Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja Mam 3 skibowego i powiem tylko tyle że jest naprawdę solidny i ciężki stawiam że mój ma grubo ponad 800 kg same przedpłużki ważą ponad 100 kg a jest ich u mnie 6 ale ogólnie pług dobry i ładnie kryje tylko że ja mam 14 cali lemiesze i wąsko mi robi ( przy zakupie sprawdź czy ma kliny na korpusach ( mój nie miał i jest problem z założeniem lemieszy 16 bo nie ma jak zmienić kąta natarcia ) jeśli ktoś ma takie kliny przy tym pługu niech podeśle wymiary żebym mógł dorobić.
Jeśli chciał byś katalog części to pisz to ci podeśle. Części ogólnie dostępne w przystępnej cenie. 

Opublikowano (edytowane)

Hej arkady12, ja mam te pługi tylko nie wiem ile ważą zresztą pisaliśmy kiedyś na ich temat na priv. Niedługo chcę kupić agregat uprawowo siewny talerzowy i siewnik a waga mi potrzebna po to żeby mniej więcej mieć pogląd czy ciągnik da radę podnieść taki zestaw. Jak bym znał wagę pługa to już bym mógł coś gdybać wtedy, bo pług podnosi na wolnych obrotach a mam 4 skibowy,

fortschritt_zt303_l_91aa551272626649e80f

Edytowane przez kellyq
Opublikowano

A faktycznie pisaliśmy :) a patrzyłeś w google na jakieś specyfikacje techniczne ? zazwyczaj podają udźwig na podnośniku ewentualnie wejdź na oryginalne form forschritta tam jest w chuk danych 323A ma chyba 4 tony na podnośniku chciał bym sypnąć konkretem ile waży ten pług ale nie wiem :) 
ps. masz może te kliny pomiędzy korpusami a ramą ? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Pietrzak313
      Mam pytanie w sprawie tej firmy czy ich pługi są godne uwagi, jak jest z ich żywotnością i czy dobrze kryją i w ogól czy warto taki pług kupić

Proszę o pomoc bo zastanawiam się nad kupnem pługa 4 skibowego obrotowego na dobrych zabezpieczeniach Lekkiego
    • Przez Aroo22
      Witam, od 2 dni jestem posiadaczem pługa Huard qr65t. Chciałbym się do wiedzieć coś odnośnie jego ustawienia, regulacji szerokości. Podejrzewam że te 3 otwory na sworznie (na zdjęciu) są do regulacji szerokości ale pewny nie jestem.
    • Przez Karror830
      Witam .  Chciałbym poradzic sie w sprawie wyboru pługa.Co sadzicie o marce Huard. 
      Do tej pory uzytkowalem czworke zagonowa kverneland na resorze i przyszedł czas na obrotowke. 
      Tereny gorzyste dlatego chcialbym cos w miare lekkiego, ziemia od piasku po czarnoziem i ciezka gline. 
      Ciagnik case 5150 125km. Zabezpiecznie byle nie kołek. 
      Cena 10-12 tys. Z racji ceny od razu odrzucam kveneland i lemkena bo sa dosc drogie, Najbardziej zaciekawil mnie Huard i tu pytanie czy warto sie w to pchac? Czy lepiej brac jakiegos overuma? 
      Co sadzicie o tych3 huardach z linku? czy  te zabezpiecznie hydrauliczne to dobre rozwiazanie czy lepiej dolozyc i szukac czegos na resorze? : 
      https://www.olx.pl/oferta/plug-obrotowy-4-skibowy-huard-kuhn-zabezpieczenie-non-stop-hydraulik-CID757-IDmdp2c.html#3b51dec247
      https://www.olx.pl/oferta/plug-obrotowy-4-czteroskibowy-kuhn-huard-CID757-IDlkyJ4.html#1129592738
      https://www.olx.pl/oferta/plugi-huard-4-z-zabezpieczeniem-non-stop-CID757-IDmdQta.html#209b822013 tu hydr regulacji szerokosci ale te odkladnie wydaja sie jakies "małe" 
      Pozdrawiam 
    • Przez arkady12
      Panowie mam problem z pługiem huard obróci się do polowy i staje ani w lewo ani w prawo węże się  poruszają ogólnie wina leży po stronie pługa nie traktora i teraz jest problem bo siłownik jest nie typowy jak dla mnie ( załącznik z katalogiem ) czy miał ktoś taką  sytuacje ?  czym można by było zastąpić ten zamek rozważam zakup nowego siłowniika z zaworem przepływowym ale w nich nie ma wyjść na ten  zamek coś ktoś podpowie ??,
      rl.doc
  • Dodaj nową pozycję...
v