Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Artek Ty już chyba dłuższy czas szukasz... Tak jak u mnie dwóch znajomych szukają chcieli kupić 300-400kg co do czego w niedługim czasie ostatnio dwie likwidacje a dzisiaj jeden już dzwonił czy nie mam... Dasz 3500 za 300kg hf to sprzedam 😋

Opublikowano
27 minut temu, pedro2 napisał:

Artek Ty już chyba dłuższy czas szukasz... Tak jak u mnie dwóch znajomych szukają chcieli kupić 300-400kg co do czego w niedługim czasie ostatnio dwie likwidacje a dzisiaj jeden już dzwonił czy nie mam... Dasz 3500 za 300kg hf to sprzedam 😋

Bo mi nie jest takie pilne ze na juz. Najlepiej by bylo tak na marzec bo wtedy bede mial miejsce.

Opublikowano
19 godzin temu, stonka15ak napisał:

Jalowki ładne długie i wysokie

Waga ponad 500 to jak byk za młody to będę aseminowal

ja jak teraz rejestrowałem to też w mysl tej ideologi chciałem wstawić trzecią płeć bo tak się pop....iło że jałwka droższa od byka i łatwiej sprzedać A przy sprzedaży w żależności od ceny wybrałbym sobie -jalowka czy byk

Opublikowano
8 godzin temu, Optimus napisał:

Cena za krowę 5,5brutto na dziś to max tak mówił mój odbiorca  nie wiem czy czekać czy nie ktoś w okolicy Przasnysza da więcej?

Galewiak miał ostatnio dobrą cenę na krowy. Płoski jeszcze lata codziennie gdzieś na Przasnysz z bydłem. Mierzejewski jeszcze w miarę płacił wcześniej ale ostatnio na krowę nie mogliśmy się dogadać. Skąd jesteś?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Camel_2159 napisał:

Bielak

1 godzinę temu, Azor07 napisał:

Kto odbierał ? Brzegowy ,Pulnik ........

a dacie kontakt do tych odbiorców(może byc na priv).ja tez jestem z małopolski ,mam teraz 10 szt i nie ma komu sprzedać.do pulnika mam ale jak Azor07 trafnie ujołeś w jakimś strszym poście jak teraz przysyła chłopaków to nie ma z kim gadać.

Edytowane przez sawyer23
Opublikowano

z tego co czytam to jest tak jak mówiłem ... spadek cen później wzrost ponad "norme" i w marcu na pewno cena zacznie sie stabilizować do sumy z przed "afery"

czyli tak jak ze wszystkim innym ... mleko, świnie itd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v