Skocz do zawartości

Wypłaty suszowe 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisałeś  co  innego  

Dnia 30.11.2018 o 18:04, Uziu92 napisał:

Na tej suszy to skorzystał każdy, tylko nie rolnik,

z pomocy  suszowej skorzysta  każdy  komu  się  należy   

Lepiej  mieć  1 tyś  do ha   na koncie  niż  nic  

Opublikowano
Dnia 2.12.2018 o 07:44, Ropuch napisał:

Pisałeś  co  innego  

z pomocy  suszowej skorzysta  każdy  komu  się  należy   

Lepiej  mieć  1 tyś  do ha   na koncie  niż  nic  

siopa im się skończyła, przyszło pismo to nadostawałem...

Gość marekfarmer
Opublikowano

równe  70%   dziś  powinien przyjść  przelew  z pozostałymi  30%  B|  ale zobaczymy  czy o 18:30 sms  przyjdzie  :)  

12 minut temu, gregor1284 napisał:

siopa im się skończyła, przyszło pismo to nadostawałem...

z deminisa  się  limit skończył  na udzielenie  pomocy    nic  na to się nie poradzi  dostaniesz  w  styczniu.

Suma  wsparcia  miażdży  Pomoc  PO-PSL  z 2015 roku w tedy  440mln złoty    teraz 2,2mld złoty ;)

Opublikowano

Tylko że wtedy  dostałem a teraz nie.i  jeszcze mój limit deminimis za***ali 

Opublikowano
12 minut temu, marekfarmer napisał:

równe  70%   dziś  powinien przyjść  przelew  z pozostałymi  30%  B|  ale zobaczymy  czy o 18:30 sms  przyjdzie  :)  

z deminisa  się  limit skończył  na udzielenie  pomocy    nic  na to się nie poradzi  dostaniesz  w  styczniu.

Suma  wsparcia  miażdży  Pomoc  PO-PSL  z 2015 roku w tedy  440mln złoty    teraz 2,2mld złoty ;)

No ale te brakujace 700miliony już dali?, czy dadzą jak ukradną po nowym roku dla pomocy publicznej.

• Like 2
Gość marekfarmer
Opublikowano

napisz  po polsku  bo nie rozumiem co  mają  kraść  po nowym  roku i komu   ????

Opublikowano
43 minuty temu, bobienko napisał:

Tylko że wtedy  dostałem a teraz nie.i  jeszcze mój limit deminimis za***ali 

Nie ma czegoś takiego jak Twój limit

5 minut temu, farmerss34 napisał:

marefarmer - byłeś na urodzinach w Toruniu? jak śmietanka się bawi u prywaciarza, tam to dowieżli miliony z de minimis nasze . nóż w kieszeni się otwiera na taki widok

Jakie miliony?

Opublikowano

No jakieś postępy

Wniosek składany 03.10 a dziś 03.12 przyszło pismo o niezałatwieniu sprawy w terminie, pisze że załatwienie sprawy nastąpi do 31.01.19, powód: nie zakończenie wszystkich kontrili którym poddawany jest wniosek😁

Nawet tu prawdy nie napiszą że kasy zbrakło.

Pomoc publiczna 10000zł.

• Like 2
Gość marekfarmer
Opublikowano

trza  było  nie  kozaczyć   tylko składać  we wrześniu  

43 minuty temu, farmerss34 napisał:

marefarmer - byłeś na urodzinach w Toruniu? jak śmietanka się bawi u prywaciarza, tam to dowieżli miliony z de minimis nasze . nóż w kieszeni się otwiera na taki widok

Byłem w Toruniu  byłem  nawet  wczoraj  :)  

Nie ma  twoich pieniędzy  z de  minimis  to  jest  kasa  z budżetu  Państwa  a nie żadna  twoja  prywatna  

Opublikowano

no moja jeszcze jeździła dwa tygodnie temu decyzcje z podatku zawozić. Chcieli za 2017 rok, a ona wzięła jeszcze 2018 a biurwy do tego jeszcze z 2016. Moja opierniczyła ją że i tak ma więcej niż mówiła w rozmowie przez tel no i wzięła. Sąsiedzi którzy składali później od nas mieli pieniądze po tygodniu na koncie tylko t tak to trwa. Przed wyborami pieniądze by się znalazły, a po wyborach to po co? Polska

• Like 3
Opublikowano
4 godziny temu, marekfarmer napisał:

napisz  po polsku  bo nie rozumiem co  mają  kraść  po nowym  roku i komu   ????

Pozwól że ja pomogę .

Najlepsza zmiana twierdziła , że wystarczy nie kraść żeby wystarczyło . To skoro zabrakło , to kolega Rolnik pyta gdzie buchną i komu ?

Opublikowano
3 godziny temu, marekfarmer napisał:

Nie ma  twoich pieniędzy  z de  minimis  to  jest  kasa  z budżetu  Państwa  a nie żadna  twoja  prywatna  

A kasa do budżetu państwa skąd spływa, kupując towary już płacisz podatek dla państwa. 😅

Opublikowano (edytowane)

Jakie kozaczyć??

Był termin składania wniosków??Złożył w terminie?

Wszystko zrobił zgodnie z rozporządzeniem i Go wydymali-Ja SIE PYTAM JAK ŻYĆ W TAKIM OSZUKAŃCZYM KRAJU??

Edytowane przez soltys48
  • Like 2
Opublikowano

Takich jak Ty u nas określa się mianem głupiomądrych. Też czekam za kasą z pomocy publicznej, a niektórzy tak późno złożyli, bo pracownicy Dobrej Zmiany z Puław stwierdzili suszę w burakach i ziemniakach dopiero pod koniec września, mimo że na sąsiednich polach ze zbożami, rzepakami  i kukurydzą susza zagościła 2 miesiące wcześniej. Straty w  burakach zgłoszone pod koniec września, protokoły od wojewody wróciły dopiero w drugiej połowie listopada, a teraz czekam za decyzją z ARiMR. Czyja to wina, że w moim przypadku tak długo to trwa? Moja czy Dobrej Zmiany?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Tylko że  Rolnik  miał  protokół  już we  wrześniu  

Susze  w buraku  i  ziemniaku  uznali  na początku  września   a że  miałeś   takich a nie innych ludzi  w gminie  to ....

Opublikowano

Od ludzi z mojej gminy się łaskawie odczep, bo suszę w buraku stwierdzono u nas w 13, przedostatnim raporcie. Dla porównania, zboża ozime i jare pojawiły się już w raporcie 2, a rzepak w 4.

Opublikowano

Naslucha się ten malorolny farmer co w TVP powiedzą i w Toruniu na ambonie powiedza i potem mamy takich ludzi w kraju z zaoranymi mozgami. Wine zawsze najlepiej zwalić na samorządy.Bo Ci na górze są nie mylą jak i nasz farmer. Wielką propaganda z suszowymi i zaliczkami. I tyle, wcale nie zmieniło się na lepsze.