Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

Mleczny tego nie odda, u mnie do 58% dla porównania MO nie więcej jak 56% a w mieszance więcej

O prawdziwych simach myślałem, takich czerwonych, niskich na nodze, szerokich z białym łbem, z kreconą sierścią 😎

Opublikowano
11 minut temu, AdamRo napisał:

O prawdziwych simach myślałem, takich czerwonych, niskich na nodze, szerokich z białym łbem, z kreconą sierścią 😎

Włochy?😆te to dopiero się wybijają😊

Opublikowano
13 minut temu, AdamRo napisał:

Jak bym widział swojego . Tylko więcej jak włoch nie urośnie 🤣

Opublikowano
Dnia ‎09‎.‎01‎.‎2019 o 14:24, Przekeeeek napisał:

Kargo na Twojej wadze ważone, czy handlarza?

U mnie wczoraj dwie krowy HO 700 i 740 kg brutto po 5,45 brutto. Krowa 570 kg, niezapiękna, nieco kulawa po 4,4 brutto ważone na mojej wadze.

Odkąd mam wagę to przeciętna krowa "przytyła" u mnie ponad 50kg, Są tacy, którzy niby płacą po 6 zł, ale tylko dopóki nie dowiedzą się o wadze 

okarmienie 7%- zapomniałem dodać

Kto odbierał? I jak z kasa?

Opublikowano

Wybojowosc ok,klasy zanizone na niektórych sztukach, najlepiej mi wyszedł tam ho. 80 % limousine i lm x hh wyszły za słabo..  tłumaczyli się później że akurat trafiłem na słabego klasyfikatora, że jakby to było innego dnia to byłby już inny klasyfikator i byłoby jak należy, no A ten jest taki że zaniza-ale my jako zakład też tracimy bo też sprzedajemy te poltusze z delikatnie zanizona klasa.  Takze tyle z mojej strony o nich 

Byki o których pisze dostały tam R-ki. Zdjęcia jakieś mam ale nie przywyklem wstawiać ..

Opublikowano
29 minut temu, Maryush napisał:

Czy ktoś z Was sprzedawał bydło do ubojni w Chobocie (Chobot Meat)? Jak u nich wychodzą rozliczenia?

Ja niedawno kilka razy im sprzedałem, wybicie dobre ale cena nie za dobra 

Opublikowano

To jak to jest z tym przeliczaniem na wage zywa? Bo tutaj zrobili bez potracenia, a wydaje mi sie, ze jednak powinno byc uwzglednione, bo bydlo bylo normalnie karmione poprzedniego dnia, okolo 7 dostalo jeszcze siano i o 8 byl odbior, wiec moze nie te 7%, ale 5% mozna przyjac do przeliczenia na zywa, prawda? 

20190112-011339_p0.jpg

Opublikowano

Jaki roztwór do wstrzykiwań polecacie do wstrzykiwań dla byka żeby był potulny jak baranek ? Bo muszę zważyć a boje się go na "żywca" wyciągnąć dodam że byki luzem. Jaka cena na dzień dzisiejszy za hf i mieszance hf+sm? 

Opublikowano (edytowane)

Vetaxyl. Teraz są pasty do smarowania w pysku i stoją spokojne.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v