Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co w końcu? Sam mogę ogarnąć tabliczkę czy lepiej legalnie jak pisze ROKI jeździć 30 km do najbliższej stacji ?

Dwóch diagnostów już przypierdoliło się, że nie ma w dowodzie adnotacji o pierwszej rejestracji w kraju. Jako że nie jestem diagnostą, sadzę, że mogę pewnych rzeczy nie wiedzieć. W samochodach tego nie mam i nikt o to nie pyta.

Opublikowano

Wiesz sprawa jest taka teraz jak wszedł ten CEPIK to ja bym nie ryzykował i robił legalnie bo sam tak robiłem, to już nie te czasy że wszystko było w papierach i coś tam mogło zginąć... W CEP masz wpisane że tabliczka była wykonywana zastępcza kiedy, gdzie i przez kogo więc jak sam sobie to ogarniesz to aby potem nie było jakichś nieprzyjemności bo nie wiesz na kogo później trafisz.

Co do tych diagnostów to niech jeden z drugim ruszą cztery litery i dadzą papier czego tam brakuje w dowodzie i WK bez problemu dopisze i to od ręki u mnie tak było brakowało mas i czegoś tam jeszcze, diagnosta dał papier czego brakuje i jakie wartości WK ma wpisać i wpisali. Bo właśnie oni tylko pier**lić potrafią, a żeby coś zrobić to już szkoda gadać sam musisz się martwić 

Opublikowano
Dnia 21.11.2018 o 07:42, LTZ55a napisał:

Czy ktoś się orientuje czy tabliczkę z kabiny mogę zastąpić naklejką? Bo tabliczka zerwana i zgubiona. 

I w bazie CEPiK widnieje data pierwszej rejestracji w Polsce, natomiast w dowodzie nie widnieje. 

Zawsze się tych dwóch rzeczy czepiają.

Kup tabliczkę i przynituj  potem idź do Wk niech wpiszą datę i na przegląd. Wk nie raz mi poprawiał błędy jakie sami zrobili, ale to sam musisz o to zadbać 

Opublikowano

Jestem w stanie ogarnąć tabliczkę identyczną jak oryginalna i znajomy by stuknął numery. Ogólnie to dziwne, żeby robić oczywistą rzecz, uczciwie, a człowiek czuje się jak przestępca.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pawelfrr
      Witam wszystkich posiadaczy mf. Moje pytanie jest takie, gdzie szukać numerów nadwozia czy nadbudowy czyli tych wybijanych dokładnie w mf 3070 z 1987 r. Kupuje taki model i słyszałem od posiadaczy ferdków że mogą się znajdować w różnych miejscach takich jak pod alternatorem czy z tyłu obok podnośnika pod prawym ramieniem.
      Jeżeli posiadacie takie ciągniki napiszcie gdzie jeszcze trzeba zaglądnąć.
    • Przez bizonzo56user
      Witam własnie przygotowuje przyczepę autosan d 47 i mam pytanie jak i czym zdjąć górną rame razem z podłogą i jak wy je ściągaliście w swoich przyczepach bo kompletnie nie wiem czym bo nikt w okolicy nie ma tura o udzwigu powyzej 500 kg i ile ona może wazyc
    • Przez Jackassiu
      Witam
      Mam zamiar kupić przyczepę z SANOKA D 45( najprawdopodobniej) wywrot na 2 str, ładowność 3,5t. Po prawej stronie nad tylnym kołem znajduje sie tabliczka znamionowa a z lewej str tej tabliczki jest jeszcze jakiś "aluminiowy pasek" (obydwie te tabliczki są nie czytelne-jakiś nalot+farba). Moje pytanie jest następujące: gdzie szukać nr nadwozia-ramy?
      Odnowienie tych numerów kosztuje "TYLKO" ok 310 zł
    • Przez stek98
      Witam
      Przeprowadzam remont przyczepy d-47 (3 strony wywrotu). Chce zrobić do niej nadstawki 30 cm tak aby weszło na nią ok.5 ton max 6. Czy musze wzmacniać rame aby nie popęłakła? Jeśli tak to w jakich miejscach?
    • Przez deymonnn
      witam
      Kupiłem pług obrotowy kverneland 4 skiby 14 cali. Jedna część ramy była wygięta i spawana(drugi element) z tego co widziałem w ogłoszeniach dużo tych pługów ma właśnie taką wadę. Ponieważ chcę kupić inny fragment ramy (bez napraw) chciałbym się dowiedzieć czy pękanie ram to jakaś norma i czy od razu nie wzmocnić elementu zamiast go później naprawiać.
  • Dodaj nową pozycję...
v