Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wywaliłem hak , a zamiast niego włożyłem kwadratkę 60x60 z otworem na końcu , a na to zakładany jest zaczep zespawany z blach w kwadrat i mocowany sworzniem w ów otwór. Zaletą tego rozwiązania jest to , że mam hitcha i jak trzeba coś ciężkiego zapiąć co znajduje się na innym poziomie niż  zaczep to sprawdza się idealnie.

Opublikowano

nie rozumiem po co ludzie zmieniają hak na zwykły zaczep ile jest łatwiej podjechać pod maszyne i zapiąć na hak niż męczyć się na bolec tymbardziej jeśli zaparkujemy na miękim podłożu i maszyna się wciśnie (wtedy tradycyjny zaczep jest za wysoko) podjeżdzamy hakiem i podnosimy maszyne. Są  też przejściówki gotowe zapinane z jednej strony na hak a z drugiej jest normalny zaczep na bolec 

Opublikowano (edytowane)

A ja przyspawałem stary odpowiednio odcięty zaczep od c360 jest na stałe Ale inny mi nie potrzebny 

Mówisz kolego po co zaczep  zamiast haka 

A jak podczepić maszynę jak go wcale nie widać jest po prostu za krótki a manewrować to męka, ja wydłużyłem go i jest Oki a poza tym mam z tyłu szybke zamiast skrzynki na akumulatory jest cacy

Edytowane przez robert983

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AgroRolnikŚląskiTeam
      Witam , szukam mechanika od silnika d243 Pronar Mtz Belarus , ciągnik to Pronar 82 SA ale silniki mają jednakowe jak inne pochodne modele ... Jeśli ktoś miałby namiary na mechanika to bardzo byłbym wdzięczny . Województwo Śląskie .
    • Przez gipek69
      Witam wszystkich forumowiczów. Czy Belarus 952.2 będzie wstanie współpracować z agregatem talerzowym Tolmet Tytan 250 zagregowanym z Poznaniakiem 2.5 . Czy jednak szkoda zrywać ciągnik?
    • Przez Delbeta
      Witam
      Ile wziąść za transportu obornika 40 km w obie strony zestawem belarus 952.4 + przyczepa 10 ton ?  W gre wchodzą dwa kursy.
    • Przez grzegorz1988
      Witam.mam problem a wlasciwie pytanieczy  ktos z Was orientuje sie czy w belarusie 952.2 na wale korbowym powinny byc przeciwwagi czy nie?kilku specow pytalem i nikt mi nie potrafil konkretnie odpowiedziec.ciagnik 2012 rok pompa motorpal.
    • Przez gregory81
      Witam wszystkich.
      Mam pytanie odnośnie EGR-u w Belarusach (tak zwana wersja 4) . Jak go się zaślepi to trzeba coś zmieniać w ustawieniach komputera? Może ktoś to już przerabiał.
  • Dodaj nową pozycję...
v