Skocz do zawartości

Ceny bydła 2019

donweter1989

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

koło Żuromina to jaja jak nie wiem sama chlewnia i kurnik(ziemia na olx widziałem ostatnio po 200 000zł ha)   to w sumie już doszło do nas tylko mamy zajebiśćie bo jest natura 2000 i nie można gówna stawiać na tak wielką skalę ale 7 km od nas już są jedna obok drugiej a ci najmniejsi mają po 2000 szt a ci już wieksi w budowie po 2 -3  ale średnią mają po dwa 3 kurniki czy chlewnie a np w miejscowości  zalesie na jej obrzeżach powstają już fermy po 10-15 tyś ale wszystko idzie nakładczo nikt nic swojego nie ma tylko kontrakty i jest z tego kasa 55 zł sztuka x tyle tysiecy razy 3 wstawki .... znajomy mówi że 10 lat bedzie robić na kredyt ale już zostaje z tego a potem czysta kasa wiec temat świń czy kurników jest dobrą alternatywą .  Jedyne ten zapach dość mocny  no i trochę uciążliwy 

Sprzedane 3 krowy przed niedziela.

1. 510kg po 4.20

2. 658kg po 5.60

3. 803kg po 6.30

Waga i cena brutto. Mam tez byka ok 700kg mieszaniec hoxbb ladnej budowy narazie nie mam zamiaru go sprzedawac tylko zapytalem z ciekawosci ile by dal to mowi ze 8.30 ale na byka nie ma wcale zainteresowania. Mial na samochodzie same krowy.

1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

znajomy do mnie napisał że ma 2-3 tygodniowe 3 byczki hf do sprzedania chce za dwa po 850 i jeden 900zł ... chyba sporo nie ? napisałem mu że możemy sie dogadać ale tyle mu na pewno nie dam

a sprzedaje bo już ma full i nie ma gdzie je trzymać

Przyjedz do mnie to Ci za 700zl sprzedam.

Artek27  a jałówki LM dało by rade załatwić takie 2-3 tygodniowe.  u ciebie. dawno co prawda już na podlasiu nie byłem ale mam 2 sztuki  które kupiłem w cenie byka HF i normalnie rewelacja. w krzyżu 2 razy szersze od byków  spokojne, jedyne co je interesuje to zarcie i spanie.

50 minut temu, tyran3 napisał:

Artek27  a jałówki LM dało by rade załatwić takie 2-3 tygodniowe.  u ciebie. dawno co prawda już na podlasiu nie byłem ale mam 2 sztuki  które kupiłem w cenie byka HF i normalnie rewelacja. w krzyżu 2 razy szersze od byków  spokojne, jedyne co je interesuje to zarcie i spanie.

Mozna mieszance z lm nawet ja mam taka 2tyg.

27 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Kujawsko-pomorskie ;)

Do mnie kiedys od was przyjezdzali po cielaki.

Też dzwoniłem do osób prywatnych za jałówkami to teksty typu a wie pan chyba zostawie bo 500+ ma byc.... A na zdjeciach skóra i kosci i da sie wyczuć że wadzą bo ferma mleczna a jak sie umawiałem na oględziny to niech pan dzwoni bo ktos też jedzie.... Dzwonie po tygodniu a one dalej stoją na sprzedaż uznałem że nie warto i odpuściłem sztuczne zawyżanie cen

Edytowane przez BENNY82

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...