-
Podobna zawartość
-
Przez pawel199506
Witam.
Mam kurnik na 15tyś kaczek. w ostatnim czasie w mojej okolicy jest coraz większy problem ze zdobyciem słomy na ściółkę.
Mam więc pytanie czy ktoś praktykował hodowlę kaczki na ruszcie?
czy jest duży odór od takiego systemu utrzymania?
Jakie ruszta wybrać drewniane czy plastikowe?
Znam przypadek że w kurniku były ruszta drewniane, choć jeśli włąściciel zdobędzie słomę to wyjmuje ruszta i woli na ściółce...jaki może być ku temu powód?
Jak ze zdrowotnością ptaków?
-
Przez Majkelo
Witam.
Nosze sie z zamiarem kupna pługa Kuhn master 103 .Prosze o wyrazenie opini , czy warto...
Dodam ze dealer wecenił mi go na 35 500 (zabezpieczenie śrubowe)
-
Przez user88
Witam.
Mam problem z napędem.
Włącznik w kabinie wł/wył naped wiec ciśnienie i wszystko po drodze powinno byc ok.
Przy małym obciążeniu przód wspomaga tylne koła, ale problem zaczyna sie gdy zapieram o drzewo - na półsprzgle jeszcze widac, że przód chce krecic, ale po puszczeniu przednie koła i wał napedowy przeskakuja jakby omykał (coś po drodze w przystawce lub skrzyni?).
Po zdjęciu przystawki - wałek pośredni wałka WOM jest cały i ma luz na oko max 1 mm(za łożyskach igiełkowych)
Wieniec na dzwonie ma luz dość spory na boki pod katem można go układać. Byłem u Agroszyszki bo mam niedaleko to dali mi taki pierścień który blokuje wieniec, żeby się nie zsunął, ale nie wiem jak to zdemontować...na prasie stawia opór.
Jak się dobrze przyjrzę to widać, że na wieńcu na styku z koszem sa trochę wyrobione frezy - może to one przeskakują pod dużym obciążeniem, ale tarczki chyba szybciej by popuściły...
Prosze o sugestie i z góry dziekuje.
Grzegorz
-
Przez Pasja
Witam! Mam problem z kaczką piżmową. Otóż tydzień temu wyniosła się i podłożyłem pod nią 15 jajek. Pierwszy dzień siedziała twardo a drugi siedziała całą noc i pół dnia... Później zeszła bez przykrycia jajek. Następny dzień siedziała tylko godzine ale noc już całą.A dziś pół dnia i całą noc. Schdzi kiedy się jej podoba a nieprzykrywa jajek.Miał już ktoś z was taką sytułację? Można coś zrobić?
A wczoraj niesiedziała w cale.
-
Przez Piotrrak
Dzień dobry ile sztuk gęsi lub kaczek mógłbym trzymać w budynku o wymiarach 15m na 35m (450m2)?
-

Rekomendowane odpowiedzi
lamborghini premium 1060 proszę o pomoc
Parkside & Yato