Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak susza spowodowała to hyba nie winą rządu więc nie wiem dlaczego pomocy od Państwa oczekujecie jeszcze tego znienawidzonego PiS🤔

Opublikowano

A skąd wiesz że nie jestem wyborcą PiS? Czy każdy wyborca PiS musi głosić propagandę sukcesu jak marekfarmer? Mnie tylko interesuje data szkody w przypadku klęski suszy... Niech ktoś to logicznie wytłumaczy. Aby powołać komisję do szacowania suszy IUNG Puławy musi w swoim raporcie podać wystąpienie deficytu wody w danej uprawie. A więc najpierw raport IUNG, potem rolnicy mogą składać do burmistrza/wójta wnioski o szacowanie szkód w uprawach wyrządzonych w wyniku suszy. W międzyczasie burmistrz/wójt powołuje komisję która rozpoczyna szacowanie szkód... Komisja ma do dyspozycji raport IUNG, że od 1 kwietnia do 31 maja wystąpiła susza na terenie jej działania i na jakiej podstawie ma określić datę wystąpienia szkody??? I to jednodniową??? To nie jest gradobicie....

Opublikowano

Komisje  powołuje  Wojewoda   Burmistrz/wójt   tylko wskazuje  osoby.

A jak ma powstać  szkoda  w  uprawie której nie było  na polu .  Chłopie    to nie na twój rozum to  pojąć  daj sobie spokój    okres od 1.04 do 31 maja  to  okres  raportu   nie   początek  i  koniec  suszy. 

32 minuty temu, agricolus napisał:

MarekFarmer ma dużo negatywnej energii:) mimo, że ma tak dużo pieniędzy z ,,kreatywnego szacowania":):) Nasz  zuch!

Negatywną energię  przedstawiasz  ty .

Ja staram się  innym pomóc    ty   starasz  się  innym  zaszkodzić     pewnie z zazdrości  zawiści  że  w naszym Województwie   w  komisjach  byli  ludzie  doświadczeni  i  myślący   którzy  przykładali  się   rzetelnie  do  szacowania  i wypełniania  protokołów.

Pewnie teraz  spać  nie możesz  bo  nie udało  ci  się   zaszkodzić  Rolnikom   którzy  dostali  100%  wsparcia. 

Opublikowano
Powiem Ci to jest tak: Data wystąpienia szkody to data oszacowania przez komisję szkody na twoim polu.. to komisja określi Ci ta datę.. Minister powiedział wczoraj ze komisja musi zobaczyć te szkody żeby określić datę a nie ją wymyslac:)
Opublikowano
wyraznie napisane lub powiedziane, ze data oszacowania szkody to ta, kiedy komisja zobaczyla uprawy (jednoczesnie napisala raport). czego tu nie rozumiec? najlepiej jak ta data zawiera sie w przedziale, w ktorym byl okres suszy podany przez iung.
Opublikowano
9 minut temu, marekfarmer napisał:

A jak ma powstać  szkoda  w  uprawie której nie było  na polu .  Chłopie    to nie na twój rozum to  pojąć  daj sobie spokój    okres od 1.04 do 31 maja  to  okres  raportu   nie   początek  i  koniec  suszy. 

A na czyj wniosek powołuje tą komisję? I jak komisja ma precyzyjnie wskazać datę wystąpienia szkody suszy skoro została powołana po opublikowaniu raportu IUNG Puławy który informuje że w okresie od 1 kwietnia do 31 maja wystąpiła susza na  terenie danej gminy??? Ja wiem, że to jest okres raportowania ale tam nie ma precyzyjnej daty wystąpienia suszy... Wytłumacz mi to logicznie jak komisja ma określić datę szkody skoro została powołana kilka tygodni po jej wystąpieniu??? I jak w przypadku suszy można podać jednodniowy termin wystąpienia szkody.

