Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

nie martw sie ... jezeli ktos ogarniał sprawe z tysiacem czy kilkoma tysiacami swin to z bydłem tymbardziej sobie poradzi .... poza tym nie trzeba przeciez kupowac zdechlaków po 40kg tylko odchowane żarłaki albo odsady ....

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

co przeraziło go ze bydlak to nie swinia i w 3 miesiace nie urosnie ?

Opublikowano

Zesraja się i tyle.u nas tak było.teraz brojlery trzymają.

Chlewnia na rusztach się nie nadaje.będą łamać ruszta

Opublikowano
12 minut temu, ozzborn napisał:

nie martw sie ... jezeli ktos ogarniał sprawe z tysiacem czy kilkoma tysiacami swin to z bydłem tymbardziej sobie poradzi .... poza tym nie trzeba przeciez kupowac zdechlaków po 40kg tylko odchowane żarłaki albo odsady ....

nie poradzą sobie ci co mieli świnie kilka tys a kupują tysiąć odsadków  poprostu spadną z wysokiej góry 

Opublikowano (edytowane)

TO po ile te Cielaki teraz ?

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

cena sie ustabilizuje tylko ktos musi zarobić na tym zamieszaniu w międzyczasie część rolników zrezygnuje z bydlaków bo nie wytrzyma presii ceny 

Przed chwilą, soltys48 napisał:

ten problem to jest już

tak jest tylko musimy nauczyć sie to leczyć i myśle że szybko sie uczymy 

Opublikowano

Ja obstawiam że do trzech miesięcy , a później wróci prawie do normy . Na bydło był zbyt .

Opublikowano
21 godzin temu, tyran3 napisał:

z Biernackimi może być coś nie tak bo jakiś potężny klient z Turcji sie podobno miesiąc temu im wycofał. Wiem ze jakiemuś rolnikowi  co oddaje im 500 sztuk rocznie za SM zaproponował przedstawiciel 7 zł netto i powiedział ze wiecej  na teraz nie da  bo nie sprzeda miesa i albo niech narazie czeka albo sprzeda komus innemu. 

zaznaczam ze są to dość wiarygodne ale jednak plotki

aleś ty gggggggggłuuuupi

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ja obstawiam że do trzech miesięcy , a później wróci prawie do normy . Na bydło był zbyt .

wieże w ciebie a jestem człowiekiem dużej wiary 😄bo na lato jedną obore chce wyczyścić z bydła 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

w naszym kraju hodowla bydła miesnego z prawdziwego zdarzenia nigdy nie dojdzie do skutku bo prawdziwa hodowla to rasowe bydło badz krzyzówki ras miesnych i krowy mamki czyli stada zarodowe, a to sie nie uda bo za duże rozdrobnienie gospodarstw ..... jak nie bedzie dostepnosci odsadków od rolników w normalnej cenie to ten interes nima sensu ... kupowanie dziadostwa od handlarzy i leczenie tego nie ma sensu tak samo jak kupowanie dziadostwa typu hf od mleczarzy ...

bo ile bydła mozna miec na 10-20 ha ? a takich gospodarstw w PL najwiecej .... dlatego u nas pownny opłacac sie swinie a nie tam bydło, bydło to slepa ulica .... na 10 ha swini mozna miec 1000szt bo pasze mozna kupic gotową .....

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
3 minuty temu, ozzborn napisał:

w naszym kraju hodowla bydła miesnego z prawdziwego zdarzenia nigdy nie dojdzie do skutku bo prawdziwa hodowla to rasowe bydło badz krzyzówki ras miesnych i krowy mamki czyli stada zarodowe, a to sie nie uda bo za duże rozdrobnienie gospodarstw ..... jak nie bedzie dostepnosci odsadków od rolników w normalnej cenie to ten interes nima sensu ... kupowanie dziadostwa od handlarzy i leczenie tego nie ma sensu tak samo jak kupowanie dziadostwa typu hf od mleczarzy ...

no nie uda się to u ciebie a inni już maja stada zarodowe i bardzo ładne bydło .. i jest tego mnóstwo  

nikt nie będzie chował  żebyś ty miał taniego cielaka ... cały twój wywód o kant d*py bo jaki to sens że inni mają robić na ciebie ? czy jak ? jaka to normalna cena ? za półdarmo żebyś ty miał interes 

to gdzie te twoje mamki ? ile dajesz odsadków w normalnej cenie żeby innym się opłacało ? dzieciaku co ty tu pierdzielisz ? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v