Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

22 godziny temu, Berthold napisał:

Jak wszędzie tylko przedpłata... 

potwierdzam, tylko przedpłata, waga ogólna.

16 godzin temu, skorpion2021 napisał:

Sprzedawał ktoś bydło do ubojni Pini lub Mckeen beef ?

w mojej okolicy jest McKeen i tam raczej rolnicy oddawali 2 razy, pierwszy i ostatni.

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Podziękować niemieckiemu kapitałowi bo chyba Mariusz Max Kolonko mówił że właścielem TVN i Onetu są Niemcy

TVN  właścicielami  są  Amerykanie  nie Niemcy.

Ponoć   Turcja  i  Izrael  nie  podpisali nowych  kontraktów  i   liczą  na zbicie  ceny   ponoć  nawet  do  1zł  może  polecieć  cena 

Opublikowano (edytowane)

turcja ma troche problemow z własną walutą ,i chyba narazie te problemy pozostaną . izrael niejest naszym najwiekszym odbiorcą ale niektóre kraje chcą wykorzystać sytuacje albo i wniemczech są obnizki . Tomekzetor narodowosc tvn raczej nieznana ale ten reportaz niemiał wpływu chyba bo ceny leciały wczesnie do dołu  o ceny w niemczech do dołu 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jakaś k**wa ciągle kasuje moje trafne komentarze jak wam nie wstyd tego robić ?!! Sama komuna i lewactwo nawet na forum jest .

Nie dajmy sobą manipulować to My jesteśmy kołem gospodarki wujkowi za miedzy sie nie podoba że wykorzystujemy nasz rynek coraz bardziej nasze zasoby a co szwab zrobi nic bo oni już wykorzystali moce produkcjyjne gleby na maxa my to dopiero robimy zrobią wszystko by na zniszczyć warzywa i owoce dno rok temu jaja bakretia wykryta u niemca cena dno trzoda dno teraz już za wołowinę naszą się biorą zaraz bedzie mleko chcą nasz wszystkich zniszczyć a ta j**ana lewacka telewizja opłacana przez MERKLOWĄ robi wszystko by wpoić narodowi że nasze jest ble rozgłaszają wszedzie by wszystko staneło. Sam sprzedałem nie raz nie dwa krowe leżaka ale nie chorą bez leków po prostu złamana noga przeciez to zdrowe zwierze z zdrowym miesem . Możecie mnie banować dawać ostrzeżenia jak do tej pory sram na wasze blokady  nie dacie rady nam wszystkim swoją cenzurą komuchy i germańskie psy . 

Opublikowano

Wieprzowina na kompletnym dnie aby kontraktacja się jako tako opłaca (póki co ) tylko że to niewolnictwo w trochę innym wydaniu. Biora się za wolowine i zrobią to samo. Niech sobie sami hodują skurw..ny. czas zakończyc ta nierówna walkę.

Opublikowano

Zachciało się dopłat to teraz tańczmy jak nam zagrają byki 50 gr w dół

Opublikowano

Wstrzymajcie sprzedaż dzwoniłęm do URBANKÓW byki zejda nawet do 12 zł za r mówi że kontrole na ubojniach wszystkiego co sie da  miesa co pojecdhało stoi same kontrole dodatkowe wszystko blokują UDAŁO się Niemcom wygrac bitewkę ale nie tym razem nie nie k**wy j**ane  przeczekamy i wypchniemy sprawa ucichnie . A co robią szwaby z bydłem przecież u nas bydło to można powiedzieć ze eko a u nich sam steryd gdzie to trafia te pourazowe a ja wiem do nas do LIDLA a my wpierdalamy i jakie smaczne jakie tanie . Już wykryto niebieskie jezyki koło naszej granicy zaraz niemcy beda badac na niebieskie języki a jak napiszą do TUSIa że u nas to jest a on debil szwab zaraz rozgłosi kolejny pojeb poleci z kamerą nagra coś i sprawa gotowa. Gdzie ci reporterzy byli jak małe prosiaczki wybijali co się chowały za swoimi matkami przerażone gdzie byli

Opublikowano

No niech wyjdzie na ich ja nie będę cały czas chodził za darmo. Człowiek chodzi jak idioota całe dwa lata martwi się, dogląda, dba, dmucha i chucha a to kontrolę wymagania a później nawet za koszta się nie wróci. Niewolnictwo przeminelo!

Opublikowano

To nie wina tvnu, tylko chłopa że nie uśpił i nie zutylizował tylko może jeszcze kupcowi w łapę dał by kupił, gdyby nie było tych krów to i afery by nie było.

Brawo tvn

A tym co sprzedali i tym którzy to kupii i przetwarzali powinni takie kary dopier🐱olić żeby z 5 lat się nie mógł podnieść to by nauczyło nie truć ludzi.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ty rolnik taki cwany bo bydła nie masz. Wszystkie sztuki które złamał nogę wg Ciebie trzeba usypiać i jak hitler żydków do pieca? Krowy i byki uśpić a polecieć do germanca przyczepę kupić bo nasze POLSKIE są chujowe. Brawo Ty. 

Edytowane przez tobi866
Opublikowano (edytowane)

Co Ty piszesz ? Leżąca krowa nie znaczy że miała od razu antybiotyk. Lepsze to mięso z leżącej krowy bez antybiotyku niż 30 letnie zapasy wojskowe z zachodu co swego czasu zjeżdżały do Polski

17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To nie wina tvnu, tylko chłopa że nie uśpił i nie zutylizował tylko może jeszcze kupcowi w łapę dał by kupił, gdyby nie było tych krów to i afery by nie było.

Brawo tvn

A tym co sprzedali i tym którzy to kupii i przetwarzali powinni takie kary dopier🐱olić żeby z 5 lat się nie mógł podnieść to by nauczyło nie truć ludzi.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Brawo dla mnie kto dał antybiotyki i później sprzedał na ubojnie to powinien mieć zakaz hodowli, to samo ubojnia do zamknięcia. Rozumie złamana noga itp tego samego dnia dobrze sprzedać nawet trzeba. Ale nie kurwa trzyma tydzień i dłużej bo łodratuje a później panie dobre i parę złotych zeby się wróciło. Przez kilku baranów traci całe społeczeństwo

• Like 3
Opublikowano

nie rubcie spiny ,widzieliscie jak te krowy były traktowane , oprócz kasy powinno byc humanitarne traktowane zwierząt . a nie ciagane liną  jak temat ucichnie pojawi sie wiecej ubojów z koniecznosci w gospodarstwie przez wyspecjalizowane firmy . sam miałem lezaki sprzedawane  , ale nie tedy droga z takim traktowaniem krowy co dawała 6 lat mleko a potem za line i do przodu .mój profesor kiedys mawiał  ,, czas kazdego dogoni '' staraj sie zyc zgodnie z sumieniem , nie oglądam tvn ale chwała mu za to ocysci troche podworko z tego typu praktyk  

• Like 3
Opublikowano
37 minut temu, tobi866 napisał:

Ty rolnik taki cwany bo bydła nie masz. Wszystkie sztuki które złamał nogę wg Ciebie trzeba usypiać i jak hitler żydków do pieca? Krowy i byki uśpić a polecieć do germanca przyczepę kupić bo nasze POLSKIE są chujowe. Brawo Ty. 

Ja nie pies żebym padlinę jadł, a przyczepy nie mam ani germańskiej ani polskiej.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v