Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Alchemik
      Nie mam pod ręką ciągnika, tylko to wyjazdowa " akcja".
      Kiedyś próbowałem ruszyć położenie tylnych kół w Jumzie, ale bez "dużej przemocy" i zakończyło się to niepowodzeniem.
      Teraz pytania:
      -czy materiał tylnej piasty ( część zewnętrzna i dwie stożkowe połówki) są z materiału wytrzymującego silne uderzenia młotkiem (1.5kg) na kowadełku? Czy raczej szybko pęknie? ( To bardziej żeliwo, staliwo czy stal?)
      - używał ktoś innego ściągacza, klinów, czy czegoś podobnego oprócz/zamiast śrub oryginalnie danych do wkręcenia i rozdzielenia części piasty?
      -Pewnie w ruch pójdzie i palnik, ale ma ktoś dobry sprawdzony patent na ruszenie tego?

• Przez pi0mak
      witam . mam taki problem z kobajnem deutz fahr m 900 . nie wiem jak na smarowac łożysko od mlocarni prawe tam nie ma żadnego punktu smarowniczego. może ktoś wie jak ono jest smarowane. z góry dzięki za pomoc
    • Przez Mati2812820
      Witam. Zastanawiam się o ile zmniejszyłby się rozstaw kół tylnych po przełożeniu stronami tzn. lewe koło w miejsce prawego i na odwrót? Chcę zwęzić rozstaw bo ciągnik jest za szeroki pod moje maszyny.

https://naforum.zapodaj.net/7d76730940e4.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/58b3e03d269d.jpg.html
    • Przez Adam-334
      Witam,
      Temat może lekko nie codzienny, nie jestem pewien czy w dobrym dziale, ale do rzeczy: Potrzebuję instrukcję obsługi lub samą tabelę smarowania od siewnika Kuhn Espro, najlepiej dla wersji 6000 ale zadowolę się każdą inną, oby była to maszyna "składana". Uprzedzając pytania: przeszukałem już cały internet, także strony typu  chomikuj, i nic nie znalazłem.
    • Przez agropiotrmosz
      Witam
      Czy próba kręcona przy rzepaku w poznaniaku S043 podaje równą dawkę na ha? czy siewnik później wysiewa inną wartość?
      Bo siałem rzepak i miałem ustawioną skrzynie na dawkę 3,7 kg /ha a w polu wychodziło więcej

• Dodaj nową pozycję...
v