Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam jak w temacie mam problem z mocarnia a mianowicie słabnie przy koszeniu gęstego zborza nawet na najwolniejszej jeździe wymieniłem pas od strony podajników i dalej to samo może ktoś coś podpowie . 

Opublikowano

Wszystko było czyszczone . Wymieniłem pas myślałem że będzie ok ale niestety nie raz na jakiś czas poprostu jak bęben weźmie durzo to zwalnia mocarnia a nawet heder poprostu spadają obroty   

Opublikowano
sprawdzić trzeba koniecznie czy spadaja obroty silnika czy też nie jesli nie to pamiętaj że pasy wymienia się ileś razy ale po pewnym czasie należało by też wymienic koła pasowe
Opublikowano

Obroty silnika też spadają i muszę na sprzęgle chwileczkę trzymać aby się rozpędził pas wymieniłem już 2 . Po naciągnięciu wystaje ok 2-3 mam nad kołem .

Opublikowano
No to jak silnik staje to znaczy że pas się nie ślizga. Przejrzyj układ paliwowy i dolotowy.
Opublikowano
Ale jeśli by pas się ślizgał, to by nie dusiło silnika. A sam mówiłeś, że musisz wdepnąć sprzęgło, żeby silnik się rozpędził
Opublikowano

Tak. Cały napęd ogólnego osprzętu słabnie . Nawet heder słabnie . 

Nie nie mam filtra filcowego bo jak go miałem to miałem problem tak jak kolega wyżej pisze. 

Opublikowano
Zostaw filtry. Wstaw nowe jeśli są stare, ale nie wywalaj żadnych.
Opublikowano
Może być coś z regulatorem pompy wtryskowej, bo on ma zwiększyć dawkę ze wzrostem obciążenia żeby utrzymać obroty. Możliwe, że pompa jest z autobusu lub jakiegoś agregatu a to nie zda egzaminu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Renault145
      https://m.olx.pl/oferta/bizon-zo56-CID757-IDyYR2O.html?backUrl=%2Fajax%2Fmojolx%2Fdetails%2F516899010%2F
    • Przez hurlimannD70
      Kupiłem cały bęben młocarni do bizona czyli z cepami ale bez osi. Jest to nowy oryginalny produkt z fmż Płock. Leżał w stodole 30 lat , zastanawiam się czy dawać go do wyważenia . Na jednej ze środkowych tarcz przykręcone są blaszki jest ich chyba 5 sztuk w kupie. Wygląda jak by był kiedyś w fabryce wyważany ale nie jestem pewien. A do wyważenia musze jechać ponad 250km . Czy takie bębny składane w fabryce były sprzedawane wyważane ?? Czy ktoś mi podpowie ?
    • Przez Lukecki
      Witam użytkowników, 
      Zakładam temat, gdyż chcę się trochę dowiedzieć o tym kombajnie, jednak w internecie nie mogę znaleźć jakichkolwiek rzetelnych informacji. Słyszałem o mankamencie w postaci zagrzewania się silnika w czasie pracy, chciałbym się dowiedzieć jak często to się zdarza.  Również chce zaczerpnąć nieco informacji o typowych usterkach. Z góry dziękuję za info i pozdrawiam 
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Rafał11
      Witam, mam takie pytanie jestem młodym rolnikiem i jeszcze nie mam doświadczenia w obsłudze kombajnu i chciałbym się dowiedzieć czy da się sprawdzić stan skrzyni biegów bez rozbierania. Wiem jakie te skrzynie są w bizonie  i chciałbym sprawdzić czy w trakcie żniw się nie rozsypie. Z góry dzięki za pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v