Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o porade co moze byc przyczyną ładowacz MF wyposazony w rozdzielacz 2 sekcyjny na linki yoistick z przyciskiem do  sterowana 3 sekcja przez rozdzielacz z cewką do krokodyla.

Mam problem z pierwszym rozdzielaczem 2 sekcyjnym:

yoistick góra/dół chodzi bez zarzutu , na jeden bok tez opuszcza idealnie ale na drugi mi sie zaczął dzis zacinac tzn. albo wcale sekcja nie reaguje jedynie waz przy rozdzielaczu sie napreza ,albo idzie w mniejszym zakresie od dołu do równego poziomu i dalej nie chce, albo na pusto idzie ale z balotem juz nie.

Opublikowano

Szybkozlacze? Jest tam cos do popsucia?

Probowalem linke kilka obrotow wkrecac jak i wykrecac ale nic sie nie zmienialo moze wyjac ja i siedzi tam jakis kawalek syfu 

Opublikowano

Tak jak koledzy piszą problemem jest szybkozłącze a do popsucia w nim jednak jest bo niedawno to przerabiałem. 

Opublikowano

Sprawdź czy za szybkozłączem pręży przewód. Jeśli nie to tak jak koledzy wyżej piszą. Jeśli tak  to odepnij zasilanie elektryczne cewki rozdzielacza trzeciej sekcji i  sprawdź czy druga sekcja zacznie działać. W tym przypadku przewód w joystick'u może być przyszczypniety i ruch dźwignią styka je razem. Miałem raz taki przypadek. 

Opublikowano (edytowane)

Dziekuje za porady jutro zaloze nowe wtyk euro na ta sekcje i zobaczymy.

Gdyby prad szedl na cewke  to by mi i w lewo i prawo yoistick nie dzialal wiec to moge wykluczyc bo na poziomowanie w dol dziala bez zarzutu , tylko gdy robie yoistickiem w prawo i poziomowanie euro ramki powinno isc w gore to zamiast tego prezy waz od zasilania rozdzielacza.

Edit.

Naprawione. Podlaczylem krokodyle i zaraz wyszlo szydlo z worka. Yoistick mam metalowy i przy skrecaniu nim w prawo kable sie stykaly i z drugiej sekcji szlo na trzecia 

Edytowane przez Poznaniak