Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
34 minuty temu, nikolas29 napisał:

Tylko na takie mieszance nie ma ceny. Czyste lm to na zabój biora

I po dobrej cenie

co mi po cenie jak te bydło jest porypane jak HFy a gdzie to tak na zabój biorą ?

jeżeli za LM dostanę 8 tyś to możemy rozmawiać

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

co mi po cenie jak te bydło jest porypane jak HFy a gdzie to tak na zabój biorą ?

LM nie są konieczne porypane jak piszesz. Trafiaja sie sztuki szalone ale to bardziej jak nie widuja ludzi jak codziennie bedziesz przy nich chodził są jak inne rasy.

Opublikowano (edytowane)

Łódzkie krowa 6 zł brutto

A byk mięsny 7,30 brutto,k**wa masakra

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

lm nie lubi wiązania ,kolczykowania i oprócz paszy to wszystkiego co związane z ludzmi Ale jest i zbyt i cena

1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

jeżeli za LM dostanę 8 tyś to możemy rozmawiać

nawet teraz bys dostał jak byk by ważył 900 kg na czysto

Edytowane przez marijusz
Opublikowano
2 godziny temu, Adamqq3 napisał:

Samozatrudnie=wlasna działalność i pracowałem u kogoś nie na umowe o prace a na kontrakt i nie mialem urlopu ani nic

A no spoko rozumiem to jednym słowem miałeś prze....

Opublikowano
1 godzinę temu, marijusz napisał:

lm nie lubi wiązania ,kolczykowania i oprócz paszy to wszystkiego co związane z ludzmi Ale jest i zbyt i cena

Tylko kupić odsadka lm za 4 koła i opasać to zysk będzie chyba tylko z gnoju

Opublikowano
1 godzinę temu, marijusz napisał:

zauważam że te bydło mało co lubi ;)

kopniesz LM to ci odda a kopni bbb to sie odwróci żeby zobaczyć co od niego chcesz

Na tej rasie bym mógł szybko stado zbudować .... nie wiem dla czego ale u nas jal lm to tylko jałówki są a znowu angus o tylko byki

Opublikowano

Sąsiad miał rozpłodnika 100 % lm waga 1020kg podczas sprzedaży po 2 godzinnej próbie załadunku trzeba było podac srodki usypiające :D

Opublikowano

Polska czerwona to dopiero małe kościte diabły strach podchodzić ,  A z gumy to się śmieją😏

Opublikowano
19 minut temu, Dawid151599 napisał:

Sąsiad miał rozpłodnika 100 % lm waga 1020kg podczas sprzedaży po 2 godzinnej próbie załadunku trzeba było podac srodki usypiające :D

a czym go próbowali załadować ? jak sprzedawałem z luzu to 6 szt. z kojca weszło a z jedną sie szarpaliśmy chyba z 20 minut po czym ciągnikiem była wciągnięta na samochód bo już nerwy zaczynały brać

Opublikowano
21 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Cena w dół niestety...

WP_20190417_09_05_33_Pro.jpg

Ta krowa to mm ?

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Łódzkie krowa 6 zł brutto

A byk mięsny 7,30 brutto,k**wa masakra

nawet w agrobiznesie mówią że byków jest za dużo i teraz ceny jałówek idą w górę bo jest ich za mało

http://www.fronda.pl/a/niemieckie-ubojnie-przerabiaja-zdechle-krowy-a-swiat-milczy-bo-to-nie-polska,125206.html?fbclid=IwAR2GhSgLBopcz09IDut9AaC4vpq9F3uw1TBAteB1vuP2qdmI6g19NwQ_gd4

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Tak. Sprzedana bo wysadziła sie już raz przy wycieleniu więc nie nadaje sie na mamke zreszto była za wczesnie zacielona i słabo wyrosła

To ile ważył na żywo?

Opublikowano

Ja też mam taką jedną byk był uwiązany i jałówka też A jednak się dobrał do niej taki bystry😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v