Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomemu byk w wadze 750 kg +- mm złamał wczoraj nogę obdzwonił wszystkie ubojnie wskazane na nasz region z  pozwoleniem na ubój z konieczności i odebrali w kilku punktach ale rozmowa była tak żadnej wagi wbc czy coś tylko jak kiedyś było  dajem 1000zł możemy zabierać i ubić jak nie pasuje radzi sobie Pan sam . Kolega Ubił na własne rozdysponowanie oczywiście miał osobę do tego przekfalifikowną i tak działą nasza super  zmodernizowana  sytuacja ubojów z konieczności kiedyś ojciec mówił że miał ubój z konieczności zawiózł krowe do masarni tam  policzyli ilość miesa razy cenę a nie jak teraz teraz jest to samo co było kiedyś tylko że jeszcze selektywne wybieranie towaru jak super byk to jeszcze może ktoś weżmie jak krowa  ze złamaną nogą bądź rozjechana po porodzie to tylku uspać pozostaje masakra !!!!

Opublikowano

Miesiąc temu krowa mi się rozjechala było to o 10 przeprowadzono ubij z konieczności był lekarz wszystkie papiery o 17 i PO miesiącu kiedy nie dostałem za nią rozliczenia pojechałem do firmy i mówi mi że 800zl dodam że krowa wielka nie była około 600kg i myślę sobie ok trudno A oni że trzeba fakturę zawyzyc bo za niska kwota oczywiście się nie zgodziłem kazali mi przyjechać jak szef będzie 

Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

I co szef na to?

Nie wiem bo wczoraj to bylo a  w środę bedzie szef 

Opublikowano

Hehe  nie dość że czytają to i się udzielają amerykańscy szpiedzy z TVN-U

Opublikowano
49 minut temu, marek0531 napisał:

Chwal się dalej tym co biorą, tutaj nie tylko rolnicy czytają posty 

Nie chwalę się tylko stwierdzam fakty. Nie jest to tylko pojedynczy przypadek.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Jałowka cena 13,40 R+  waga na żywo 560kg.

5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Prosze bardzo bo znów widze niedowierzanie... 

WP_20190509_10_29_16_Pro.jpg

To jakie ona dała wybicie?

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

Kurde byłem na skupie i napisałem co widziałem bo po to chyba jest ten temat.a tu jakieś zamieszanie...

Czerwony nie był mój

Hehe no wyszło dziwnie z tym niezwykłym skupem ale chodziło mi o to ze lm skupują firmy które bardziej są na to nastawione np agrostar ale i na ,,zwyklym''też pójdzie.ja lm nie posiadam i nie jestem w temacie

Opublikowano

U mnie w zeszłym tygodniu byk jakieś 300kg przestał jeść przyjechał wet dwa razy skasował i mówi że nie warto leczyć sprzedać puki stoi zadzwoniliśmy przyjechał gościu za niego dał 500 zł swój cielak a najlepsze że na samochodzie miał dwie krowy tak zwane leżaki czyli interes kwitnie

Opublikowano
3 minuty temu, ACoCieTo napisał:

U mnie w zeszłym tygodniu byk jakieś 300kg przestał jeść przyjechał wet dwa razy skasował i mówi że nie warto leczyć sprzedać puki stoi zadzwoniliśmy przyjechał gościu za niego dał 500 zł swój cielak a najlepsze że na samochodzie miał dwie krowy tak zwane leżaki czyli interes kwitnie

Standard.. najwięcej zarabia pośrednik wykorzystujący obecną sytuację a najmniej producent ..

Opublikowano
4 minuty temu, Skanalop napisał:

Standard.. najwięcej zarabia pośrednik wykorzystujący obecną sytuację a najmniej producent ..

Zgadzam się wszyscy dużo gadają ,a nic z tym nie robią.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ACoCieTo napisał:

Zaraz użytkownik Tvn wynajdzie kolejną afere z leżakami . 

Opublikowano

z tego co patrzyłem parę dni temu na ceny to getmor najlepiej placił.

Opublikowano

Media mają to do siebie, że jeśli będą chciały to i tak zrobią aferę niezależnie od tego czy złamanie przepisów/praw miało miejsce czy nie. Siła z którą nie wygrasz...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Będzie zamówienie na aferę mleczną to zrobią o mleku

Edytowane przez bobienko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v