut temu, marijusz napisał:

a tak na marginesie to po ile sprzedajecie gnój ? Bo ja ostatnio dla gościa powiedziałem 200 zł za rozrzutnik Przyjechał załadowałem mu 3 łyżki ładowarką (typu fadroma ) chciałem jeszcze czwartą mu dołóżyc ale on juz nie chciał bo i tak prawie równy z siatką był 

Znajomy kupował po 50 zł/t Nie ważone. Ustalili sobie że na rozrzutnik wchodzi 4 t

Opublikowano (edytowane)

To tak pewnie i u mnie wyszło

byki które sprzedałem dokladnie 11 mies temu kupiłem i zapłacilem 23 tyś za 8 sztuk Ciekawe czy wyjdzie 7 zł za dzień chowania 

Edytowane przez marijusz
Opublikowano
8 minut temu, Tigon napisał:

mi za sm 950kg mieszaniec wyszło 6,5 tys brutto, zakład debica, 26 msc trochę dłużej przetrzymany przez tą afera ale chyba nic na nim nie zarobiłem podliczając koszty.

U mnie w okolicy bardzo chwalili ten zakład.Znajomy oddał przed aferą jałowkę MMxCH 670kg.Taką wagę miałą w domu.Tam miała 27kg mniej.Ale dostał fakturę klasę cenę-nie pamiętam dokładnie jaka i ile.Z tego co przeliczał to wyszło mu 8,20 netto za żywą

Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał:

U mnie w okolicy bardzo chwalili ten zakład.Znajomy oddał przed aferą jałowkę MMxCH 670kg.Taką wagę miałą w domu.Tam miała 27kg mniej.Ale dostał fakturę klasę cenę-nie pamiętam dokładnie jaka i ile.Z tego co przeliczał to wyszło mu 8,20 netto za żywą

ja nic nie mam do zakładu, taki mamy obecnie rynek.

Opublikowano

Tak apropo obornika to ja sprzedaje po 200-240 za rozrzutnik 8t z rozwiezieniem a cena zależy od odległości.biorą głównie sadownicy  pod nasadzenia bo sporo ich jest w mojej okolicy ale u nich też chude lata więc popyt troche maleje.

Opublikowano
7 godzin temu, danielek24 napisał:

Tak apropo obornika to ja sprzedaje po 200-240 za rozrzutnik 8t

Nie lepiej do siebie wywiezć niż za takie drobne sprzedawać?

Opublikowano

witam wszystkich, trochę odbiegnę od tematu... z racji ze dopiero od dwóch lat działam na gospodarstwie to nie wiele wiem i czasem potrzebuje pomocy... a wiec potrzebuje podsypać azotem pszenżyto i pszenice i teraz zastanawiam się jakiego nawozu użyć mocznika saletry czy saletrzaku co będzie  lepsze w tej fazie rozwoju zboża?? przedsiewnie poszło tylko 250kg saletrzaku na Ha i wyraźnie widać brak azotu... proszę o podpowiedz jaki nawoź w jakiej dawce wybrać, z góry dziękuje, żeby nie było szukałem na forum ale nic sensownego nie mogłem poszukać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v