Opublikowano

MarekFarmer, przeceniasz moje możliwości i intencje. Ja po prostu chcę, aby każdy kto ubezpieczył 50 % upraw miał tak fajnie jak Ty:) Żeby każdy miał 100%. Nie byłoby to uczciwym i logicznym?? Susza w kujawsko pomorsim- według rapotu IUNG-u- trwała od 21 kwietnia do okoły połowy lipca. Skąd zatem komisja wiedziała, że data wystąpienia skody w Twoich uprawach miała miejsce akurat 11.06.2018r, skoro szacowała Twoje straty 23 lipca 2018r? Teleportowali się w czasie czy jak, cwaniaczku?:)

No, może rzeczywiście macie tam takich fachowców-Marku mój kochany- że 23 lipca mogli stwierdzić, że to akurat 11 czerwca słońce przypiekło tak, że w 70% spaliło Twoje plony. Wróżę im zatem międzynarodową karierę w zakresie magii i czarów. A może to było tak , że - pomny  doświadczeń  z poprzednich lat- wpisałeś sobie we wniosku o oszacowanie datę: 11.06.2018 r, a komisja po prostu to klepnęła. Tylko wiesz, Monszeri, że ten wniosek wypełnia się pod groźbą odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych oświadczeń:):):)

Opublikowano

Ty po prostu  piszesz tutaj  stek bzdur    i  prowadzisz  akcje  dezinformacji.  Ja  przekazuje  rzetelne  i  w 100%  zgodne  z rzeczywistością  informacje    

Komisja składa się  z  ludzi z gminy  i nigdzie nie muszą  się teleportować   oni  są na miejscu   nie przyjechali  z warszawy   tylko są mieszkańcami gminy,  i to  oni    określają datę  wystąpienia szkody.

Zastanawiam się co ty masz w  głowie  aby   kraść  cudze  zdjęcia  tylko  po to  aby  innym zaszkodzić    bo mają  lepiej.  Należy  tylko współczuć  twoim sąsiadom  i rodzinie  

Opublikowano

Hmmm, kurczaki, Marek nie wiem co napisać. Zdjęć Twoich żadnych nie kradłem, nawet tych rozbieranych.Na forum umieściłeś zdjęcie swego protokołu. O tym piszesz? No bo skoro umieściłeś, to tak jakby to foto przestało być prywatne. Serio, chcesz żeby cos było prywatnym, umieszczając to na publicznym, ogólnodostępnym forum?:) Uff, kolejna karkołomna figura retoryczno-logiczna z Twojej strony:) No i ja też mieszkam na wsi, więc zapraszam Ciebie i Twoją komisję na moje pola 11 czerwca 2018 roku:)!  Może jak fajnie mi oszacujecie, to w końcu przestanę Ci zazdrościć:):)

No, a propos składu komisji- popraw mnie mój Suszowy Ekspercie- czy to nie jest tak, że musi się ona składać z jednego przedstawiciela odr-u, jednego izby rolniczej i jednego przedstawiciela gminy?? To jak? U Ciebie wszyscy byli z gminy i codziennie- a już na pewno od 11 czerwca- monitorowali  stan Twoich upraw?:) Każdego oskarżasz o to, że pisze stek bzdur, a sam po prostu WYŁUDZASZ ŚRODKI PUBLICZNE...taka jest moja opinia:) To ja już wolę pisać bzdury niż być na twoim- specjalnie z małej- miejscu

Opublikowano

Gdybym chciał żeby było prywatne  wrzucił bym to do  mojej prywatnej  galerii.   Każde  zdjęcie  jest  objęte  prawami autorskimi  do tego na moim profilu stoi jak byk że Zabraniam kopiowania moich zdjęć  bez mojej zgody.   Czytanie  i  logiczne myślenie nie jest  twoją  najmocniejsza stroną .

Ludzi  takich jak ty  którzy  żyją  zawiścią  należy  zostawić  w spokoju a nie  odwiedzać  żyj  sobie w tej swojej zawiści.   

Opublikowano

O! To i na prawie autorskim się znasz:) Kumaty z Ciebie koleś, naprawdę.Najlepiej będzie, jak mnie pozwiesz, powołując się na swoje naruszone prawa autorskie. No, weź, stary użyj swego wszechmocnego intelektu i zastanów się po co mi Twoje foto, jak ono ciągle wisi na str. 37 tego wątku. Po prostu przeczytałem, deklu. Nawet nie wiem czy to Twój protokół, podpisany nie jest. Myśl trochę! To, że umiesz fałszować protokoły nie jest dowodem na to, że jesteś omnipotentny w prawie własności intelektualnej:) To co, może już dość tych przepychanek słownych, bo to przecież forum suszowe, a nie modlitewno-defraudacyjne?

