Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy się bać 2,8 milionowej Litwy, śmiech na sali. To tak jak ja bym napisał, że zamiast 500 ton zboża, sprzedam tylko 400 i przez to na pewno się rynek załamie, bo braknie towaru na rynku. Litwini to powinni nogi leczyć, na głowę już za późno.

Opublikowano

Może zaczną trutki szczurom zabierać by te nie umierały w męczarniach ? Świat się kończy ludzie błądzą gdzie Ci ekolodzy byli jak w strefachASF

wybijano ciężarne lohy i świeżo urodzone prosięta ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Ha ha, nawojowali chłopki na drodze zmuszając ministra, to teraz zobaczą kto na tym straci.

Screenshot_20190107-100509.jpg

a nasi rządzący dobrodzieje wysyłają F-16 do ochrony ich granic przed ruskimi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nikolas29 napisał:

to mowia ze swiniarzą zle...

Bozia dała rączki i nóżki to trza kombinować .A prawda jest taka ,że dużo ludzi tylko czeka aż im spadnie manna z nieba .

Ja nie liczę na nic tylko pracuję świątek piątek .

Sprzedanie kabany waga 134 kg średnia  cena 3,9 netto.

37 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Screenshot_20190107-110844.jpg

Screenshot_20190107-110911.jpg

Ja się pytam ,co robią odpowiednie służby np ..policja ????

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
Opublikowano

No i coś narobił ? Gadałeś , gadałeś i ...wykrakałeś ... 😉

Opublikowano
9 minut temu, mlodyrolnik23 napisał:

znany raper donguralesko poparł na Facebooku ekologów nie dla odstrzału dzików .....😅😓🤔

Nie znam człowieka może Ty go znasz ale mi nic to nie mówi................

18 minut temu, zetorki12 napisał:

No i coś narobił ? Gadałeś , gadałeś i ...wykrakałeś ... 😉

A czy to wina rolników że te ciągniki takie drogie?😀

Opublikowano
Nie możemy zrobić jakiejś petycji tak jak ekolodzy przeciw wybijaniu dzikow tylko za wybijaniem dzikow zbierać głosy? Ponoć ekojebnięci maja juz 70 tys głosów przeciw odstrzalom uzbieranych
Opublikowano

śmiech na sali żeby dzików nie zabijać a polskie zdrowe świnie to tak zabić wszystkie dziki a Litwa niech się zastanowi i się niech leczy ekolodzy gdzie są jak zabijają Polskie świnie  pytam się gdzie oni byli ??? mnie już krew zalewa 

Opublikowano

Prawda jest taka że rozpisywali się tutaj koledzy o przygotowani z IR  itd petycji w sprawie ASF i ogólnie trzody i jak zwykle u chłopków na gadaniu sie  skończyło,a zieloni zebrali 70 tyś w krótkim czasie,jak do cholery myślicie-kto jest lepiej zorganizowany? i kto nie tylko mieli ozorem co to WIELKIEGO TRZEBA ZROBIĆ?!!!!

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v