Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, kopin napisał:

ale czytając wasze posty nie macie wrażenia że piszecie jak czesi o naszym jedzeniu? natomiast my uważamy że czesi się czepiają  i ogólnie kij im w d*pę bo my mamy wszystko OK?

Nie kolego mi chodzi o to że wszyscy dookoła twierdzą że mamy wolny rynek i swobodny przepływ towarów ,to  przecież tańszy towar winien wypiera droższy tak uczy ekonomia,to w jaki sposób niemieckie tuczniki są tańsze na bramie zakładu od polskich ,skoro tam nikt nie zepchnie podejrzewam poniżej 6.10 za E a u nas żeby załapać się 5,50 E to trzeba mieć te 200 szt mies,gdzie tu do cholery jest logika,co robią w tym kierunku ,,nasze" rządy

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, ws71 napisał:

Ostatnio kierowca mowil że podczas czekania na rozładunek w kolejce,samochód za nim i przed nim miał żywe świnie zza Odry i podczas rozmowy z kierowcami twierdzili oni że w tygodniu robią 3 takie kursy w tygodniu i to dopiero dla wszystkich u nas jest zagwozdka o co w tym wszystkim chodzi,przecież tam teoretycznie kupują po 6zł netto za Eklase + transport może ktoś mi logicznie to wyjaśnić ,u nas wszyscy już od pazdziernika kupują,pojawiły sie ceny za jeczmień paszowy 950-1000 zł,jeszcze 2 miesiące i przechodzę na pszenicę konsump. + kukurydza najtańsze dostępne jak na razie zboża, i żeby nie było to polska prywatna ubojnia z Wielkopolski,nie znajduje się na liście jako importer trzody[lata 2018-19]

Kolego pszenica 830zł brutto cena jęczmień max 850 brutto .Ja kupiłem jęczmień za 800 brutto oraz owies po 700 brutto  dwu letni ..mój transport .

Co do ceny i importu tucznika z zachodu to chyba jakieś czary .Ja też tego nie ogarniam skoro importowany tucznik kosztuje taniej po przywiezieniu do PL niż na miejscu za granicą .

Edytowane przez RafaKdziela
  • Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, rudinho11 napisał:

powiat sieradzki 4.0 + vat za 40 szt.

Ja napisalem startowa cena przy małych ilosciach😉 jak mozesz napisz tu albo priv gdzie odstawiasz, moze w to samo miejsce co ja.

56 minut temu, Tomasz531 napisał:

lokalna mała ubojnia w mojej okolicy

Podaj chociaż województwo. 

Opublikowano
55 minut temu, rudinho11 napisał:

Agat Sedzimirowice. Jak byłem po FVat to przez telefon mówiła babeczka w biurze cene 3.7 netto.

Tez tam odstawiam, jutro nawet jade. Moze nawet ja dzwonilem 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v