Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

Propozycja z dziś za 4 byki czarno białe po 6,7 zł. netto za kg.

1 jałówka mm po 7,5 zł netto za kg. 

Dobra propozycja za te byki na dziś bo trochę mało się wydaje?

022.jpg

025.jpg

Opublikowano
20 godzin temu, mont napisał:

Obrońco propagandowej TVN kiedy to opublikujecie , czy tylko macie zlecenie na niszczenie wszystkiego co POLSKIE ?       .. Niemieccy obrońcy zwierząt opublikowali wyniki śledztwa dotyczącego hodowli krów mlecznych w Dolnej Saksonii. Na filmie przygotowanym przez Fundację SOKO Tierschutz widać chore, ranne zwierzęta, które przewożone są na ubój. Niektóre nie mają siły stać na nogach, są kopane, bite i wciągane za pomocą liny do samochodów transportowych.Jak informuje niemiecka telewizja ARD, minister rolnictwa nazwała te działania kryminalnymi. Mięso z rzeźni częściowo zostało zabezpieczone i jest badane. We wcześniejszych przypadkach ubojnie zostały zamknięte, a postępowanie wszczęła prokuratura. Tymczasem niemiecka fundacja opublikowała w sieci wstrząsające wideo.

Mięso z niemieckich rzeźni, gdzie dochodziło do nielegalnego uboju trafiło do Holandii, ale niewykluczone, że także do POLSKI !!!!!!.
Sprzedaż chorych krów się opłaca?

Obrońcy praw zwierząt mówią że w Niemczech to problem systemowy. Rolnikom po prostu sprzedaż chorych krów się opłaca. Zwierzęta według prawa powinny zostać uśpione w gospodarstwie na koszt rolnika. Anna Żuchniewicz z fundacji VIVA mówi, że w dyskusjach o takich przypadkach zwraca się uwagę na jakość mięsa, a trzeba także zauważyć znęcanie się nad zwierzętami........

oglądałeś ten film ? to co u nas sie dzieje to jest nic podług tego co oni tam z bydłem robią .... tam to bydło traktują dosłownie jak śmieci
https://www.telemagazyn.pl/film/prawdziwe-oblicze-transportu-zwierzat-2493119/

Opublikowano
2 godziny temu, maroko napisał:

Propozycja z dziś za 4 byki czarno białe po 6,7 zł. netto za kg.

1 jałówka mm po 7,5 zł netto za kg. 

Dobra propozycja za te byki na dziś bo trochę mało się wydaje?

022.jpg

025.jpg

Za ta jałówke cena dobra

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

No i to mi się podoba 👌 jałówki w górę

I krowy też bo w McDonald's i KFC dojrzałego mięsa im brakuje ;) najlepsze takie z 15 letniej krowy 

Akurat w Kfc preferują kurczaki 😛

Opublikowano
4 minuty temu, Optimus napisał:

Sprzedana krowa 740kg po 5,7ceny i waga brutto

Jak za mleczną sztachete to ok cena sie wydaje. U mnie piekna mm po 6 brutto poszła bez targu waga ok była.

Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

oglądałeś ten film ? to co u nas sie dzieje to jest nic podług tego co oni tam z bydłem robią .... tam to bydło traktują dosłownie jak śmieci
https://www.telemagazyn.pl/film/prawdziwe-oblicze-transportu-zwierzat-2493119/

Filmów w necie jest multum ale 1 przypadek czego kolwiek w Polsce jest rozdmuchany na cały swiat , a w starej UNI jest to na porządku dziennym i tolerowane  a do przecietnego zjadacza chleba wizyta 1 minutowa w rzezni z pełnymi warunkami  WET + UE  itd  to była by trauma na całe życie . a tak apropos 350 tys zeta przeznaczono na wybicie stada bydła koło Gorzowa i utylizacje !!!!!  Podobno z kilkunastu szt przez lata zrobiło sie 170 szt to raczej sa zdrowe ! Nie lepiej przebadać i pozyskać mieso ! a tak gdzie sa CELEBRYTY od dzików niech po 1 adoptuja !              byki od  6 .00  to jest nieporozumienie

• Like 1
Opublikowano

Zdrowszego bydła w Polsce nie ma niż te dzikusy.

Opublikowano
6 godzin temu, soltys48 napisał:

Za ta jałówke cena dobra

Jeszcze tyle za jałówki nie dostawałem :) Ale za to za byki tak mało też mało kiedy. Myślałem że chociaż 7-7,2 netto się uda, a tu taka lipa.

A odnośnie afer mięsnych to najwyraźniej są stosowane inne standardy dla Polski i inne dla krajów starej Unii. Tak jak to ma miejsce w przypadku łamania praw człowieka. ;)

Opublikowano
8 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

I krowy też bo w McDonald's i KFC dojrzałego mięsa im brakuje ;) najlepsze takie z 15 letniej krowy 

Kolego, gdzie Ty takie stare krowy znajdziesz?:D Chyba jedynie w chłodni🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W zeszłym roku pojechała od nas co miała 14 lat :) jeszcze miała ten stary kolorowy paszport 

Od 2004 roku była w gospodarstwie i pojechała na mięso do tych przepysznych cheeseburger w McDonald's 😅

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
56 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Bo wszędzie to człowiek łamie prawa a u nas prawa łamią człowieka 

Prawo w polsce w pigulce : Pies cie moze ugryzc ale ty psa ugryzc nie mozesz !!! a jak sie odwarzysz i ugryziesz a ktos doniesie animalsom to po tobie ...

Opublikowano
7 godzin temu, chuck00 napisał:

Kolego, gdzie Ty takie stare krowy znajdziesz?:D Chyba jedynie w chłodni🤣

W tamtym roku pojechała taka babcia 18 lat 😊 k**wa aż mi się przypominało jakie zrazy wołowe w wojsku na obiad dostaliśmy ,bliżej było temu do podeszwy z gumiaka ,nawet nóż tego nie ruszał😊

Opublikowano

W mnie poszła rekordzistka z 1999 w zeszłym roku i to tylko dlatego ze zaległa po porodzie. Fakt mleka nie oddaję a ona była tylko do cielaków ale żadnych problemów ani z zacieleniami nie było ani z porodami, nie licząc ostatniego.  A na co ją przerobili nie mam pojęcia. 

Opublikowano

Wystarczy wiedzieć gdzie zapytać i wszystkiego się dowiesz ;) te "dojrzałe" mięso" zostaje w kraju i idzie do tych wszystkich fastfoodów i dla tego krowa zaraz będzie droższa od byka bo na to teraz jest zbyt 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v