Opublikowano

O  i jeszcze  do tego   oszczerstwa     grubo  brniesz  

Musisz mieć  wielki bul  d*py   że robisz  tutaj z siebie  idiotę  swoimi  bredniami  :D    :D   

Chciałeś  zabłysnąć  ale  ci  nie wyszło  xD  xD  

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

1 godzinę temu, lukejro napisał:

A na czyj wniosek powołuje tą komisję? I jak komisja ma precyzyjnie wskazać datę wystąpienia szkody suszy skoro została powołana po opublikowaniu raportu IUNG Puławy który informuje że w okresie od 1 kwietnia do 31 maja wystąpiła susza na  terenie danej gminy??? Ja wiem, że to jest okres raportowania ale tam nie ma precyzyjnej daty wystąpienia suszy... Wytłumacz mi to logicznie jak komisja ma określić datę szkody skoro została powołana kilka tygodni po jej wystąpieniu??? I jak w przypadku suszy można podać jednodniowy termin wystąpienia szkody.

No marek napisałeś mi dwukrotnie, że mój rozum nie jest wstanie tego pojąć, dlatego proszę odpowiedz na moje powyższe pytanie.

1 godzinę temu, MichLin89 napisał:

Cofnij się na forum lukejro i poczytaj... po tym komunikacie w piątek już wszystko można normalnie załatwić

Komunikat z piątku mówił, jedynie że sposób szacowania szkód jest przejrzysty, data szkody znajduje się na drugiej stronie protokołu a powierzchnia upraw brana do stwierdzenia wymogu ubezpieczenia 50% powierzchni upraw w dniu wystąpienia szkody znajduje się na trzeciej stronie protokołu....

Dopiero wczorajsza wypowiedź ministra Ardanowskiego dla mediów oraz dzisiejsze wydanie rozporządzenia w wyniku którego będzie brana pod uwagę nie data wystąpienia szkody a data szacowania szkody zmieniła sytuację....

Opublikowano

Chyba ból, a nie ,,bul"? No nie wiem, a uprawialiśmy zeszłej nocy seks? A Ty byś nie miał? Każdy-tak jak Ty- chciałby z modlitwą na ustach wyłudzać pieniądze z budżetu państwa i jeszcze publicznie pouczać innych, że to super i tak należy robić. Stary, ale wiesz, że takie fora czytamy nie tylko My-zwykli rolnicy-ale też ludzie z odpowiednich służb. I nie piszę to organach przeciwdziałających naruszeniom prawa autorskiego. Weź, się ogarnij, bo któregoś ranka ,,bul d*py" może być Twoim najmniejszym problemem. Pousuwaj- póki masz czas- co trzeba i tyle

Opublikowano

Jakby nie było marekfarmer to ziomal ministra , wszystkowiedzacy. W weekendy jeździ do Torunia. Coś ostatnio Pan minister za często odwiedza te strony. O swoich dba? A gdzie jest reszta Polski. Teraz tam jest Polska A , a my szaraczki według niego jesteśmy z Polski B albo C.

Nasucha się w Toruniu, Bydgoszczy, powtarza.

Tak to jest jak pod kołdrą pusto. 😂

Opublikowano
23 minuty temu, marekfarmer napisał:

O  i jeszcze  do tego   oszczerstwa     grubo  brniesz  

Musisz mieć  wielki bul  d*py   że robisz  tutaj z siebie  idiotę  swoimi  bredniami  :D    :D   

Chciałeś  zabłysnąć  ale  ci  nie wyszło  xD  xD  

czy ktoś kopiował twoja własność i używał jaką swoją ? o czym ty bredzisz z tym prawem autorskim ? 

druga sprawa to co z tą komisja jak nie była na polu tylko na podwórku albo wcale  to jak ona określa ten czas wystąpienia szkody ? na jakiej podstawie to robi ? 

i to że to ludzie z gminy w komisji  to chyba u was tak było  bo  u nas tylko jedna osoba była pracownikiem gminy ...wiec sam piszesz bzdury 

Opublikowano

Marek po prostu wszędzie widzi politykę.... I wyskakuje z bzdurnymi tekstami, "brawo dobra zmiana". Jemu dopłaty bezpośrednie płacą pierwszego dnia, pierwszego dnia dostaje pomoc suszową i to po 1000 zł do hektara a w zeszłym roku po burzy która jak początkowo twierdził nie spowodowała większych strat, nagle po opamiętaniu napisał że dostał mega odszkodowanie od rządu i od ubezpieczyciela oczywiście z tekstem "brawo dobra zmiana". A i dobra gra naszych na EURO to tez była zasługa "dobrej zmiany"... 

