Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, tyran3 napisał:

Bez jaj żaden handlarz nie zbańczył przez ubojnie ( chyba ze mu całkiem nie zapłacili) bo jak handlarza naciągneli to handlarz zawsze sobie na rolniku odbił

Jak żyje nie widziałem żeby jakiś handlarz  zbańczył, chyba ze chciał zbańczyć aby nie płacić. Pieniądze ukrył po rodzinie a potem udawał ze nie ma za co płacić

Zbańczył zbańczył a ,ze za sobą pociagnął gromadę rolników to tylko szczegół

• Like 1
Opublikowano

sołtys ja słyszałem o handlarzach co sprzedawali ubojni poniżej kosztów zakupu od rolnika, też zbańczyli. I mają takiego pecha ze już 3 lub 4 razy skup otwierali i cały czas bańczą. To się nazywa oszustwo nie bankructwo.

Opublikowano
Dnia 22.02.2019 o 12:15, iwik073 napisał:

propozycja za ncb 7,7 netto osieczna stoją dalej

To za czym czekasz sprzedawaj mieć czwartek Osieczna proponowała za ładnego mm szarolez 730 netto

Opublikowano
34 minuty temu, tyran3 napisał:

sołtys ja słyszałem o handlarzach co sprzedawali ubojni poniżej kosztów zakupu od rolnika, też zbańczyli. I mają takiego pecha ze już 3 lub 4 razy skup otwierali i cały czas bańczą. To się nazywa oszustwo nie bankructwo.

Ja znam wielu handlarzy którzy taniej sprzedają niż kupią a do zbańczenia im daleko.

40 minut temu, nikolas29 napisał:

A ja widziałem.ubojnia mu nie płacila a miał problemy majątkowe i alkoholowe i zbanczyl

Któryś z braci M ?

Opublikowano
20 minut temu, iwik073 napisał:

no i co z tego że tobie proponowali akurat tak mało mi za ncb też we wtorek dawali 7,7 netto

dasz namiary na kupujacego bo cena super

Opublikowano (edytowane)

jak mu ulży to niech płacze , ale dołożyć może , a płakać nikt nie umie lepiej niż handlaże , płakali  , płaczą i  płakać będą , mnie tonie rusza , ja nie jestem taki ckliwy a namiary to kwiatkiewicz kobylin ale on dokłada po 30 gr co kilka dni dostaniesz sms

Edytowane przez iwik073
Opublikowano
6 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Tak samo kantuja i ich:) Mam kilku znajomych co handluja bydłem to zawsze mówią że muszą pilnować każdej sztuki co oddaja bo tak co chwila cos maja nie doliczone.

To, ze sa zaklady ktore okradaja ostro handlarza to jedno, ale jesli ktos FAKTYCZNIE PILNUJE tego co oddaje a nie tylko w gadce to widac, ze ch*j nie handlarz i nakupi 10 sztuk w tygodniu. Wyobrazasz sobie kupic dziennie minimum 15-20 sztuk i jeszcze tego pilnowac na zakladzie przy uboju?:) A co to na zakladzie nie ma kolejki do podjazdu, bydlo nie czeka w kolejce do zabicia? Zaklady tez maja swoje przerwy. Jak handlarz mialby stac z kazdym transportem to juz lepiej mu isc do normalnej roboty, chociaz by mial czas na sen. :)

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, michalcium napisał:

U mnie za każdym razem płacze że dołoży do interesu 😀

Aj Ci szlachetni handlarze , wybawcy rolników .. Tyle się trudzą żeby tylko rolnika ratować i jeszcze do interesu dokładać 😂

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
8 godzin temu, Kentar napisał:

To, ze sa zaklady ktore okradaja ostro handlarza to jedno, ale jesli ktos FAKTYCZNIE PILNUJE tego co oddaje a nie tylko w gadce to widac, ze ch*j nie handlarz i nakupi 10 sztuk w tygodniu. Wyobrazasz sobie kupic dziennie minimum 15-20 sztuk i jeszcze tego pilnowac na zakladzie przy uboju?:) A co to na zakladzie nie ma kolejki do podjazdu, bydlo nie czeka w kolejce do zabicia? Zaklady tez maja swoje przerwy. Jak handlarz mialby stac z kazdym transportem to juz lepiej mu isc do normalnej roboty, chociaz by mial czas na sen. :)

Nie pilnuje na uboju tylko pilnuje rozliczeń. Handlarz mniej więcej wie ile da mięsa dana sztuka i jak chca go skubnąć na 80kg mięsa to juz sie kapnie na rozliczeniu chyba ze nie sprawdza tego.

Opublikowano

chandlarz który odemie odbierał mówił ze w mokobodach miał kiepske wybicia , potem golina go j..  i przeszedł do łukowa z odstawą bydła ale ze 3 lata odemie nie bierze dalej niewiem a był z oklic wyszkowa WWY 

Opublikowano

Kontraktował ktoś cielęta z firmą Sokołów SA jak to wygląda jakie są warunki??

Własnie sprawdzałem ceny bydła Kobylin za mięsnego płaci już po 8 bez VAT... jest nadzieje na powrót cen z przed afery

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Nie pilnuje na uboju tylko pilnuje rozliczeń. Handlarz mniej więcej wie ile da mięsa dana sztuka i jak chca go skubnąć na 80kg mięsa to juz sie kapnie na rozliczeniu chyba ze nie sprawdza tego.

I co zrobi jak go jebną?

Myślisz że mu oddadzą?

To byłoby przyznanie się do winy... 

Zmieni ubojnia gdzie wozi i tyle może zrobić 

• Like 1
Opublikowano

Jest w Okolicy taki Gość Pan T skupował bydło bardzo duże ilośći ludziom nie płacił ogłosił upadłość windykacja nie pomogła okazało się że miał nawet auto na żonę reszta na dzieci w sumie wy***ali z 1 milion zł od rolników a to jeszcze przez to że miał bardzo długi okres płatnośći3 mc ale zawsze płacił  wiec zanim się ludzie obudzili było po ptakach . Potem jego syn wy***ał chlewnie to znaczy ferme w sumie mają trzody chyba z 30 000szt żona postawiła pałac  a jego curka biedna bierze 500+ i rodzinne tak wy***ali ludzi i Państwo na dodatek teraz jego żona skupuje Bydło i trzodę jeszcze nie wiem czy im dalej ludzie sprzedają ale to było nie aż tak dawno skoro nawet ja to Pamiętam. Znam jeszcze kilka przypadków jak Handlarze pobankrutowali i ciagneli ze sobą na dno całe rodziny i gospodarstwa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v