Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Czy ktoś z Państwa posiada opryskiwacz marki   kukowiak lub gaspardo z komputerem,  belka 15 lub 18m zawieszany. hudraulicznie roskładany

Co polecacie . Proszę o opinie .

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam kruk z 2010 lance 15 bravo 180. Wszystko by było jakby nie belka...Już jak kupiliśmy rolnicy którzy mieli takie pare sezonów mówili o pękaniu belek u nas o dziwo wytrzymał długo aż sam kpiłem z innych, ale jak się zaczeło to armagedon pęka przy każdym spawie. Reszta ok, jakieś pierdoły raz mróz rozerwał jakieś kolanka, pare węży od starości no i ciagle wymieniam węże hydrauliczne bo puszczają, niby 8 lat ale wydaje mi sie że gdyby były lepszej jakości powinny wytzymać znacznie dłużej. Co do nowych to podobno bubel ogromny...oprócz belek które przez te lata nic nie poprawili to pękają ramy. Mam też apollo 2000 z 2013r gdzie po opryskaniu mniej niż połowy tego co starszy roleciały sie zaworki w pompie i zawór od sterowania dawką, a jak zobaczyłem wałek wom który był razem z opryskiwaczem to mi rece opadły. Plastelina, wałek rurkowy co za obciązeenie  tam jest a tak go zjadlo ze prawie obróciło samca w samicy. Wniosek jakość spadła. Nie wiem jak  w nowszych ale rozwadniacz też jest bez głowy, w połowie wysokości są dwa płaskie miejsca w kątach gdzie "proszki" osiadają zamiast spłynąć-powinien mieć inny kształt . NAtomiast farba jest wielkim plusem wzgledem innych producentów, wszystkie maszyny powinny byc tak malowane. Ostatnio słysząc cene nowego krukowiaka nawet nie zastanawiałbym sie i dołożył na jakąś amazonke choćby w podstawie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Vril
      Witam,
      Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
      Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
      Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
      240 ha rocznie.

Znalazłem takie oferty:

Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto

Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto

Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto

Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.

Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla

nikt nic nie poradzi ?
    • Przez alvaroalvaro78
      Cena 90000zł NETTO. Krajowy od
      1. właściciela a zarazem operatora. Stan bdb. Pracował na 80ha. Konfiguracja :
      - Szerokość robocza 21/18m
      - Zbiornik gł. 3000l + zbiornik na czystą wodę 300l
      - 2xpompa 160-tka
      - Cyrkulacja cieczy
      - Przekładnia zwiększająca prześwit
      - Opony 12.4 R46 rozstaw 180cm
      - Amortyzacja dyszla
      - Stopa podporowa hydrauliczna
      - Boczny rozwadniacz
      - Błotniki
      - Przezroczysta obudowa filtra ułatwia kontrolę zabrudzenia
      - Elektryczne poziomowanie - przesuwanie środka ciężkości
      - Sterownik 7 sekcyjny ME
      - Głowice potrójne Teejet z końcówkami "2"eżektor, "3" eżektor, "4" zwykłe.

• Gość konteno
      Przez Gość konteno
      Witam . Nabyłem w cenie złomu używany zespół : silnik spalinowy motori minarell z pompą oopryskiwacza annovi reverberi . 
      Czy ktoś na podstawie zdjęć potrafiłby dojść modelu pompy i silnika (ich parametry) oraz czy to pochodziło z jakiegoś opryskiwacza ? czy raczej pracowało luzem/solo 

• Gość
      Przez Gość
      Witam. Mam oferte na krukowiaka apollo 1500 phx w takim wyposażeniu : -15m belka składana w X z możliwością niezależnego rozłożenia 1/4 belki -rozwadniacz boczny -myjka zewnętrzna -płuczka zbiornika -eżektor do napełniania -filtry sekcyjne -przyłącze hydrantowe -oświetlenie nocne robocze -błotniki -komputer bravo 180s z hydrauliką -uchwyt do mocowania komputera bravo -dysze rsm Cena jaką proponuje mi dealer to 65 tysięcy netto. I tutaj rodzą mi się dwa pytania: po pierwsze czy cena tego opryskiwacza jest akceptowalna, czy dużo można jeszcze wynegocjować? Po drugie czy w tych pieniądzach znajdę coś lepszego (mówię tu oczywiście o nowych opryskiwaczach) Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam ;)
    • Przez rolkam72
      Witam wszytkich. Właśnie jestem przed zakupem nowej pompy do opryskiwacza biardzki 400l i tu pytanie.
      Jakiej firmy najlepsza byłaby nowa pompa.Słyszałem rózne opinie  Biardzkich nowych pompach i teraz właśnie takie pytanie jaka firma żeby to trochę pochodziło a nie oddawać na gwarancje po 20 ha oprysku ( słyszałem o takich przypadkach) .Może ktoś właśnie ma podobne doswiadczenia chętnie skorzystam z rad innych .
      Ma to być pompa od 100 do 120l/min wydajności 
  • Dodaj nową pozycję...
v