Opublikowano
17 minut temu, agricolus napisał:

Chyba ból, a nie ,,bul"? No nie wiem, a uprawialiśmy zeszłej nocy seks? A Ty byś nie miał? Każdy-tak jak Ty- chciałby z modlitwą na ustach wyłudzać pieniądze z budżetu państwa i jeszcze publicznie pouczać innych, że to super i tak należy robić. Stary, ale wiesz, że takie fora czytamy nie tylko My-zwykli rolnicy-ale też ludzie z odpowiednich służb. I nie piszę to organach przeciwdziałających naruszeniom prawa autorskiego. Weź, się ogarnij, bo któregoś ranka ,,bul d*py" może być Twoim najmniejszym problemem. Pousuwaj- póki masz czas- co trzeba i tyle

Nie muszę niczego  usuwać  bo niczego nie wyłudziłem   a moje informacje  były  w 100% zgodne z  rzeczywistością  i  to cie boli  że ja staram się  pomóc  tutaj innym aby dostali 100%  wsparcia  a ty  patrzysz  jak drugiemu zaszkodzić.    A twoje oszczerstwa   które  tutaj piszesz  są  karalne  i nie myśl  że   jesteś  anonimowy :) 

Spisz z bólem d*pska  że  nie udało  ci się  zaszkodzić  innym   i do tego   twoje filozoficzne  interpretacje  okazały  się  bzdurami  :D  :D   i to jest dla mnie najlepsza satysfakcja  :D  

15 minut temu, lukejro napisał:

No marek napisałeś mi dwukrotnie, że mój rozum nie jest wstanie tego pojąć, dlatego proszę odpowiedz na moje powyższe pytanie.

Komunikat z piątku mówił, jedynie że sposób szacowania szkód jest przejrzysty, data szkody znajduje się na drugiej stronie protokołu a powierzchnia upraw brana do stwierdzenia wymogu ubezpieczenia 50% powierzchni upraw w dniu wystąpienia szkody znajduje się na trzeciej stronie protokołu....

Dopiero wczorajsza wypowiedź ministra Ardanowskiego dla mediów oraz dzisiejsze wydanie rozporządzenia w wyniku którego będzie brana pod uwagę nie data wystąpienia szkody a data szacowania szkody zmieniła sytuację....

skoro  szkody  susza  wyrządziła 1.04-31maja  to  myślisz  że   1 czerwca   już na polu  nie będzie tych strat znikną  czy jak ??  czego ty  chłopie nie rozumiesz  

A masz gdzieś zapisane  w ustawie  rozporządzeniu  że  szkody  spowodowane suszą  trzeba określać datą  od-do 

Opublikowano (edytowane)

Panowie tak czytam Wasze posty i nasuwa mi się taki wniosek że obecnie bałaganu narobił ktoś wyżej,ok Bydgoszczy są nawiedzane przez różne kataklizmy praktycznie od 2015 roku i praktycznie co roku jest jakaś pomoc państwa i nasze komisje mają bardzo duże doświadczenie w szacowaniu aby wszystko pasowalo i nie było problemow 🙈Prawie wszyscy co złożyli wnioski mają wyplacone[gmina Więcbork] pow 70% strat.Obecne władze na poziomie gminy,powiatu niewiele mają wspólnego z obecną opcją 😉

Edytowane przez ws71
Opublikowano (edytowane)

marekfarmer nikt więcej od ciebie nie  oczerniał bez podstawianie tak jak ty  na tym forum plujesz na tych z którymi ci nie po drodze politycznie ...nie strasz tu odpowiedzialnością bo sam bekniesz jak przyjdzie czas 😉....''dojna zmiana''' straci władze to tacy jak ty będą chować się w szczurzych norach 😁

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

To jak już na takim etapie jest temat to uprzejmie donoszę na mojego sąsiada pijak,manda,i alkoholik nie robi ziemi a dopłatę bierze i jeździ po pijaku ciągnikiem 😂