Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

case 2188 witam . problem jest taki : po zakupie kombajnu zauważyłem że była przesunięta tabliczka z podzialką , wskazówka i śruby ograniczające minimum też ruszane a wskazanie na monitorze nie działa . kosze tak jak jest ale wiem że nie jest to tak jak być powinno . niestety z instrukcją nie wiele można z ty zrobić .może ktoś by był tak uprzejmy i zrobił by pomiar gdy wskazówka jest na zero

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomban
      Witam. Czy w Deutz Fahr m750 gdy chce się wyjąć klepisko trzeba zdejmować przednie koło...? Żeby wyjąć klepisko trzeba wybić w bok pręty które łączą klepisko z mechanizmem do regulacji klepiska a żeby wyjąć te pręty trzeba zdjąć koło- Czy to jedyny sposób...?
    • Przez g2osc
      Witam
      Zakładam nowy temat bo nie znalazłem podobnego a zależy mi na czasie. Szukałem dosyć długo kombajnu i okazyjnie w dobrej cenie przez informacje znajomego trafił się MF 31. Proszę użytkowników tych maszyn o pomoc ponieważ nie wiem jak do ustawić nie mówiąc jak tym jechać Nigdy nie miałem styczności z tym kombajnem i jestem totalnie zielony z ich obsługi a na lawetę trzeba wjechać . Wszelkie informacje na temat tych zabawek wskazane
      Pozdrawiam
    • Przez Hoxem
      http://darekrolnicze...as-A442235.html

Witam, na 70% ja biore, jak sądzicie stan dobry? oglądałem ją praktycznie wszędzie, robiła sianokiszonkę ale stan jest nie najgorszy( a skad wiem ,że robiła? na łańcuchach miała troche trawy) być może robiła mało ale robiłą przed samą sprzedażą, proszę też o rozwikładnie modułu, jest w aukcji, co jak z czym sie załącza, zależy mi na czasie bo będę po nia jechał

nie wiem czy dobrze jarzę, ale na module supercut jest opuszczanie podbieraka? czy którym
    • Przez 5714mf255
      witam wszystkich tydzień temu zakupiłem nową prase rolująco i pierwszy raz mam z czymś takim do czynienia prosze o pomoc a mianowicie co zrobić jak mam mniej więcej pół balotu w komorze i brak słomy na polu da sie to owinąć?
      prasa metal fach z564 rn
    • Przez RaBro53
      Witam.

Proszę Was koledzy o poradę w sprawie rozwoju gospodarstwa. Mam 23 lata dobrą pracę ( zarobki ok 3tys. - 6 tys. zł) lecz czasem muszę wyjeżdzać w delegacje zagraniczne. Tata prowadził małe gospodarstwo, dwa lata temu postanowiłem z bratem trochę je rozwinąć, kupiliśmy większy traktor, kilka maszyn i dobraliśmy troche pola w dzierżawę. Mamy około 11ha na wszystkim na razie uprawiam kukurydzę, dlatego że nie trzeba jej dużo czasu poświęcać a z powodu wyjazdów często mnie nie ma. Rozbieramy stary dom z myślą budowy garażu. Mieszkam na podkarpaciu ciężko jest dobrać pole czy kupić czasem udaję się dobrać jakiś kawałek, może za rok dwa 20 ha bym miał. Brat starał się o dotację dla młodego rolnika lecz niestety nie wyszło. Na razie zainwestowaliśmy w zasianie i kupno maszyn około 50 tys. zł. Cały czas dokładam i dokładam i końca nie widać, czase się zastanawiam czy nie lepiej to zostawić wybudować dom i żyć sobie spokojnie lecz z drugiej strony lubię rolnictwo i chciałbym to robić, obecna moja praca nie będzie na całe życie też, poniewaz mam pomału dosyć tych wyjazdów ( dziewczyna, za dwa lata ślub, rodzina) no i zdrowie harata ( praca w szkodliwych warunkach ) dlatego chciałbym na razie pracować i inwestować mądrze pieniądze żeby za kilka lat móc zwolnić się i pracować na swoim, myślałem też o innych źródłach dochodu ( laweta, koparka, jakieś usługi) no i pole Proszę was koledzy o porady jak i w co inwestować, co siać, ogólnie w jakim kierunku się pchać żeby za kilka lat móc w miarę godnie żyć z tego. Z góry dziękuję
  • Dodaj nową pozycję...
v