Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Witam, co sądzicie o takiej siatce na ptaki? Dała by radę ochronić folie na pryzmie od ptaków? kiedyś porozciągałem siatkę z bel i niby ptaki nie siadały, ale z tym trochę roboty bo jednak małe kawałki siatki a tutaj by było wygodniej. Co o tym sądzicie? https://allegro.pl/siatka-ochronna-przeciw-ptakom-na-ptaki-8x20m-i7163003736.html#thumb/3
Opublikowano
U mnie kupujemy siatkę tec220 8x15m z Julina za 400zł z hakiem. Ale szczerze mówiąc ta siatka jest warta każdych pieniędzy bo ptaki w ogóle nie ruszają silosu. W tamtym roku jeden silos miałem okryty a drugi nie to ten nie okryty po prostu sito się zrobiło w jeden dzień jak się zleciały wrony. Tak więc z całego serca polecam :)
Opublikowano

Też używam siatek ochronnych teraz trochę potaniały bo były po 5zl m2 i powiem tyle że spokój od wszystkiego lekko jest odkryć kiszonkę i okryc również a żaden kot pies czy nawet sarna dziury nie zrobi 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kuchcik
      Czy okrywacie buraki agrowłókniną na pryzmy? Jakie macie opinie? Bo ja w tym roku okryłem po raz pierwszy i zastanawiam sie, czy wydatek byl potrzebny.
    • Przez radekbil
      Mam problem jak wybierać z magazynu płaskiego zboże albo ze strychu , najbardziej zależy mi żeby nie trzeba było szuflować na żmijkę ?

Ma ktoś jakiś pomysł żeby to usprawnić , kiedyś ni ebyło problemu , ale teraz juz sił brakuje , a nikt tego nie chce robić , tego zboża sie narobiło ,rencznie nagarniać to ręce odpadajom
    • Przez bocecek087
      witam chcem kupić termometr rolniczy który bedzie słuzył mi do pomiaru temperatury zboża w pryżmie. Czy ktoś moze mie coś polecić ???
    • Przez mazanek1
      Witam. Chce zrobić pryzmę pod kiszonke z kukurydzy i nie wiem jaką folie rozłożyć na spód pryzmy czy musi być to jakaś specjalna folia czy może być zwykła czarna folia budowana?
    • Przez nightmare
      Witam,  sprawa wygląda tak, 5 dni temu skosiłem kukurydze nakryłem folia i obsypałem, dziś na pryzme wbiegly jalowki, i oczywiście zrobily dziury w foli i dolki w pryzmie,  zrzuciłem ziemie, kupiłem nowa folie, nalozylem na ta podziurawiona i przysypałem ziemia,  pytanie czy duże straty będą przez cos takieg? a może miał ktoś podobny przypadek
  • Dodaj nową pozycję...
v