Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Byli oglądać krowy- szczyglinski-  ceny nie za ciekawe 5zl brutto i oczywiście śpiewka że trzy tygodnie temu była cena a teraz 1zl spadło na wbc prawda to? Kogo polecacie z łódzkiego? Widze na Olx krzempol się reklamuje handlował ktoś z nimi?

Opublikowano
25 minut temu, Marcin133 napisał:

Byli oglądać krowy- szczyglinski-  ceny nie za ciekawe 5zl brutto i oczywiście śpiewka że trzy tygodnie temu była cena a teraz 1zl spadło na wbc prawda to? Kogo polecacie z łódzkiego? Widze na Olx krzempol się reklamuje handlował ktoś z nimi?

zależy która cześć łódzkiego.. ja najczęściej sprzedaje Podymie..ceny dobre ale ż waga trzeba przypilnowac, nie robi też problemu żeby jechać na dużą wagę. jak pierwszy raz to myślę że da radę się dogadać żeby kasa była do ręki.

Opublikowano

Beef Marek krowa HO 860kg 6.1zł

Krowa HO 750kg 5.6zł ceny i wagi brutto

6% na okarmianie

Opublikowano (edytowane)

Kargo na Twojej wadze ważone, czy handlarza?

U mnie wczoraj dwie krowy HO 700 i 740 kg brutto po 5,45 brutto. Krowa 570 kg, niezapiękna, nieco kulawa po 4,4 brutto ważone na mojej wadze.

Odkąd mam wagę to przeciętna krowa "przytyła" u mnie ponad 50kg, Są tacy, którzy niby płacą po 6 zł, ale tylko dopóki nie dowiedzą się o wadze 

okarmienie 7%- zapomniałem dodać

Edytowane przez Przekeeeek
Opublikowano

Waga na skupie ale pewną bo to waga ogólnie dostępna nie tylko oni jej używają . OBIE KROWY ładne tą droższa to grzbietu nie było widać kwadratowa 

Opublikowano
21 minut temu, Arek3125 napisał:

Przelew 14 dni 
netto
ryczałt 

Jak ryczałt to raczej zapłacą... O płaceniu Vatovcom na termin legendy krążą... Zawsze im oddajesz? Zawsze płacą w terminie? 

Opublikowano

Dziś sprzedane 3 krowy wiek 2008 615kg HO 2009 601kg RW 2012 554HO kg najładniejsza była ta mała co mi struła ale wczoraj za nią taki objazdowiec dawał 1000 zł stwierdził że taka to poza klasowo . Cena za wszystkie 5.35 wagi i ceny brutto na bród 8% przelew 3 dni Urbanek . U kolegi był wczoraj DąbPol za byki z luzu w wadze +-700 kg 8.10 brutto 

Opublikowano
1 godzinę temu, Przekeeeek napisał:

Odkąd mam wagę to przeciętna krowa "przytyła" u mnie ponad 50kg, Są tacy, którzy niby płacą po 6 zł, ale tylko dopóki nie dowiedzą się o wadze 

U mnie również  waga wzrosła u bydła. Sąsiad już drugi raz się przekonał jak jego niby dobry znajomy daje mu dobre ceny i jak uczciwie waży. Na mojej wadze 570 i 650. Ta większa mocno koścista to dawał po 4,5 zł a za tą mniejszą 5,5 zł. Na jego oko ważyły po około 500 i 600 kg. Gdy sąsiad powiedział że zna wagę i ważą sporo więcej to była gadka że przyjedzie na drugi dzień bo dziś mu już nie po drodze żeby brać. Dwa dni i handlarza nadal nie ma 😄 

Opublikowano
3 godziny temu, Berthold napisał:

Jak ryczałt to raczej zapłacą... O płaceniu Vatovcom na termin legendy krążą... Zawsze im oddajesz? Zawsze płacą w terminie? 

Zawsze do nich daje i mało kiedy jest tak, że trzeba sie przypominać ;) 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v