Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszła na konto wypłatana za suszę. Po 457 zł/ha X 100 ha akurat będzie na ciepłe kraje i na 5 dni w alpy starczy zimą. 9_9

Opublikowano

10 minut temu, damianzbr napisał:

Przyszła na konto wypłatana za suszę. Po 457 zł/ha X 100 ha akurat będzie na ciepłe kraje i na 5 dni w alpy starczy zimą. 9_9

od kogo przyszła ? u nas jeszcze protokółów nie ma 

Opublikowano

Jak to od kogo, od PiS...

Dobrze że nie długo wybory, teraz wiem na kogo głosować. A straty miałem 30 % w uprawie.

Opublikowano

Sie znowu na żarty zebrało ? :D Zaraz kto uwierzy i liczyć zacznie ile kasy mu przyślą . :P

Opublikowano
4 minuty temu, marko-kolo napisał:

aha ...może już nie pij dzisiaj :D

Ja w czwartki nie piję. A zimą jeszcze poniedziałki więc wszystko ok :D

Opublikowano

No i wy nic nie dostaniecie suszowego. Nie ma co się denerwować, takie życie :D

Opublikowano

Cieszcie się w ogóle jak coś dadzą, jak piszą co niektórzy że mają plony średnio mimo suszy 11,3 tony z ha, no to za co mają płacić, żaden rząd nie jest instytucją ubezpieczeniową.

Opublikowano

Dzisiaj zacząłem kosić. Pszenica na V kl. sypie 1,5t xD

Fakt nie powinno się siać tam pszenicy ale pole to mozaika, więc nie ma jak tego inaczej zagospodarować podczas siewu. Także tego, suszowe czy to będzie 200 czy 400 czy 1000 zł i tak jestem pod kreską w zbożach...

Opublikowano
17 godzin temu, marko-kolo napisał:

ja na pis nie zagłosuje a  przy ponad 50  % strat (55ha ) na wczasy też styknie ...albo nowy wóz żonie się kupi bo mój już mi się znudził ;)

A kogo to obchodzi na kogo zagłosujesz PiS ma wybory w kieszeni to jedyna Partia która ludzi w potrzebie nie zostawia z niczym przez 25 lat nie było takiej pomocy

17 godzin temu, pawelwo1986 napisał:

ja również na pis nie głosuję po to tacy sami oszuści jak poprzednie rządy. Straty średnio 40%

Jedanostki się nie liczą

Opublikowano

No fajnie , fajnie ... Tylko że mi akurat w niczym nie pomogli , a h*j mnie strzela że z ASF też nic nie robią . To za co ja mam ich chwalić . Dla mnie też niemal jedno i to samo co i poprzednie Gie .

Opublikowano
W powiecie Kluczbork wszystkim którzy zgłosili do gminy wniosek o powołanie komisji mają oszacowane tylko po 20% a sąsiednie gminy np Olesno Gorzów sl Wolczyn i Byczyna wszyscy od 30% do 50 % A opady były podobne proszę o poradę co z tym zrobić czy można się odwołać
Opublikowano

Po co się odwoływać ? Życia nie znacie ? To tylko chodziło o wydźwięk medialny , a nie o faktyczną pomoc . Jak znam życie to z kredytów można będzie skorzystać . Zresztą czytając ile to większość zbiera z ha , to co tu oczekiwać ?

Opublikowano
7 minut temu, ursusowski289 napisał:

my mamy uznane 70% na co mogę liczyć?

Radziłbym najlepiej na siebie.   :P

7 minut temu, zetorki12 napisał:

. Zresztą czytając ile to większość zbiera z ha , to co tu oczekiwać ?

Skoro tyle zebrali to co jeszcze chcą? za to tylko że deszcz nie padał? nie rozumiem tego, pomoc owszem, ale dla tych którzy faktycznie ucierpieli a nie dla cwaniaczków.