Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wypozyczalem kilka razy już swojemu koledze,z  wagi 600 kg po 3 miesiącach robiło sie około 550. Później po powrocie ma apetyt i szybko nadrabia ,jednak te 3 miesiące dłużej stoi jak jego rówieśnicy. My robimy tak,że biorąc od niego odsadki liczy mi 500 zł taniej za nie. Interes średnio opłacalny ale przez takie coś, on zadowolony,ja też milionów nie tracę. Czasem trzeba przymknąć oko i nie wojowac o złotówkę czy Dwa.. 

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, soltys48 napisał:

gdzie tam to 100% hf, z tyłu stoi mieszaniec z bbb

I pewnie mieszaniec z BBB ,nie jest długi ale za to super ubity i ogólnie towar górnej pólki?

Opublikowano

no on teraz przeciaga ż czasem ale płaci.. jestem z jego okolic i też jemu zazwyczaj sprzedaje i obecnie się nie słyszy żeby komuś nie zapłacił....ale kilka telefonów należy wykonac

Opublikowano
6 minut temu, Sokol2 napisał:

mi element miał dzis przelac, ale tego nie zrobił. NIe liczac ostatniej sprzedaży to standard u niego - obiecanki cacanki

a dlaczego mu sprzedajesz?

Opublikowano

u mnie tez ok 100szt  wzial ale o kase to zawsze trzeba sie prosic, a i tak zawsze płaci ratami np. ma do przelania 100tys to płaci co tydzien po 20

Opublikowano

Widzę ze koledzy lubią hazard, hehehe 

Jak któregość dnia wam nie zapłaci  2 lata bez kasy a wzasadzie wcale bo po 2 latach komornik nic mnie sciagnie

Opublikowano

siwek ogólnie jest ok czasami mi cielaki przywiezie i tez kasy odrazu nie chce odrazu. Teraz chciał przywiez byki 500kg zeby potrzymac kilka miesiecy bo ktos tam musi sprzedać ale sam mam paszy na styk wiec zrezygnowałem

Opublikowano

hazard to miałem ze Słabym dwa tygodnie temu jak kierowca łaził za mną po podwurku bym go puścił z bykami  zanim kasa wpłynie

5 minut temu, Sokol2 napisał:

siwek ogólnie jest ok czasami mi cielaki przywiezie i tez kasy odrazu nie chce odrazu. Teraz chciał przywiez byki 500kg zeby potrzymac kilka miesiecy bo ktos tam musi sprzedać ale sam mam paszy na styk wiec zrezygnowałem

to na niego tak mówią

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v