Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj poszły hfy "lepsze" po 7.30 , zwykłe po 7.20 . Powiedzmy NCBki po 7.70 bo nic mięsnego tym razem nie było . Jałówki mm 7.20 . Wszystkie ceny oczywiście netto , zakres wagi 750 - 900 kg , wiek około 22msc . Zabrał Rafalex Wilcze Błota .

Opublikowano
16 minut temu, Cybulek17 napisał:

Dzisiaj poszły hfy "lepsze" po 7.30 , zwykłe po 7.20 . Powiedzmy NCBki po 7.70 bo nic mięsnego tym razem nie było . Jałówki mm 7.20 . Wszystkie ceny oczywiście netto , zakres wagi 750 - 900 kg , wiek około 22msc . Zabrał Rafalex Wilcze Błota .

Jak oceniasz współpracę z tą firmą ? U mnie też byli i się pytali o bydło.

Opublikowano
43 minuty temu, TheRolnik1992 napisał:

Jak oceniasz współpracę z tą firmą ? U mnie też byli i się pytali o bydło.

Z czystym sumieniem mogę polecić,  dobrze wyceniają , dość dobrze płacą i kasa w terminie.  Sami biją i eksportują do wielu krajów. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

A mnie olali  po wstępnej rozmowie  wysłałem fotki  i zero odzewu 

Opublikowano
3 minuty temu, ab23 napisał:

A mnie olali  po wstępnej rozmowie  wysłałem fotki  i zero odzewu 

Musisz dzwonić do Rafała , żeby przyjechał osobiście oglądać bo on ma 100 telefonów na minutę i sprawa musi być na gorąco załatwiona.

Opublikowano
7 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Współpracowaliśmy 15 lat więc mogę sporo powiedzieć. 

Chętnie się dowiem coś na ich temat bo czuję że próbują nas wychu****

Opublikowano
4 minuty temu, Kamilek1 napisał:

tak, pomylka literowka, wiec jakie opinie o nim?

u mnie on urzeduje... ale klientów nie ma kiedys kupował duzo cena zawsze dobra była... ale ludziom przestał płacic zbankrutował póżniej troche ziemi sprzedał i długów czesc spłacił... teraz znowu skupuje ale nikt z mojej okolicy mu nie sprzedaje bo niewiadomo czego sie spodziewac i strach troche... dlatego rub jak chcesz ale ja bym sobie odpuscił 

Opublikowano
Dnia 4.03.2019 o 10:56, debrzyna napisał:

tylko najpierw trzeba mieć ten poskrom

ale ciekawa opcja ... troche złomu leży można by było ulepić jakąs klatkę i tą wage założyć
przy 25-35 szt rocznie chyba warto sie pobawić i wyrzeźbić wage

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Rolnik7343 napisał:

tylko najpierw trzeba mieć ten poskrom

ale ciekawa opcja ... troche złomu leży można by było ulepić jakąs klatkę i tą wage założyć
przy 25-35 szt rocznie chyba warto sie pobawić i wyrzeźbić wage

a do tej wagi jest jakas Legalizacja ze ona dobrze wazy?? bo jak niema to który kupujący się zgodzi żeby za taka wagę zapłacić?? znaczy sie za byka który bedzie zwazony na tej wadze;-)

Edytowane przez Elvis1090
Opublikowano

ale czy ja mu karze płacić za tą wage ? ja zważę na swojej on na swojej i wtedy możemy gadać gdzie te kilogramy uciekły jak by była różnica

i też można by było przeważyć nosie np. roczne sztuki tak dla siebie ... zrobić wage "przelotową" z kojca na wage z wagi na korytarz ustawiony z wygrodzeń i korytarzem spowrotem do kojca

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik7343 napisał:

ale czy ja mu karze płacić za tą wage ? ja zważę na swojej on na swojej i wtedy możemy gadać gdzie te kilogramy uciekły jak by była różnica

i też można by było przeważyć nosie np. roczne sztuki tak dla siebie ... zrobić wage "przelotową" z kojca na wage z wagi na korytarz ustawiony z wygrodzeń i korytarzem spowrotem do kojca

wsumie to jest jakas mysl... tylko trzeba ja co jakis czas kontrolowac bo elektryczne wagi trzeba czasem skalibrowac bo zaczynaja zle wazyc albo odchylnosc wagowa sie zaczyna zwiekszac

Opublikowano
20 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Z czystym sumieniem mogę polecić,  dobrze wyceniają , dość dobrze płacą i kasa w terminie.  Sami biją i eksportują do wielu krajów. 

Nic tylko potwierdzić 

Współpraca bardzo miła i ceny zadowalające 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v