Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

kamill9449 napisał:

odnośnie osi foodwork.  Oddalem tam dwa razy po 15 szt. Co do wagi nie mam żadnych zastrzeżeń , a sprzedaje od kilku lat po około 90szt rocznie ,Tylko ze oddalem we wrześniu i w  grudniu, dwa razy narazie, może sie rozkręcą i następnym razem zaczną troche kroić 

Pokaż w środku budynek gdzie trzymasz te bydło.

Opublikowano
52 minuty temu, kuchaj napisał:

jaka masz opinie o brzegowym? nie oszukuja na wadze?

Młody to taki krzykacz ale wydaje się być uczciwy, ale zawsze trzeba uważać, Ja ostatnio oddaje do niego 

Opublikowano
8 godzin temu, sylwekbarca2 napisał:

ja słyszałem że krowy wychodzą tam dobrze.

Dobrze to wychodzą na ulotkach które wysyłają każdego roku przed świętami.

Jest tam nawet napisane PŁACIMY NAJWIĘCEJ ZA KROWY tylko trzeba dopisać że rżniemy po 80 kg na sztucę

1 godzinę temu, kamill9449 napisał:

odnośnie osi foodwork.  Oddalem tam dwa razy po 15 szt. Co do wagi nie mam żadnych zastrzeżeń , a sprzedaje od kilku lat po około 90szt rocznie ,Tylko ze oddalem we wrześniu i w  grudniu, dwa razy narazie, może sie rozkręcą i następnym razem zaczną troche kroić 

W te kilka razy po 15 to bym uwierzył bo każdy ma prawo szukać i próbować. Ale żeby sprzedawać tym pachłajom 90 szt rocznie przez kilka lat to trzeba być idiotą albo trolem jak jarek zauważył

• Haha 1
Opublikowano

Azor07 napisał:

A kto do ciebie przyjeżdża Józef czy młody ? Bo o pośrednikach co do nich skupują się nie wypowiem bo nie znam . Ja też mam wagę i nikt inny o bydło się nie pyta . @kuchaj ja piszę o Brzegowym z Małopolskiego @Azor07 ja sprzedaje w Wielkopolsce, raz ten raz ten jak Józef jest ok jak młody lipa

Opublikowano

Azor07 napisał:

A kto do ciebie przyjeżdża Józef czy młody ? Bo o pośrednikach co do nich skupują się nie wypowiem bo nie znam . Ja też mam wagę i nikt inny o bydło się nie pyta . @kuchaj ja piszę o Brzegowym z Małopolskiego @Azor07 ja sprzedaje w Wielkopolsce, raz ten raz ten jak Józef jest ok jak młody lipa

Opublikowano

A może czytać nie umi;)

1 godzinę temu, szaman1 napisał:

Młody to taki krzykacz ale wydaje się być uczciwy, ale zawsze trzeba uważać, Ja ostatnio oddaje do niego 

Darek czy Krzysiu?

51 minut temu, kuchaj napisał:

Ty nie piszesz o Józefie

Opublikowano

ja sprzedawałem w piątek 5 byków w tym 3 H-F waga 820 kg i cena za nie była 7.40 zł plus vat w tym mieszaniec jeden waga 850 kg i cena za niego 7.90 zł plus vat i jednego Lm waga jego była 740 kg i po 9 zł plus vat  

Opublikowano

mateusz111992 napisał:

ja sprzedawałem w piątek 5 byków w tym 3 H-F waga 820 kg i cena za nie była 7.40 zł plus vat w tym mieszaniec jeden waga 850 kg i cena za niego 7.90 zł plus vat i jednego Lm waga jego była 740 kg i po 9 zł plus vat  

9zl plus VAT i sołtys nie skomentował? Ta cena na dzień dzisiejszy jest nie realna😂

Opublikowano (edytowane)

Człowieku zobacz sam co ten urzytkownik pisze . Byki hf mu ważą ppo 820 a LM 740 zapewne stąd i ta cena. Nikt głupi nie jest . A ja cały czas czekam na twoją fakturę :) 

Edytowane przez zkordalski
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v