Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja do mtz bede montował wysprzęglik od zetora 7211 a pompę od jelcza z wspomaganiem podciśnieniowym (serwem)

W oryginale nogę pod brodę trzeba zadzierać , jaka to wygoda pracy

Opublikowano
Dnia 8.12.2018 o 07:03, potok napisał:

Czy jest możliwe zamontowanie wysprzęglika i pompki od innego ciągnika aby praca sprzęgła była bardziej wygodna.

Dnia 8.12.2018 o 19:57, robert983 napisał:

Ja do mtz bede montował wysprzęglik od zetora 7211 a pompę od jelcza z wspomaganiem podciśnieniowym (serwem)

W oryginale nogę pod brodę trzeba zadzierać , jaka to wygoda pracy

I jak Panowie? Robiliście jakieś  ciekawe usprawnienia sprzęgła? Jeśli tak, to proszę  o relację,  bo sam wlaśnie chciałbym usprawnić sprzęgło w 1025.

Dnia 9.12.2018 o 11:07, hoodoowca napisał:

Po założenia sprzęgła LUK chodzi jak w samochodzie.

Co to jest sprzęgło  LUK? Co masz na myśli?

Opublikowano

No ale rozumiem, że  to wszystko na starych  zasadach  załączania, tylko docisk innej firmy? I to uczyniło taką  rewolucję? Wydaje się  że wspomaganie dałoby lepszy  rezultat. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez FantasticMrF
      Witam

Mam problem z zablokowaną skrzynią w Zetorze 8045
      Lewarki zmiany biegów normalnie działają. Biegi wszystkie normalnie wchodzą, jednak nawet na luzie po puszczeniu sprzęgła silnik dostaję sporę obciążenie tak jakby zablokowały się biegi.
      Po zdjęciu pokrywy wszystko jest w porządku.
      Co może być przyczyną?
    • Przez AgroRolnikŚląskiTeam
      Witam , szukam mechanika od silnika d243 Pronar Mtz Belarus , ciągnik to Pronar 82 SA ale silniki mają jednakowe jak inne pochodne modele ... Jeśli ktoś miałby namiary na mechanika to bardzo byłbym wdzięczny . Województwo Śląskie .
    • Przez gipek69
      Witam wszystkich forumowiczów. Czy Belarus 952.2 będzie wstanie współpracować z agregatem talerzowym Tolmet Tytan 250 zagregowanym z Poznaniakiem 2.5 . Czy jednak szkoda zrywać ciągnik?
    • Przez Delbeta
      Witam
      Ile wziąść za transportu obornika 40 km w obie strony zestawem belarus 952.4 + przyczepa 10 ton ?  W gre wchodzą dwa kursy.
    • Przez grzegorz1988
      Witam.mam problem a wlasciwie pytanieczy  ktos z Was orientuje sie czy w belarusie 952.2 na wale korbowym powinny byc przeciwwagi czy nie?kilku specow pytalem i nikt mi nie potrafil konkretnie odpowiedziec.ciagnik 2012 rok pompa motorpal.
  • Dodaj nową pozycję...
v